Apu
Apu kertoo tarinoita hyvien ihmisten maasta.
4.3
Päätoimittaja
Marja Aarnipuro
marja.aarnipuro@a-lehdet.fi
Apu on nyt uusi, ja samalla tuttu. Lehti on entistä syvällisempi ja samalla uskollinen sille, mitä Apu on. Avun tehtävä on luoda yhteenkuuluvuutta ja uskoa tulevaisuuteen. Apu rakentaa, ei riko eikä huuda. Lehti syntyi auttamaan suomalaisia vuonna 1933 ja on edelleen heikomman puolella. Me uskomme, että Suomi on hyvien ihmisten maa. Kerromme teille ihmisistä ja elämästä ympäri Suomen. Annamme äänen erilaisille ihmisille. Nostamme esiin hyväntekijöitä ja tutustutamme lukijat heidän toimintaansa. Teemme juttuja, jotka tekevät Suomesta vielä paremman paikan elää.

Tarinoita hyvien ihmisten maasta

Apu kertoo tarinoita hyvien ihmisten maasta. Tavallisten ihmisten epätavallisia tarinoita. Teemme reportaaseja, jotka eivät synny työpöydän ääressä istuen. On mentävä tapahtumapaikoille, ja mehän menemme! Tarjoamme ajateltavaa hyvien ihmisten maasta. Pureudumme perusteellisesti puheenaiheisiin, selitämme maailmanmenoa ja kerromme, mikä on totta ja mikä tärkeää. Jokaisen kuukauden ensimmäinen numero on Suur-Apu, jonka Pintaa syvemmälle -osiossa sukellamme syvälle suomalaiseen todellisuuteen. Apu tarjoaa myös viihdettä hyvien ihmisten maasta. Suomen kiinnostavimmat henkilöt avautuvat elämästään ja jakavat ajatuksiaan Avun haastatteluissa.

Taistelemme yksinäisyyttä vastaan

Yksinäisyys on kansamme tauti, josta kärsii ajoittain joka viides. Hyvä yksinolo on voimaa, mutta ulkopuolisuus ja syrjään jääminen raskas taakka. Yhteisöön ei noin vain tulla, yhteisöön otetaan. Ei ole yksinäisen vastuulla tulla pois syrjästä: yhteisön tehtävä on ottaa jokainen lähelle ja mukaan. Se vastuu on minun ja sinun, meidän kaikkien.

Anna aikaa

Vuonna 2020 Apu-lehti haastaa jokaisen antamaan 2020 minuuttia lisää aikaa ihmisille lähellään. Arkinen ystävällisyys, huomio, sana, apu. Niitä me kaikki voimme toisille antaa. Kampanjassa ovat mukana myös vaikuttaja Hanna Sumari, toimittaja Kimmo Ohtonen, näyttelijä Timo Lavikainen ja Beata Rodas eli tubettaja Paqba.

Apu-tonni tukee paremman Suomen rakentajia

Tänä vuonna Apu-lehti myös tukee joka kuukausi Apu-tonnilla hankkeita, jotka rakentavat yhteisöjä ja ottavat mukaan. Me uskomme, että Suomi on hyvien ihmisten maa.
Seuraa meitä:
Avussa on hyvät ristikot ja hyvää luettavaa.
Eeva, Jyväskylä
Aina Avussa
Ajankohtaismakasiini summaa kuluneen viikon kiinnostavimmat käänteet ja kurkistaa myös tulevaan.
Lumoavia tarinoita luonnosta.
Maanmainiot kolumnistit vuorottelevat Avun sivuilla: Kasper Strömman, Helena Petäistö, Kimmo Ohtonen, Unto Hämäläinen, Anna-Leena Härkönen, Kari Väänänen, Eve Hietamies, Hannu Lauerma ja Katja Ståhl.
Apu-klinikka - asiaa terveydestä selvällä suomen kielellä. Lukijoiden terveyskysymyksiin vastaavat Avun maalaislääkäri Tapani Kiminkinen, ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen ja lääketieteen lisensiaatti Katja Murtoniemi.