Apu

Avun viikkohoroskooppi 9.–15.4.2020.

Suomen tunnetuin astrologi Satu Ruotsalainen tulkitsee Avun lukijoille tähtikarttoja joka viikko.
Kuvat Petri Mulari, Patrick Seeger / EPA-EFE / AOP

Oinas 21.3.–20.4.

Pääsiäisviikko tulee kohdallesi kuin tilauksesta, kaipaat lepoa, rauhaa ja hiljentymistä. Samalla, kun Suomi elää hiljaiseloa, saat viettää rauhallisia syntymäpäiviä tai luonnonläheistä pääsiäistä. Onneksi viestintäviikot käynnistyvät kohdallasi jo alkuviikosta 11.4., viestit ja yhteenotot sukulaisilta, ystäviltä tai työkavereilta piristävät pääsiäisen jälkeen.

Härkä 21.4.–21.5.

Toukokuun puolella syntyneet pääsevät nautiskelemaan kiireettömän lomaviikon tunnelmasta. Pääsiäinen on värien, hyvän ruoan ja juoman aikaa, nautit olostasi ja pääset nukkumaan univelkoja pois. Huhtikuiset kokevat olonsa levottomaksi, neljän seinän sisällä kyyhöttäminen ei tunnu mukavalta, tälle viikolle on hyvä keksiä mielekästä tekemistä.

Kaksonen 22.5.–22.6.

Ihana kotiin kohdistuva planeettakuvio osuu kohdallesi pääsiäisviikolla. Kenties sisustat, laitat tiput ja pääsiäismunat järjestykseen ja katat pöydän kauniisti. Sinulla on ehkä enemmän aikaa kuin normaalisti, hyödynnä se siivoamalla, järjestelemällä kotia tai kesämökkiä, pieni remontti voi olla nyt paikallaan. Lepo ja laiskottelu tekee hyvää parisuhteellesi.

Rapu 22.6.–22.7.

Kesäkuiset ravut saavat pestä käsiään tiuhaan, terveyteen liittyvät haasteet ovat nyt ajankohtaisia. Pääsiäinen sujuu ajankohtaisia ohjelmia seuraten, informaatiotulva täyttää mielen. Heinäkuinen rapu käyttää energiansa kodin ehostamiseen, pysähtyneisyyden aikana huomaa nurkkiin jääneet lehtipinot tai varastoon unohtuneet vanhat vaatteet ja kengät.

Leijona 22.7.–23.8.

Heinäkuisen leijonan seitsenvuotiskriisi pyörii pysähtyneisyyden ajan ympärillä, epänormaali elämäntilanne turhauttaa. Kuunvaihteessa syntyneet leijonat saavat energialatauksen, jolla saa pihatyöt tehtyä tai kodin siivottua pääsiäiseksi. Elokuinen leijona osaa ottaa pääsiäisviikosta kaiken ilon irti. Ulkoilu, lepo ja pitkät unet lataavat akkuja pitkäksi aikaa.

Neitsyt 23.8.–23.9.

Keksit itsellesi mukavaa tekemistä pääsiäisviikolla, pitkään tekemättömänä lojuneet rästityöt saavat kyytiä. Osaat yhdistää huvin ja hyödyn, harrastuksesta saattaa tulla osalle mieluinen työ. Aika ajoin kaipaat omaa tilaa ja rauhaa. Hyvä tv-sarja, kirja tai tietokonepeli antaa tilaisuuden vetäytyä omiin oloihin. Pöytälaatikkokirjailijat ovat vauhdissa.

Vaaka 23.9.–23.10.

Syyskuinen vaaka joutuu etsimään uudenlaisia keinoja työn tekemiseen, nyt  on hyvää aikaa miettiä korjausliikkeen tärkeyttä. Merkkiin osuva energialataus hellii parhaiten kuunvaihteessa ja lokakuun enismmäisellä viikolla syntyneitä, karanteeni antaa sysäyksen liikuntainnostukselle. Lokakuinen vaaka ylittää budjettinsa pääsiäisen vietossa.

Skorpioni 23.10.–22.11.

Saat heti alkuviikolle mukavan sysäyksen pääsiäisen viettoon, parhaat päivät ovat 9.–10.4. Vaikka alkuviikko on rauhallinen, joutuvat lokakuussa ja kuunvaihteessa syntyneet kamppailemaan pienten turhautumispuuskien kanssa. Pääsiäisviikkoa ei kannata tuhlata läheisten kanssa riitelyyn, pienistä murheenkryyneistä kertyy helposti kerrostalo.

Jousimies 22.11.–22.12.

Et eristäydy kotiisi ja linnoittaudu muurien sisään, pääsiäisen aika on sinulle vilkasta sosiaalista kanssakäymistä. Puhelimet laulavat ja viestit kulkevat, sukulaisten ja ystävien kuulumiset ovat tärkeitä. Viikon parhaat päivät osuvat pääsiäispäivän ympärille, sukujuhla tai perhetapaaminen saattaa kutistua pieneksi.  11.–12.4. on kuitenkin hyvä hetki pienelle juhlalle.

Kauris 23.12.–20.1.

Joulukuisen kauriin kannattaa tarkkailla käyttäytymistään, hysteria lietsoo vain pelkoa. Lomaviikkoon kannattaa suhtautua rennolla otteella. Pääsiäisen aika sujuu tammikuisen kauriin osalta rauhallisissa merkeissä, merkin viimeisellä viikolla syntyneille loma tulee todella tarpeeseen. Koko merkin osalta viikon parhaat päivät osuvat vasta 13.–15.3.

Vesimies 20.1.–19.2.

Toimintapommi Mars liikkuu merkissäsi toukokuun toiselle viikolle asti, joudut ehkä ottamaan velvollisuuksia tai ylimääräisiä työtehtäviä kontollesi. Pääsiäisviikolla toimintatarmo on huipussaan tammikuisilla ja kuunvaihteessa syntyneillä. Vesimies saa viettää perhekeskeisen pääsiäisviikon, kontaktit ystäviin ja läheisiin eivät katkea karanteenissakaan.

Kalat 19.2.–20.3.

Luo itsellesi mukava ympäristö, kaunis koti tai puutarha, kaipaat pääsiäisviikolla miellyttävää ja henkisesti luovaa tekemistä. Eristäytyminen tekee sinulle ainakin hetkellisesti hyvää, omat ajatukset kasaantuvat hiljentymisen hetkellä. Sosiaalinen elämäsi elpyy vasta loppukesästä, otat säännöt ja rajoitukset nyt kirjaimellisesti. Ulkoilu ja liikunta tekisivät terää.

Teuvo Hakkarainen

12.4.1960 Viitasaari Europarlamentaarikko, Viitasaaren pikkujättiläinen Teuvo Hakkarainen elää monen huhtikuisen oinaan tavoin poikkeuksellisia aikoja.  Rakastuminen, helmikuussa vaihdetut kihlat ja avioliiton suunnittelu kuuluvat 60 vuotta täyttävän viitasaarelaisen kevään kulkuun. Kovin helpolla eivät ruusuiset suunnitelmat ota toteutuakseen, sillä karanteeni estää hondurasilaisen rakkaan pääsyn Suomeen.

Julkaistu: 7.3.2018
10 kommenttia