Apu

Avun viikkohoroskooppi 12.-18.9.


Suomen tunnetuin astrologi Satu Ruotsalainen tulkitsee Avun lukijoille tähtikarttoja joka viikko.
Kuvat Eduskunta

Oinas 21.3.–20.4.

Hormonaalinen myllerrys aiheuttaa tällä viikolla maalisoinaalle mutkia matkaan. Pienestä päänsärystä tai ärtynei­syydestä pääsee onneksi eroon syksyn edetessä. Huhtioinaan seitsenvuotiskriisin käännekohta tapahtuu 17.9. jälkeen. Kaaoksen keskelle on mahdollista saada järjestystä kovalla työllä ja hyvillä aikatauluilla. Tunnepuolella viikon parhaat päivät osuvat 15.–17.9.

Härkä 21.4.–21.5.

Härän sosiaalinen alkusyksy päättyyy 14.9., omat askareet ja harrastukset menevät syksyn edetessä yhteisön edelle. Kun aikaa jää, liiku, urheile, tee ja toimi, sillä energiakäyrä huitelee huippulukemissa. Puutarhan syyskunnostus tai ullakon ­järjestely hoituu pienellä vaivalla. Loppuviikolle osuva syystapahtuma tai matka toimii innostuksen lähteenä, tunnekäyrä on korkeimmillaan 17.–19.9.

Kaksonen 22.5.–22.6.

Syysflunssa-aalto koettelee merkkiäsi, muista pestä käsiäsi ja kaiva kaapista vitamiinipurkit! Saatat yrittää mennä viikon läpi vanhalla kaavalla, mutta joudut kuitenkin pidättelemään vauhtiasi erilaisten kolotusten tai väsymyksen vuoksi. 8.–12.6. syntyneet ottavat itselleen liian paljon tekemistä. Etenkin loppuviikolla on hyvä miettiä, voisiko muutaman pakollisen tehtävän siirtää tuonnemmaksi.

Rapu 22.6.–22.7.

Heinäkuinen rapu löytää syksyn ­tulosta paljon positiivisia asioita, ja hyvä asenne heijastuu myös lähipiiriin. Taivaankansi antaa lempeät eväät kehon ja mielen hoitamiseen. Käy hieronnassa tai hemmottele itseäsi taide-elämyksillä, kaipaat kenties henkisen akkusi lataamista. Kesäkuisen ravun ihmissuhteissa on jännitteitä, oman asenteen korjaaminen auttaa matkalla tasapainoiseen syksyyn.

Leijona 22.7.–23.8.

Heinäkuinen leijona verkostoituu ja pitää yllä ystävyyssuhteitaan. Jokin mieluinen yhteistyöprojekti osuu kohdalle syyssateiden aikaan, hyvät ideat kantavat hedelmää. Elokuinen leijona kokee tarvetta irtaantua rajoittavista tekijöistä, ihmissuhteista tai hankalista aikatauluista. ­Loman ja vapaa-ajan odottelu käy ­kuumeisena, ja mukavan matkan toteuttaminen on osalla jo ajankohtaista.

Neitsyt 23.8.–23.9.

Työ- tai opiskeluelämä vaatii nyt ­erityistä ponnistelua, muiden lorviminen ja aikaansaamattomuus ärsyttää kiireen keskellä. Kuntourheilijan kuntopiikki käy korkealla, ja kilpaurheilua harrastavilla se ­tuottaa huikeaa tulosta. Eroottinen vire on huippulukemissa. Alkusyksyn pimenevät illat tekevät tepposia etenkin sinkku­neitsyelle, ja parisuhteen etsimisessä voi ilmetä vääränlaisia motiiveja.

Vaaka 23.9.–23.10.

Luova, taiteellinen ja sosiaalinen syksy saapuu merkkiin 14.9. Vaaka istuu mielellään ystävien kanssa katukahvilassa, kulttuuritapahtumat tai taidenäyttelyt saavat hänestä ahkeran kävijän. Romantiikan saralla käynnistyy myös positiivinen jakso, rakastuneella vaa’alla on edessään miellyttävä alkusyksy. Syyskuisen vaa’an viestintäviikot innostavat sosiaalisen ­median ahkeraan käyttöön.

Skorpioni 23.10.–22.11.

Lokakuisen skorpionin elämä ei juuri nyt ole rauhallista, pinnan alla kytevä muutoksen tarve saa toteuttamaan äkkilähtöjä tai impulsiivisia mielitekoja. Marraskuisen skorpionin syksyssä on mukavaa soljuvuutta. Kun muut pärskivät flunssan kourissa, viisas skorpioni suuntaa luontopolulle tai vitamiinien lähteelle. Hyvästä olosta voi ammentaa muillekin, ja oivallusten jakaminen tuntuu luontevalta.

Jousimies 22.11.–22.12.

Vaikka perusasiat olisivat kunnossa, haikeuden tunne kaihertaa mieltä. Saavuttamattomien asioiden tai tunteiden viidakossa syntyy helposti tyytymättömyyden kehä, josta on vaikea päästä irti. Tällä viikolla on tärkeää tunnistaa oman elämän realiteetit — hamuanko taivaalta kuuta tai elättelenkö liian suuria ihmissuhteeltani? Alkusyksystä on tärkeää päästää irti ärtymyksen aiheuttajista.

Kauris 23.12.–20.1.

Joulukuinen kauris joutuu ottamaan takapakkia alkaneessa ihmissuhteessa tai pitkässä ystävyyssuhteessa. Työyhteisön tulehtunut ilmapiiri tai teini-ikäisen jalan polkeminen tuo viikkoon ylimääräistä räiskettä. Tammikuinen kauris saa olla tyytyväinen panokseensa työpaikalla tai lenkkipolulla. 17.9. jälkeen seitsenvuotiskriisin tiimellyksessä on helpompi siirtää tarpeettomat velvollisuudet syrjään.

Vesimies 20.1.–19.2.

Ihana syystuulahdus saapuu merkkiin ja on jo tällä viikolla tammikuisen vesimiehen ilon aiheena. Sosiaalisen elämän vilkastuminen näkyy kalenterin täyttymisenä, tiedossa on mukavia tapahtumia ja juhlia. Helmikuisella vesimiehellä on vielä tällä viikolla hiljaisempaa, ja rutiinien ­pyörittäminen tuntuu hieman tylsältä. Työpäivän jälkeen on mukavampi jäädä sohvan pohjalle laiskottelemaan.

Kalat 19.2.–20.3.

Saat heti alkuviikkoon kuukauden upeimmat planeettakuviot, 12.–14.9. kohdalle osuva perhejuhla, matka tai syystapahtuma piristää koko rahan edestä. Juhlien tuoksinassa on hyvä muistaa kiertää flunssaiset ihmiset kaukaa, merkkiin osuva terveyshaaste tuo valitettavasti tullessaan kivut ja kolotukset. 7.–12.3. synty­neiden viikon hikinen urakka tapahtuu ­pihatalkoissa tai kuntoilun puitteissa.

Sussexin herttua Prinssi Harry 15.9.1984 Lontoo

Prinssi Harry elää monen syyskuun puolivälissä syntyneen neitsyen tavoin merkityksellistä elämänvaihetta. Kesävauva tuo uudenlaista ­sisältöä ja merkitystä. Alkusyksyn merkissä liikkuva toiminta- pommi Mars tietää lyhyitä yöunia ja lisääntyviä ­velvollisuuksia. Planeettakuviot ovat rakkaus- ja ­kotielämän puolella. Tänä vuonna kylvetty ­onnellisuuden siemen kantaa kauas tulevaisuuteen.

Julkaistu: 7.3.2018