Apu

Avun viikkohoroskooppi 16.–22.5.

3

Suomen tunnetuin astrologi Satu Ruotsalainen tulkitsee Avun lukijoille tähtikarttoja joka viikko.

Oinas 21.3.–20.4.

Maalisoinaan kevätkuviot eivät ­mene tällä viikolla aivan suunnitelmien mukaan, arkielämän pyörteissä pienet vastoinkäymiset ottavat hermon päälle. Huhtioinaan on osattava erottaa tärkeät ja vähemmän tärkeät velvollisuudet toisistaan; terveys, aika tai kärsivällisyys ei riitä kaikkiin meneillään oleviin projekteihin. Kevään ja alkukesän matkasuunnitelmat vaativat hiomista, hiljaa hyvä tulee.

Härkä 21.4.–21.5.

Huhtihärkä elää kevään mukavinta aikaa. Vapaa-aika ja rentoutuminen tulevat etusijalla, turha kiire ja jatkuva puskeminen saavat nyt odottaa. Romanttiset odotukset ovat korkealla. Toukohärkä saa nauttia viestintäviikkojen vilkkaudesta vielä 21.5. saakka; juoksevat asiat tulee hoidettua tehokkaasti, ja kesäkirjailijat pääsevät hyvään vauhtiin. Tärkeät hankinnat tulevat ajankohtaisiksi.

Kaksonen 22.5.–22.6.

Kiihkeärytmisen kevään jälkeen moni kaksonen haluaa käpertyä lepotuoliin, toimintapommi Mars poistuu ­merkistä 16.5. ja rauhoittaa kevätkiireet. Laiskottelun ihanuus tuntuu lupaavalta, työpäivän jälkeen ei ole kiire minnekään. Toukokaksonen siirtyy viestintäviikkojen tiimellykseen loppuviikolla, 21.5. jälkeen innostus lukea, opiskella tai kirjoittaa ­kesärunoja tempaa mukaansa.

Rapu 22.6.–22.7.

Kesäkuisen ravun syke nousee alkuviikosta, kun toimintapommi Mars saapuu merkkiin 16.5. Onko aika nousta hierarkiassa ylöspäin, vaatiiko kunnianhimoinen kevätprojekti taidonnäyttöä? Liikunnallisen ravun kevätkunto on huipussaan, osa innostuu uhkapelaamisesta. Heinäkuisella ravulla on vielä hetki aikaa nauttia aurinkoisista kevätsäistä, kuunvaihde ja kesän alku vaatii vaihtamaan vaihdetta.

Leijona 22.7.–23.8.

Heinäkuinen leijona joutuu miettimään levottomuutensa alkusyitä, tyytymättömyyden tunne ohjaa tekemään tärkeitä päätöksiä. Elokuinen leijona turvautuu mielellään muiden apuun ja tukeen, onnenpotkujen odottamisen sijaan olisi hyvä tarttua itse toimeen. Merkkiin osuva epäsosiaalinen jakso kestää vielä kesäkuun toiselle viikolle saakka, ystävillä ja tuttavilla tuntuu olevan omat rientonsa.

Neitsyt 23.8.–23.9.

Kevät näyttää elokuiselle neitsyelle parhaat kasvonsa. Puutarhaprojekti, kodin sisustaminen tai taiteellinen harrastus tuo mielen harmoniaa, lämpimät ihmissuhteet ovat loppukuun parasta antia. Syyskuinen neitsyt joutuu pitämään kiinni kukkaronnyöreistään: ostettavaa löytyy pilvin pimein, ja shoppailumatkoilla on hyvä muistaa kohtuus ja järkevyys. 10.–15.9. syntyneet unohtavat välillä rajansa.

Vaaka 23.9.–23.10.

Toivottavasti et ole siirtänyt velvollisuuksiasi hamaan tulevaisuuteen, sillä ­kasaantuneet työt tulevat nyt pakolliseen hoitoon. Syyskuinen vaaka ärsyyntyy ­taakan alla, loppuviikko tuo onneksi apujoukkoja tilanteeseen. Lokakuisen neitsyen kannattaa tehdä suunnitelma tulevien viikkojen varalle, alkukesä kysyy pitkää pinnaa ja venymiskykyä. Rentoutumishetket ovat nyt kultaakin kalliimpia.

Skorpioni 23.10.–22.11.

Aloitat viikkosi pehmeällä laskulla, tunnekäyrä on korkeimmillaan 17.–19.5. Ihanan vauhdikas ja toiminnantäyteinen jakso starttaa lokakuisen skorpionin ­osalta 16.5. Energiakäyrän nousu suosii kuntoilijoita ja urheilijoita. Marraskuinen skorpioni joutuu odottelemaan myötä­tuultaan kesäkuun alkuun. 10.–15.11. syntyneet laittavat juuri siemeniä itämään, syksyllä on aika kerätä runsasta satoa.

Jousimies 22.11.–22.12.

Joulukuisen jousimiehen mahdollisuuuksien vuosi on pienessä suvantovaiheessa. Unelmien kupla on puhjennut ja realiteetit ovat esillä, elämän ilot ja surut tulevat samassa paketissa. Unelmien matkoista ei kuitenkaan kannata luopua. Loppuviikko 19.–21.5. on koko merkille viikon parasta aikaa, ylimääräinen vapaapäivä, marttakerhon kevätmyyjäiset tai taloyhtiön talkoopäivät tulevat ajankohtaiseksi.

Kauris 23.12.–20.1.

Joulukuinen kauris on nopeatempoisen kevätprojektin keskellä, kiivas työrytmi aiheuttaa kitkaa läheisiin ihmissuhteisiin. Kevään sosiaalista lämpöaaltoa ei kannata hukata ärhentelyyn. Tammikuisen kauriin on syytä irrotella hieman, ­alkukesän haasteet kannattaa kohdata ­ladatuin akuin. Koko merkin osalta viikon kohokohta osuu loppuviikolle, 21.–23.5. Onko tiedossa matka tai kevättapahtuma?

Vesimies 20.1.–19.2.

Tammikuisen vesimiehen ihmissuhteissa ilmenee ylimääräisiä jännitteitä, loppuviikolla on pakko puida menneitä, hyvät keskustelut auttavat eteenpäin. Helmikuinen vesimies elää leppoisaa kevättä. Oma elämä on mukavasti tasapainossa, energia suuntautuu enemmän läheisten huolien ja murheiden setvimiseen. 8.–12.2. syntyneet solmivat hyödyllisiä kontakteja, ryhmähenki kukoistaa.

Kalat 19.2.–20.3.

Helmikuiset kalat aloittavat vauhdikkaat toimintaviikot, kevätkylvöt, puutarhatyöt tai antoisa kuntoprojekti saa myötätuulen taakseen. Viikon haasteet saapuvat loppuviikolla, loppukuuhun osuva juoksevien asioiden suma vaatii pinnistelyä. Maaliskala tasapainoilee unelmien ja arkielämän realiteettien keskellä, ­loma- tai matkahaaveet törmäävät tiukkaan budjettiin tai aikatauluongelmiin.

Julkaistu: 7.3.2018