Apu

Avun viikkohoroskooppi 24.1.–30.1.2020.

Suomen tunnetuin astrologi Satu Ruotsalainen tulkitsee Avun lukijoille tähtikarttoja joka viikko.
Kuvat Petri Mulari, Johanna Myllymäki

Oinas 21.3.–20.4.

Influenssa-aallon ollessa pahimmillaan joudut kenties tukemaan läheisiäsi tai antamaan apua tarvitseville. Energiaa riittää ylimääräiseenkin, huomaat olevasi monen projektin päällikkö. Tunnepuolella loppuviikko  29.–31.1. tarjoaa mukavan lämpöaallon, suhde lapsiin tai lapsenlapsiin tuntuu antoisalta. Talouspuoli piippaa punaisella, karsi turhia ostoksia.

Härkä 21.4.–21.5.

Saat huikean puhurin selkäsi taakse, tee, toimi ja uudista elämääsi, ilmettäsi tai kotiasi. Uusi tapetti olohuoneeseen, uusi vaatekerta tai etelänmatka voi tuoda kertaheitolla paljon hyvää. Luova ja taiteellinen härkä on elementissään, upeat ideat kumpuavat jostain kosmoksesta. Romanttisen härän herkkyysviikot tuovat rakkauselämään vaaleanpunaisia unelmia.

Kaksonen 22.5.–22.6.

Energiatasosi on alhaalla, elämäntilanne vaatii selkeästi vauhdin hiljentämistä. Onneksi pää toimii samalla terävästi, saat hoidettua laskut ja juoksevat asiat pois alta, tarkkuutta vaativa veroilmoitus tai vakuutusasia tulee hoidetuksi. 8.–12.6. syntyneiden talven kulku takkuilee, pienet ongelmat ja vastoinkäymiset pakottavat vaihtamaan suuntaa.

Rapu 22.6.–22.7.

Taideviikko saa sinut hakeutumaan teatteriin, elokuviin tai maalauskurssille, kuuntelet klassista musiikkia tai etsiydyt luonnon helmaan nauttimaan talven kauneudesta. Ihmissuhteissasi on pehmeyttä, haikeutta ja ylimääräisiä romanttisia odotuksia, varo, ettet silti sotkeudu epäselviin tilanteisiin, rehellisyys ja totuudellisuus saattaa viikon kuluessa hämärtyä.

Leijona 22.7.–23.8.

Heinäkuisen leijonan kannattaa pitää kiinni sopimuksista ja lupauksista. Tarve muuttaa harmaata arkea näkyy ylimääräisten vapaapäivien tai uuden hiustyylin muodossa. Elokuisen leijonan toimintaviikot antavat mahdollisuuden kunnonkohotukseen tai ylitöiden suorittamiseen, pitkään jumissa ollut työprojekti nytkähtää liikkeelle.

Neitsyt 23.8.–23.9.

Luota elämäntilanteesi kantavuuteen, nurkan takana odottaa hyviä vaihtoehtoja toimimattomien asioiden tilalle. 8.–12.9. syntyneille ilmaantuu mieltä kuohuttava tapahtuma, jonka selvittely vaatii napakkaa otetta. Viikon onnenpekat löytyvät syyskuun ensimmäisellä viikolla syntyneiden joukosta, palkankorotus, loma tai hyvä uutinen miellyttää pitkään.

Vaaka 23.9.–23.10.

Vuosi ei ole talouden kannalta kovin kannustava, mutta pienin järkevin askelin pääset maaliin. Tarvitsetko kaikkea ostamaasi, onko rahankäyttösi riistäytynyt käsistä? Työmaailmassa saat paljon aikaiseksi, mutta joudut puskemaan töitä hartiavoimin. Etenkin 15.–17.10. syntyneet kokevat elämäntilanteen rasitukset harteillaan, lepo olisi nyt paikallaan.

Skorpioni 23.10.–22.11.

Lokakuinen skorpioni kaipaa vapautta ja omaa tilaa. Rutiinien pyörittäminen ei tunnu mukavalta, pieni irtiotto harmaasta arjesta on paikallaan. Marraskuinen skorpioni elää omassa fantasiamaailmassaan, joka on taiteellisen työn kannalta hienoa, mutta ihmissuhteiden kannalta haastavaa. Epätyydyttävä kumppanuus tuo tullessaan syytöksiä ja harmeja.

Jousimies 22.11.–22.12.

Kaikki eivät pidä pomomaisesta otteestasi, mutta kotityöt tai työprojekti sujuu näin parhaiten. Joudut ehkä napit vastakkain jonkun muun voimakastahtoisen yksilön kanssa, joudut pitämään puoliasi. Ihmissuhteissa ilmenevät jännitteet pakottavat sinua arvioimaan ystävyyssuhdetta tai kumppanuutta uudelta kantilta, selvitä sotkut ajan kanssa.

Kauris 23.12.–20.1.

Muutokset tuovat tullessaan paljon hyvää. Rahatilanteesi on ehkä vakaammalla pohjalla, pieni palkankorotus tai ylennys tuo turvallisuuden tunnetta. Uudet ihmiset tai lemmikit astuvat elämääsi, ota rohkeasti askel kohti uutta. Kevättalvi tuo tullessaan kiireen ja ylimääräiset velvollisuudet, lepää ja rentoudu nyt, kun siihen on mahdollisuus.

Vesimies 20.1.–19.2.

Aloitat viikkosi ihanan tunnelmallisesti, 24.–26.1. on aika juhlia perhepiirissä, osallistua ystävien illanviettoon tai suunnata pienelle matkalle. Syntymäpäiväsankareiden viikko sujuu leppoisasti, pienet juhlat sopivat viikon kulkuun. Alkuvuoden alennysmyynnit ovat houkutelleet vesimiehiä ostoksille, tärkeät ja välttämättömät hankinnat ovat vielä ajankohtaisia.

Kalat 19.2.–20.3.

Kalan loma- ja vapaa-ajanviikot ovat vielä mukavasti käsillä, rentouttava ja hemmotteluun keskittyvä viikko tuo tullessaan ihania elämyksiä. Etenkin 27.–29.1. on monelle kalalle tunnelmallisuuden kohokohtia. Vaikka romantiikan kaipuu sykkii kiivaana, sinkkukalan ei kannata lähteä toivottomille treffeille, kaikki ei suju käsikirjoituksen mukaan.

Jussi Vatanen

30.1.1978 Sonkajärvi Näyttelijä ja imitaattori Jussi Vatasen astrologinen kartta kertoo lempeästä ja kotikeskeisestä vesimiehestä, jolla työelämän lisäksi on paljon annettavaa perheenpäänä. Suulas ja sanavalmis Venus-tyyppi on pohjimmiltaan kiltti ja lempeä, sosiaaliset taidot ja tilannekomikka tulivat lahjana jo äidinmaidossa. Yksi urahuipuista osuu lähitulevaisuuteen, vuoden 2021 puolelle.

Julkaistu: 7.3.2018
8 kommenttia