Apu

Avun viikkohoroskooppi 14.–20.11.


Suomen tunnetuin astrologi Satu Ruotsalainen tulkitsee Avun lukijoille tähtikarttoja joka viikko.
Kuvat Petri Mulari

Oinas 21.3.–20.4.

Merkin viimeisellä viikolla syntyneet joutuvat kiristämään tahtia omassa alkutalven työprojektissaan, kumppanin tai perheenjäsenen laiskottelu saa tällä viikolla pinnan kiristymään. Koko merkin osalta alkutalven kiirastuli on ohi 19.11., on aika siirtyä pikkujoulukauden iloihin. Marraskuun loppupuoli tuo tullessaan juhlan aihetta, ylimääräiset vapaapäivät piristävät viikkoa.

Härkä 21.4.–21.5.

Huhtikuussa ja kuunvaihteessa syntynyt härkä kokee elävänsä pienen kaaoksen keskellä, monen sotkun ja solmun selvittely vaatii pitkää pinnaa. 19.11. jälkeen loppukuun kulkuun ilmaantuu yllättäviä käänteitä. Toukokuisen härän elämässä on tasaisempi vaihe, paras pikkujoulukausi käynnistyy vasta 26.11. Loppuvuosi tuo mainetta ja mammonaa etenkin 6.–12.5. syntyneille.

Kaksonen 22.5.–22.6.

Loppukuun kohokohta osuu merkin osalta tälle viikolle, viikonlopun matka tai talvitapahtuma 14.–15.11. toimii pimeän ajan auringonvalona. Toimintaviikot jatkuvat aivan merkin lopulla syntyneiden osalta vielä 19.11. saakka, tämän jälkeen kaksosen merkki painuu talviunille. Kiihkeävauhtisen alkutalven jälkeen on mukava rauhoittaa vauhtia, vitamiinipurkit on nyt syytä kaivaa kaapista.

Rapu 22.6.–22.7.

Jos alkutalven kohdalla on ollut käynnistymisvaikeuksia tai hidastempoisuutta, tämä viikko kääntää talven kulun merkin osalta. Heti viikonlopulle 15.–17.11.osuva perhejuhla, matka tai pikkujoulu käynnistää joulun odotuksen mukavasti. Kesäkuinen rapu saa tuntea talven myötätuulen vaikutuksen 19.11. lähtien, ihana toimintabuumi saa tarttumaan kaikkeen keskeneräiseen tarmokkaasti.

Leijona 22.7.–23.8.

Leijona saa nauttia talven sosiaalisen aktiivisuuden parhaimmasta annista, teatterimatka tai risteily osuu mukavasti marraskuun loppupuolelle. Loppuviikon ja etenkin ensi viikon kohdalle osuvat juhlat ovat etenkin merkin viimeisellä viikolla syntyneiden osalta erityisen antoisia, tällä viikolla ilon aiheet syttyvät 18.–20.11. Joulun lähestyminen innostaa tuhlaamaan mukavuuksiin.

Neitsyt 23.8.–23.9.

Ihmissuhteesi eivät juuri nyt ole parhaimmillaan, ylimääräinen rahanmeno, ylityöt tai ajan puute kiristää tunnelmaa. Yritä jakaa aikasi järkevästi, sinua revitään nyt moneen suuntaan. Loppuviikko 19.11. jälkeen tuo apua etenkin elokuiselle neitsyelle. Marraskuun loppupuolen hyvänolon tunne tulee levon ja rasituksen onnistuneesta tasapainosta, liikuntaharrastus tuo onnistumisen tunteita.

Vaaka 23.9.–23.10.

Merkin viimeisellä viikolla syntyneet joutuvat vielä tällä viikolla puristukseen tekemättömien tehtävien sumassa, vaativa työprojekti tai tenttikausi tulee päätökseen 19.11. Talvilevolle siirtyminen tapahtuu vaakojen osalta loppuviikon kohdalla, stressinaiheuttajat siirtyvät hetkeksi takavasemmalle. Taiteellinen vaaka innostuu jouluvalojen asettelusta tai kodin sisustamisesta.

Skorpioni 23.10.–22.11.

Ne harmittavat sotkut pankki-, laina- tai veroasioissa vaivaavat vielä tällä viikolla, ylimääräisten lomakkeiden täyttäminen käy täydestä työstä. Tietokoneen tai kännykän reistailu harmittaa hetken, ajatus juoksee taas sutjakkaammin ensi viikon puolella. Toimintapommi Mars siirtyy merkkiin 19.11., ammatillinen edistyminen vaatii loppuvuoden kohdalla selkeitä toimenpiteitä.

Jousimies 22.11.–22.12.

Jousimies elää talven mukavinta juhla-aikaa vielä hetken, pikkujoulukausi tuo valon pilkahduksia pimeään talveen. Marraskuun lopulle on hyvä sovittaa muutama ylimääräinen lepopäivä, laiskottelu ja lomailu sopii viikkoon. Romanttinen jousimies innostuu ravitsemaan parisuhdettaan, sinkuilla on kova hinku pariutumaan. Vilkas sosiaalinen jakso tuo tullessaan mielenkiintoisia tuttavuuksia.

Kauris 23.12.–20.1.

Saat elää puolivaloilla vielä 26.11. saakka, sen jälkeen on hyvä valmistautua loppuvuoden ilotulitukseen. Pienoinen odottelu kuuluu tämän viikon kulkuun, asiat eivät etene aivan odotetulla vauhdilla. Joulun tienoilla syntyneet saavat apujoukkoja jo loppuviikosta. Ovet kannattaa kuitenkin aukaista sepposen selälleen, sillä apujoukkojen perässä tulee suuri joukko positiivisia yllätyksiä.

Vesimies 20.1.–19.2.

Viestintäongelmat tai matkojen suhteen tapahtuvat muutokset vaivaavat vielä tällä viikolla, kaukaa viisas vesimies osaa väistellä ongelmia ennakkovalmisteluilla. Ystävät ja yhteisöt näyttelevät suurta roolia viikon kulussa, pikkujoulujen mukavin anti on laaja ystäväpiiri. Aivan merkin alussa syntyneiden on syytä varoa liikentessä, turhan vauhdikkaat talviharrastukset kannattaa nyt jättää väliin.

Kalat 19.2.–20.3.

Tämän viikon paras anti ei valitettavasti löydy ihmissuhteiden puolelta, talven viima ja kylmyys innostaa jäämään kotisohvan pohjalle, yksinäiset koti-illat tuntuvat ylelliseltä. Toimintaviikot käynnistyvät merkin osalta 19.11., loppuvuoteen ja etenkin jouluvalmisteluihin kuuluva ajanjakso täyttyy mielekkäästä tekemisestä ja harrastuksista. Tällä viikolla buusti koskee 20.–23.2. syntyneitä.

Sanna Marin 16.11.1985 Helsinki

Tähden tähdet. Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin on kunnianhimoinen Saturnus-tyyppi, jonka elämään vastuunottaminen on aina kuulunut. Älykäs, uudistusmielinen ja sanavalmis Marin on vielä pitkään SDP:n kantavia poliitikkoja. Marin elää tällä hetkellä yhtä uransa huippuhetkeä, vastuunalainen paikka tuo kiitosten ja selkääntaputtelun ohella myös paljon kritiikkiä ja epämiellyttävää arvostelua.

Julkaistu: 7.3.2018