Suolisto
Tutustu Apu.fi:n kattavaan tietopankkiin, joka käsittelee kaikkia suoliston terveyteen liittyviä aiheita. Tarjoamme syvällistä tietoa, vinkkejä ja asiantuntijaneuvoja suolistosi terveydestä, mukaan lukien oireet, hoito ja ruokavalio.
Luetuimmat

1

2

3

4

5

6

Tämä sivu tarjoaa asiantuntijoiden neuvoja ja ajankohtaista tietoa suoliston terveydestä, ruokavaliosta ja elämäntapamuutoksista, jotka voivat edistää hyvinvointiasi.

Lue vastauksemme yleisiin kysymyksiin, tutustu artikkeleihimme suolistoon liittyvistä vaivoista, kuten ummetuksesta, ilmavaivoista ja divertikkeleistä, sekä hyödynnä vinkkejämme suolistosi terveyden ylläpitämiseen.

Miksi suoli juoksuttaa vessassa ja mitä tehdä, kun lääkärin keinot eivät tepsi?

Suoliston toiminta voi olla herkkä erilaisille tekijöille, mukaan lukien stressi, ruokavalio ja jopa liikunta. Jos olet kokeillut lääkärin suosittamia keinoja, mutta ne eivät ole auttaneet, voit lukea lisää aiheesta tästä artikkelista.

Mitä tehdä, kun kakka ei tule? Milloin pitää huolestua?

Ummetus voi johtua monista tekijöistä, kuten nesteen puutteesta, riittämättömästä kuidun saannista tai liian vähäisestä liikunnasta. Lue lisää ummetuksesta ja siitä, milloin tulee huolestua täältä.

Pieru piinaa koko ajan. Mitä tehdä?

Ilmavaivat voivat olla kiusallinen vaiva, mutta usein niiden taustalla on ruokavalio tai elämäntavat. Katso 5 vinkkiä ilmavaivojen hoitoon.

Miksi vatsani oireilee syömisen jälkeen?

Vatsan oireilu syömisen jälkeen voi johtua monista tekijöistä, mukaan lukien yliherkkyydet, ruoka-aineallergiat tai ärtyneen suolen oireyhtymä. Lue lisää aiheesta ja mahdollisista ratkaisuista tästä artikkelista.

Mitä ruokia pitää välttää, jos minulla on divertikkelit?

Divertikkelien kanssa ruokavalio on tärkeä osa oireiden hallintaa. Jotkut ruoat saattavat pahentaa oireita, kun taas toiset voivat edistää suoliston terveyttä. Lue lisää ruokavalioista ja divertikkeleistä täältä.

Tilaa uutiskirje tästä
Tulossa vain kiinnostavia, hauskoja ja tärkeitä viestejä.