Islanti
Luetuimmat

1

2

3

4

5

6

Islannilla tuntuu olevan suomalaisten sydämessä aivan erityinen paikka. Johtuuko se Islannin syrjäisestä sijainnista ja karusta luonnosta vai kenties islantilaisten roisista, maanläheisestä huumorista ja suhtautumisesta elämään? Varmasti kaikista näistä.

Kun Islannista puhutaan, ensimmäisenä tulee mieleen aivan ainutlaatuinen luonto. Onhan koko maassa vain 350000 asukasta, joten urbaanista kulttuurista voi oikeastaan puhua vain Reykjavíkin kohdalla (jossa kannattaa ehdottomasti lomasta päivä tai pari). Mutta luonto, se on Islannissa jopa itkettävän kaunis. Elämys alkaa jo heti Keflavíkin lentokentältä poistuttaessa, sillä Islannissa tienpientareet ovat kuumaisemilta näyttäviä laavakenttiä. Puita ei ole, tai jos on, ne ovat sen verran matalia, ettei islantilaiseen metsään voi eksyä.

Islannin kuuluisiin nähtävyyksiin kuuluvat Blue Lagoonin lämpimät altaat, geysirit, joista tunnetuimpia on pariinkymmeneen metriin vettä syöksevä Strokkur, Gullfossin putoukset, jäätiköt sekä Vestmannasaarten lunnit. Suosittuja tekemisiä ovat valasristeilyt, suloisilla islanninhevosilla tehtävät ratsastusretket sekä lilluminen lämpimissä luonnonaltaissa, joihin islantilaiset itsekin menevät ”after workeille” eli rentoutumaan työpäivän päätteeksi ja tapaamaan tuttuja. Islantia kiertäessä on helppo ymmärtää esimerkiksi saaren suurimman supertähden Björkin tulen ja jään innoittamaa musiikkimaisemaa.

Suosittuihin tekemisiin kuuluu myös kierros Islannin ympäri. Kerromme näillä sivuilla sinulle, miten se ja muut Islannin-matkan elämykset kannattaa suunnitella.

Tilaa uutiskirje tästä
Tulossa vain kiinnostavia, hauskoja ja tärkeitä viestejä.