Seitsemän ravintola- ja kahvilalöytöä Reykjavíkissä: Syö kaupungin paras lounas ja ihastu islantilaisiin pannukakkuihin.
Matkailu
Seitsemän ravintola- ja kahvilalöytöä Reykjavíkissä: Syö kaupungin paras lounas ja ihastu islantilaisiin pannukakkuihin.
Etsimme Reykjavíkin kiinnostavimmat ravintolat ja hauskimmat kahvilat. Mukana kaupungin paras lounas ja ihanat islantilaiset pannukakut.
Julkaistu 9.8.2018
Mondo

HERKUTTELE

Ostabúðin

Juustokaupan yhteydessä toimivasta ravintolasta saa kaupungin parhaan lounaan. Tarjolla on kalakeittoa, päivän kalaa (useimmiten turskaa) ja yksi kasvisvaihtoehto. Lounas on paikallisten keskuudessa supersuosittu. Auki koko päivän joka päivä.

Skólavörðustígur 8, ostabudin.is

Hlemmur Mathöll

Vanhan bussiaseman tiloihin kunnostettu ruokatori on hauska paikka aloittaa ilta. Tarjolla on muun muassa lammasta, tacoja ja hampurilaisia. Tee ostokset ja siirry pöytiin nautiskelemaan.

Laugavegur 107, hlemmurmatholl.is

Nostra

Yksi Reykjavíkin tämän hetken kiinnostavimmista ravintolauutuuksista on Nostra. Islantilaisiin raaka-aineisiin erikoistuneen ravintolan hauska yksityiskohta on minikasvihuone ravintolan sisällä. Maistelumenyista on saatavilla myös vegaaniset ja kasvisvaihtoehdot. Varaus välttämätön. Toinen hyvä vinkki herkuttelijalle on Islannin ainoa Michelin-ravintola Dill.

Laugavegur 59

Vesturbæjarís

Islannissa jäätelö on kansallisherkku ja jäätelökioskit ovat auki yhteentoista illalla. Paikallisten suosikki on jäätelösekoitus eli bragðarefur ( 9 e). Jäätelöön lisätään karkkia, suklaata tai hedelmiä, jotka myyjä sekoittaa tiiviiksi, lusikoitavaksi massaksi.

Useita sijainteja, mm. Skipholt 50, facebook.com/isbudvesturbaejar

KAHVITTELE

Café Babalú

Babalú on värikäs kahvila ydinkeskustassa. Sisustus on kaupungin riemukkain. Kurkkaa vaikka alakerran Star Wars -aiheiseen vessaan! Vitriinistä löytyy muun muassa amerikkalaista juustokakkua ( 9 e), joka on niin hyvää, että se saa palaamaan Reykjavíkiin yhä uudestaan.

Skólavörðustígur 22

Kumiko

Kaupungin paras teevalikoima löytyy japanilaistyylisestä Kumikosta, jonka herkulliset ja kauniit kakut ovat taattua Instagram-materiaalia. Teehuone – kyllä täältä kahviakin saa – sijaitsee Reykjavíkin trendikkäällä Grandin alueella. Vanhan satama-alueen kalavarastoihin on viime aikoina kunnostettu useita design-myymälöitä ja pikkuravintoloita.

Grandagarður 101, kumiko.is

Café Loki

Kahvilan sisustus on Reykjavíkin epätrendikkäin, mutta maisemat suurista ikkunoista Hallgrímurin kirkolle ovat upeat. Täältä saa valtavan hyviä islantilaisia pannukakkuja, joita kannattaa kokeilla skyr-täytteellä.

Lokastígur 28, loki.is

Kommentoi »