Kaikki koirista – Avun jättimäinen koirapaketti kokoaa yhteen bisneksen, harrastuksen ja koulutuksen
Puheenaiheet
Kaikki koirista – Avun jättimäinen koirapaketti kokoaa yhteen bisneksen, harrastuksen ja koulutuksen
Suur-Avussa 45/2018 on valtava 30 sivun koirapaketti. Tästä löydät linkit kaikkiin juttuihin.
1Kommenttia
Julkaistu 1.11.2018
Apu

Suur-Avun 45/2018 Pintaa syvemmällä -aiheena ovat koirat, joita Suomessa on enemmän kuin koskaan. Jutuissa perehdytään koiraharrastuksiin kuten uintiin, syvennytään koiramaailmassa liikkuvaan rahaan, käsitellään koiraongelmia ja niiden ratkaisuja.

Aihepiiri on laaja ja juttuja paljon, joten kokosimme ne ja muutaman vanhemman, aiheeseen liittyvän jutun tähän yhteen kokoavaan artikkeliin.

Kun koirien määrä on jo 700 000, myös niiden ympärillä pyörivä bisnes on muuttunut.

Koiria ei enää välttämättä hankita pentuna kasvattajalta. Nykyään on myös mahdollista tarjota kotia kodittomalle rescuekoiralle. Ikävä kyllä myös pentutehtailu on noussut ilmiöksi.

Koirahyökkäyksiä ilmoitetaan poliisille yhä enemmän. Kysyimme asiantuntijoilta, mikä siihen on syynä ja millä ongelmaa voisi ratkoa.

Positiiviset, palkkioon perustuvat koulutusmetodit ovat yhä suositumpia.Positiivinen vahvistaminen on todettu niin toimivaksi, että sitä käytetään nykyään yleisesti myös eläintarhoissa helpottamaan esimerkiksi suurpetojen verinäytteen ottoa. Suomessa on kuitenkin yhä myös kovemman pevin kannattajia.

Joskus koiralla voi olla ongelmakäytöstä, kuten remmissä rähjäämistä, ja se tarvitsee ammattikouluttajan apua. Se voi kuitenkin olla kallista. Kysyimme asiantuntijalta, miten koiranomistaja voisi itse alkaa ratkoa ongelmia.

Koiria käytetään yhä moninaisimmissa työtehtävissä. Myös erilaisia harrastusvaihtoehtoja on huomattavasti aiempaa enemmän.

Jalostus on saanut aikaan sekä hyviä että huonoja asioita. Osa roduista on nykyään jopa sairaita.

Kaikesta huolimatta koira on kuitenkin ihmisen paras ystävä. Se tekee jopa hyvää omistajansa terveydelle.

1 kommentti