Image

Imagen toimitus suosittelee: Hyvää luettavaa pitkiin koti-iltoihin

Imagen toimitus suosittelee: Hyvää luettavaa pitkiin koti-iltoihin
Jos suoratoistopalvelut on pelattu läpi, ei hätää. Tässä Imagen toimituksen 15 lukusuositusta pitkiin päiviin kotona.

Sonja Saarikoski, toimituspäällikkö:

1. Venla Rossin ikäerosuhteita käsittelevä juttu On siitä iloakin kuvaa kulttuurimme sovinnaisuus- ja soveliaisuussääntöjä paljastavasti ja hauskasti.

2. Niklas Thesslundin Tyttö tuli on kaunis ja liikuttava teksti vanhemmuudesta ja elämän arvaamattomuudesta.

3. Anu Silfverbergin loistava Ohuet maisemat käsittelee sitä, miten #metoo muutti elokuvien katsomisen.

Antti Grundstén, art director:

1. Sonja Saarikosken Tapahtuisipa Jotain. Juttu on kokemus joka hämärtää journalismin, reportaasin ja kaunokirjallisuuden rajat.

2. Riikka Pulkkisen Tunnustamisesta. Auttaa ymmärtämään silloin kun en ole ymmärtänyt mitä olen lukemassa.

3. Jyrki Lehtolan Mä olen ollut täällä aina muistuttaa, että kesä ja hölmöläiset tulevat, taidettakin ehkä vielä on.

Laura Myllymäki, tuottaja:

1. Tero Kartastenpään, Sonja Saarikosken, Laura Frimanin, Oskari Onnisen ja Veera Luoma-ahon juttu Viisi kertaa Vesala on paitsi paras Paula Vesalasta lukemani teksti, myös oppikirjaesimerkki oivaltavasta henkilöjutusta.

2. Tua Harnon Naiset jotka katsovat elokuvia on armollinen ja ymmärrystä lisäävä pohdinta äitiydestä. Niitä maailmassa ei voi olla liikaa.

3. Sonja Saarikosken omakohtainen juttu Pitkät jatkot herätti torkkuneen me too -keskustelun. Se muistutti, että yhteiskunnallinen ongelma on kaikkea muuta kuin ratkaistu.

Niklas Thesslund, päätoimittaja:

1. Kun Spede kuoli, Juha Itkonen oli matkalla Tukholmaan Radioheadin keikalle. Tästä kulmasta Itkonen katsoo suomalaista yhtenäsikulttuuria artikkelissaan Yhtä suurta perhettä : yhtenäiskulttuurin kasvattina mutta sen laidalta.

2. Sonja Saarikosken artikkeli 47 ja puoli on kuin kaunis jännityskertomus siitä, millaista elämää samassa vanhassa kerrostaloasunnossa on vietetty. Tämän lisäksi se kertoo myös eri aikakausien ihanteista arkkitehtuurissa.

3. Jyrki Lehtolan paljastaa artikkelissaan Maailman coolein kaupunki kiivaasti kasvaneen Tampereen 1980-luvulle unohtuneen sielun tarkasti kuin viiltävän hauska kirurgi.

Miikka Järvinen, digitoimituspäällikkö:

1. Joanna Palménin Neljän suora on ajaton klassikko, rosoisen läpänheiton kyllästämä Milonoffin veljesten yhteishaastattelu vuodelta 2011. Äijämeiningillä ei edes yritetä peittää sitä, miten syvällä näiden poikien juuret ovat kietoutuneet toisiinsa. Räkää ja rakkautta.

2. Tuomas Muraja kirjoittaa raastavan tarinan: Afganistan ei jättänyt Juhania rauhaan, vaan hän päätti ampua itsensä. Miten Suomi huolehtii nuorista sotaveteraaneistaan? Muraja kysyy. Sovitaanko, että pidetään huolta toisistamme.

3. Samuli Knuutin artikkeli Maustetyttöjen mieletön menestystarina luotaa oululaisten outolintujen mielenmaisemaa. Saako pop olla ankeaa, jos elämäkin on? On osittain kertakäyttöviihteen ansiota, että maanläheinen aitous pilkistää massasta niin kivasti esiin.

Julkaistu: 20.3.2020
Kommentoi »