Kaipaatko elokuvaa tiettyyn elämäntilanteeseen? – Täältä löydät kaikki Anu Silfverbergin leffasuositukset!
Voisit tykätä tästä
Kaipaatko elokuvaa tiettyyn elämäntilanteeseen? – Täältä löydät kaikki Anu Silfverbergin leffasuositukset!
Voisit tykätä tästä -sarjassaan Anu Silfverberg suosittelee elokuvia lukijoiden toiveisiin ja erilaisiin elämäntilanteisiin. Voit pyytää häneltä myös omaa suositusta.
29.9.2023
 | Päivitetty 14.11.2023
 |
Image

13. Mietitkö, millaista olisi työskennellä sairaalassa sodan keskellä?

Anu Silfverberg ei ole voinut lakata ajattelemasta tätä mahdollisesti kaikkien aikojen parasta sotaelokuvaa sen jälkeen, kun Hamas hyökkäsi Israeliin ja Israel aloitti Gazan pommittamisen.

12. Kaipaatko Schitt's Creek -sarjaa?

Schitt's Creek oli poikkeuksellinen sarja, jota on vaikeaa korvata. Anu Silfverberg löysi kuitenkin useammankin sarjan, jotka voisivat lievittää ikävää.

11. Oletko sinäkin kyllästynyt vanhemmuuden ympärillä pyöriviin elokuviin?

Tämä harvinaisen hyvä elokuva lapsettomuudesta voisi pelastaa leffailtasi.

10. Mikä on täydellinen elokuva krapulapäivän ratoksi?

Parhaan krapulaelokuvan reseptiin kuuluu kolme kriteeriä. Niiden toteuttaminen samalla kertaa on haastavaa, mutta ainakin yksi leffa osoittaa sen mahdolliseksi.

9. Mikä kauhuelokuva seisauttaa veret?

Tämän klassista pelottelua tarjoilevan elokuvan jälkeen saatat uskaltaa vielä käyttää koiran iltapissalla. Elokuva antaa ajattelemisen aihetta hyytävän kauhun lisäksi.

8. Mikä antaisi toivoa?

Leikkauksesta toipuva nainen toivoi elokuvasuositusta toivottomalta tuntuvaan tilanteeseensa. Tämä valtavirrasta poikkeava elokuva saa ajattelemaan muutosta tarjoamatta valmiita vastauksia.

7. Millaista on olla lapsi?

Etkö muista enää, miltä tuntui olla lapsi? Nämä kolme elokuvaa auttavat ymmärtämään eron lapsena ja aikuisena olemisessa.

6. Horjuuko usko omiin valintoihin?

Elokuva yhteiskunnan ulkopuolella elävästä isästä ja tyttärestä voisi olla mieleesi, kun kaipaat rohkeutta. Elokuva saa katsojan pohtimaan, millaisia arvoja valintamme lopulta heijastavat.

5. Haluatko ymmärtää Venäjää?

Pohditko, mitä Venäjällä oikein parhaillaan tapahtuu? Tämä aavemainen, järkyttävä teos saattaisi auttaa.

4. Haluatko vollottaa oikein kunnolla?

Elokuvaitkuja on monenlaisia. Katso tämä vuosikymmenestä toiseen koskettanut mestariteos, jos haluat itkeä nautinnollisesti.

3. Ajaako perhe hulluuteen?

Jos perhettään ei tahdo kestää tai ymmärtää, on syytä katsoa tämä elokuva, jonka arkisen kauhun välissä pilkottaa jotain syvästi turvallista.

2. Tuntuuko toivottomalta?

Tämä aliarvostettu pieni komedia voisi auttaa. Se näyttää, että ihmiset ovat kauneimmillaan häärätessään suurella pieteetillä jotain näennäisen mitätöntä ja turhaa.

1. Oletko stressaantunut?

Stressaantuneelle ei ole tämän parempaa elokuvaa. Kuormittuneina hetkinä Anu Silfverberg kaipaa autoon päähenkilön vierelle.

Palstaa toimittaa Anu Silfverberg. Voit pyytää häneltä elokuvasuositusta meilaamalla osoitteeseen anu@longplay.fi. Palstalla esitellyt elokuvat löytyvät vuokra- tai suoratoistopalveluista.

Tämä artikkeli on julkaistu alun perin 21.9.2023 ja sitä päivitetään noin joka toinen viikko.

Kommentoi »