Australia ja Oseania

Mitkä ovat Australian, Uuden-Seelannin ja lähialueiden ihanimmat löydöt? Ota vinkkimme talteen.

Australia ja Oseania pitää sisällään lukemattomia kiehtovia kohteita ja suuria elämyksiä - sekä tietysti pienen pieniä saaria Tyynellämerellä. Australia - siis manner jo itsessään - on vielä kesyttämättömän luonnon ja valtavien etäisyyksien maa. Sen luontokohteet saavat huokailemaan kauneutensa edessä. Australian tunnetuin luontonähtävyys on yli 2000 kilometriä pitkä Iso valliriutta, joka on myös maailman suurin koralliriutta.

Pohjois-Australian tähtiä ovat Uluru-Kata Tjutan kansallispuisto sekä Daintreen sademetsä. Whitsundaysin saaristo on kuin paratiisisaaren oppikirjasta, ja Australian etelärannikolta löytyy eräs maailman hienoimmista maisemareiteistä autoilijalle: Great Ocean Road. Australian kaupungeista Sydney ja Melbourne ovat maailmanluokassa niin ravintoloiltaan, taide-elämyksiltään kuin nähtävyyksiltäänkin.

Australia ja Oseania käsittää myös Uuden-Seelannin, jota moni pitää maailman kauneimpana maana, ja siellä kannattaa ehdottomasti lähteä seikkailemaan roadtripille. Saariryhmistä myös Melanesia, Mikronesia ja Polynesia kuuluvat Oseaniaan. Melanesian tunnetuimpia matkailukohteita on Fidžin saari.