Concierge: Helpoin tapa matkustaa Australiaan?
Matkailu
Concierge: Helpoin tapa matkustaa Australiaan?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, mikä on helpoin tapa matkustaa Suomesta Australiaan.
Julkaistu 17.3.2017
Mondo

Ainakaan se ei ole tämä: pyydä ystävääsi rakentamaan puinen laatikko, hyppää laatikon sisään ja postita itsesi lentorahtina Perthiin. Näin teki australialainen keihäänheittäjä Reg Spiers vuonna 1964, kun hänellä ei ollut rahaa paluulippuun Englannista. Matka kesti 63 tuntia, ja ihmeen kaupalla Spiers säilyi hengissä.

Lentolippujen kohdalla Concierge valitsee usein helpon ja mukavan vaihtoehdon halvimman sijaan. Suomesta ei pääse Australiaan suoralla lennolla, mutta yhdellä välilaskulla kyllä. Hyviä välilaskupaikkoja ovat Hongkong ja Singapore, joiden kautta lentävät muun muassa Finnair, Qantas ja Cathay Pacific. Helsingistä Hongkongin kautta Sydneyyn pääsee päälle 20 tunnissa. Mannertenvälisillä reissuilla Concierge suosii yleensä noin kolmen tunnin vaihtoa (on myöhästymisvaraa, muttei liikaa luppoaikaa).

Jos pitkä välilasku ei haittaa, katso Dohan kautta lentävän Qatar Airwaysin tarjoukset. Tai sitten jää muutamaksi päiväksi välilaskukaupunkiin.

Muista myös Qantasin Walk­about-lentopassi. Sillä saa Australian sisäiset lennot edullisemmin, jos on ostanut ulkomaanlennot Qantasilla. Passiin kuuluu myös Uusi-Seelanti. Tätä vastausta kirjoitellessaan Concierge oli lähellä ostaa Helsinki–Sydney–Melbourne–Auckland–Sydney–Helsinki-liput 1 500 eurolla. Kallista vai sittenkin mukavaa?

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi mondo@a-lehdet.fi. 

Kommentoi »