Concierge: Vinkkejä Australian-matkalle
Matkailu
Concierge: Vinkkejä Australian-matkalle
Mihin aikaan vuodesta kannattaa matkustaa Australiaan? Miten maahan pitäisi tutustua, jotta näkee kiinnostavimmat nähtävyydet? Kuinka monta viikkoa tulisi varata aikaa? Mondon matkailuasiantuntija Concierge otti selvää.
Julkaistu 4.6.2014
Mondo

Australia, the land down under, jossa olut virtaa ja miehet oksentavat, kuten Men at Work laulaa 1980-luvun hittibiisissään Down Under. Australia on niin valtava maa, että Conciergekin kääntyy asiantuntijan puoleen.

»Jos koko mantereen haluaa valloittaa kerralla, paras ajankohta on Australian kevät syyskuusta marraskuuhun», kertoo Anneli Nordberg Australian-matkoihin erikoistuneesta Aktiv-Resor-matkatoimistosta.

»Kesäkuusta elokuuhun turisteja on vähemmän, mutta Sydneyn eteläpuolella voi olla koleaa. Silloin sää on parhaimmillaan Australian tropiikissa eli aurinkovaltio Queenslandissa.»

Suosituimmat matkakohteet ovat Sydney, Pohjoisterritorion punainen erämaa ja Ulurun monoliitti eli Ayers Rock, Kakadun kansallispuisto sekä Iso Valliriutta. Nordbergin mukaan näihin kohteisiin tutustuu jo kahdessa viikossa. Kattavan kuvan saamiseksi hän suosittelee etelässä Melbournea, maisemareitti Great Ocean Roadia, Adelaidea ja Kangaroo Islandia sekä lännessä Perthiä, Margaret Riveriä, Monkey Mian delfiinirantaa ja Ningaloon riuttaa.

»Asiakkaamme viipyvät Australiassa keskimäärin neljä viikkoa.»

Australian hintataso on lähellä Suomen hintatasoa. Toisin kuin meillä, pitsa on kallista ja sushi halpaa. Conciergen reppureissaavien ystävien ykkössäästövinkki on halpa tonkkaviini eli goon, juoma saattaa tosin pakkaustekstin mukaan sisältää jäämiä kalasta.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi 

Kommentoi »