Milloin Uuteen-Seelantiin?
Matkailu
Milloin Uuteen-Seelantiin?
Tällä kertaa Mondon matkailuasiantuntija Conciergelta kysytään, mikä on paras aika matkustaa Uuteen-Seelantiin.
Julkaistu 25.11.2015
Mondo

Paras aika matkustaa on juuri nyt marraskuussa. Kun me pohjoisella pallonpuoliskolla vetelemme talvipalttoita niskaan, etelässä kaivellaan rantasortseja kaapista. Marraskuu on Uudessa-Seelannissa vähän kuin pohjolan toukokuu: lomat eivät ole vielä alkaneet, mutta sää on kaunis. Toinen hyvä matkustusajankohta on helmikuu. Joulu–tammikuussa uusiseelantilaiset eli kiwit ovat itse lomalla, rannoilla tungosta ja hinnat korkealla.

Toki Uuden-Seelannin joulukin on näkemisen arvoinen. Kuusipuun sijaan namusia ripustetaan kukkivan pohutukawapuun oksille. Parasta ovat tietenkin uusiseelantilaiseen mielenlaatuun sovitetut joululaulut, kuten lasten kestosuosikki Sticky Beak the Kiwi (Kiivilintu nimeltään Tahmea Nokka). Laulussa rohkea kiivilintu ilmoittaa joulupukille aikovansa vetää tämän rekeä eteläisellä pallonpuoliskolla. Kertosäkeistön sanat menevät kutakuinkin näin: "Tahmea Nokka, tuo diktaattori maorien maan, ei Petteri Punakuonoa salli laisinkaan. Siis kun kuulet kilinän kulkusten, tiedät että hän on pomo."

Concierge on sanaton.

Mondon Concierge palveluksessanne. Kysy mitä tahansa matkailusta, Concierge selvittää tai keksii tarpeeksi uskottavan vastauksen. Lähetä kysymyksesi palautelomakkeen kautta tai mondo@a-lehdet.fi  

Kommentoi »