Road trip Uudessa-Seelannissa
Matkailu
Road trip Uudessa-Seelannissa
Haaveiletko road tripistä Uudessa-Seelannissa? Lue Mondon vinkit onnistuneeseen autoiluun.
Julkaistu 11.11.2015
Mondo

Vuokraa campervan

Uudessa-Seelannissa vuokra-auto on lähes välttämätön hankinta. Edullinen vaihtoehto on pakettiautomainen campervan (noin 40 e/vrk), jossa voi yöpyä. Älä valitse pientä ja tehotonta autoa, ellet halua madella vuoristossa autojono perässäsi. Jos suuntaat luontoon, harkitse nelivetoa.

Hanki prepaid-dataliittymä

Navigaattorin vuokraaminen on yllättävän kallista. Hyvä vinkki onkin hankkia paikallinen dataliittymä, jonka avulla Google Maps toimii joko älypuhelimessa tai tabletissa. Samalla mukana kulkee nettiyhteys. Eteläsaarella kannattaa pitää mukana paperikarttaa, sillä liittymän kuuluvuus ei syrjäseuduilla ole täydellinen.

Vasemmanpuoleinen liikenne

Uudessa-Seelannissa ajaminen on helppoa ja turvallista, mutta vasemmanpuoleinen liikenne vaatii totuttelua. Harjoittele ajamista ja pysäköimistä vaikkapa parkkipaikalla. Maaseudulla ja vuoristossa sillat ovat usein yksikaistaisia ja kapeiden teiden reunat huonossa kunnossa.

Varaa riittävästi aikaa

Uusi-Seelanti on pieni maa, mutta vuoristojen vuoksi etäisyydet kasvavat ajallisesti pitkiksi. Yleinen nopeusrajoitus on 100 kilometriä tunnissa, mutta vuoristoteillä se on usein mahdottomuus. Kiinnitä huomiota nopeussuositusmerkkeihin, ne kertovat mutkien jyrkkyydestä ja neulansilmämutkista. 

Kommentoi »