Pekka Sauri: ”Pitää muistuttaa siitä, mikä tekee elämästä elämisen arvoista”
Onnellisuus­kirjeenvaihtaja
Pekka Sauri: ”Pitää muistuttaa siitä, mikä tekee elämästä elämisen arvoista”
Tällaisina aikoina tarvitaan muutakin kuin vain selviytymispuhetta, sanoo onnellisuuskirjeenvaihtaja Pekka Sauri. Aikamme suurimmat teemat ja vaikeimmat kysymykset liittyvät kaikki toisiinsa. Siksi Apu nimitti kahdeksan teemakirjeenvaihtajaa katsomaan maailmaa hieman eri kulmista. Nyt he esittäytyvät.
29.12.2022
 |
Apu

”Onnellisuuskirjeenvaihtaja? Tällaisena aikana? Kun kriisit seuraavat toistaan, ja elämä on pikemminkin selviytymistä päivästä toiseen kuin onnellisuuden tavoittelua?

Koronapandemia, Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja ilmastonmuutoksen uhka ovat tuoneet elämään uutta epävarmuutta, huolta ja ahdistusta. Tulevaisuus näyttää olevan hämärän peitossa, ja luottamus ihmisen kykyyn löytää ratkaisut globaaleihin ongelmiin on koetuksella.

Juuri tällaisena aikana tarvitaan alituisen selviytymispuheen lisäksi muistutuksia siitä, mikä tekee elämästä elämisen arvoista, merkityksellistä ja parhaassa tapauksessa peräti onnellista. Ja juuri siksi onnellisuuskirjeenvaihtajanne raportoi vuoden mittaan onnesta, elämän tarkoituksesta ja mielenrauhasta levottoman maailman tiimellyksessä. Valo voittaa!”

Onnellisuus
1 kommentti