Mikko Pelttari: "Millaista hyvää elämää voisi elää?"
Kestävyyskirjeenvaihtaja
Mikko Pelttari: "Millaista hyvää elämää voisi elää?"
Kestävyys on kaikkea sitä, mikä voi jatkua sellaisessa maailmassa, jossa ihmiset ja eläimet voivat hyvin, sanoo kestävyyskirjeenvaihtaja Mikko Pelttari. Aikamme suurimmat teemat ja vaikeimmat kysymykset liittyvät kaikki toisiinsa. Siksi Apu nimitti kahdeksan teemakirjeenvaihtajaa katsomaan maailmaa hieman eri kulmista. Nyt he esittäytyvät.
29.12.2022
 |
Apu

”Ajauduin yli vuosikymmen sitten kirjoittamaan ilmastokriisistä ja ympäristötutkimuksesta. Olin huolestunut kuten kuka tahansa, mutta samalla kaikki meneillään oleva kiehtoi valtavasti.

Ilmastonmuutoksen takia minusta tuli tiedetoimittaja ja tietokirjailija. Kestävyys on minulle kaikkea sitä, mikä voi jatkua maailmassa, jossa luonto ja ihmiset voivat hyvin. Haluan ymmärtää sitä, mitä muutos tarkoittaa ihmisille.

Haastattelen työkseni kemistejä, fyysikkoja, ekologeja ja taloustieteilijöitä, mutta lopulta kysymys on hyvin tavallisista asioista: minkälaista hyvää elämää voisi elää? Nettonollatavoitteet, supertietokoneiden ilmastomallinnukset ja kansainväliset sopimukset tarkoittavat lopulta sitä, miten liikumme, syömme, lämmitämme talomme ja nautimme elämästä.”

Kommentoi »