Katri Ala-Kleemola: "Maatalouden tulevaisuus koskettaa jokaista"
Maatalouskirjeenvaihtaja
Katri Ala-Kleemola: "Maatalouden tulevaisuus koskettaa jokaista"
Elämme ajassa, jossa ruoka ei ole itsestäänselvyys, sanoo maatalouskirjeenvaihtaja Katri Ala-Kleemola. Aikamme suurimmat teemat ja vaikeimmat kysymykset liittyvät kaikki toisiinsa. Siksi Apu nimitti kahdeksan teemakirjeenvaihtajaa katsomaan maailmaa hieman eri kulmista. Nyt he esittäytyvät.
Julkaistu 29.12.2022
Apu

”Maatalouden tulevaisuus on tässä hetkessä ristiriitainen. Samaan aikaan sitä tarvitaan enemmän ja toisaalta koetellaan enemmän kuin vuosikymmeniin. Ehkä vuosisatoihin.

Koronapandemia ja Ukrainan sota ovat muistuttaneet meitä katkeralla tavalla siitä, että huoltovarmuus ja ruokaturva eivät ole vain etäistä sanahelinää. Elämme ajassa, jossa ruoka ei ole itsestäänselvyys.

Maailmalla jylläävät kriisit ovat syöneet maatalouden kannattavuutta nostamalla polttoaineen, lannoitteiden ja sähkön hintaa. Maatalouden tulevaisuus on kriisissä.

Toisaalta se näyttäytyy valoisana. Nuoret ja innovatiiviset viljelijät luotsaavat ruoantuotantoa eteenpäin kannattavasti ja ympäristöä kunnioittaen etsien samalla keinoja torjua uhkia kuten ilmastonmuutosta.

Oli suomalaisesta maataloudesta mitä mieltä tahansa, sen tulevaisuus koskettaa meistä jokaista. Jokaista, joka aikoo syödä huomennakin.”

Kommentoi »