Kale Puonti: "Suomalainen rikollisuus kansainvälistyy"
Rikoskirjeenvaihtaja
Kale Puonti: "Suomalainen rikollisuus kansainvälistyy"
Rikollisuuden uudet muodot rantautuvat varmuudella myös Suomeen, sanoo rikoskirjeenvaihtaja Kale Puonti. Aikamme suurimat teemat ja vaikeimmat kysymykset liittyvät kaikki toisiinsa. Siksi Apu nimitti kahdeksan teemakirjeenvaihtajaa katsomaan maailmaa hieman eri kulmista. Nyt he esittäytyvät.
29.12.2022
 |
Apu

”Katujengit, romanssihuijarit, valepoliisit ja internetin huumekauppa. Suomalainen rikollisuus kansainvälistyy kovaa vauhtia. Kansainväliset ammattirikolliset pyrkivät tietokoneellesi ja haluavat tyhjentää pankkitilisi. Rikollisuuden uudet ilmiöt rantautuvat pienellä viiveellä, mutta varmasti maahamme. Ovatko viranomaiset ajan tasalla, ja saavatko kansalaiset tarpeeksi informaatiota uusista ikävistä rikosilmiöistä?

Entisenä rikosylikonstaapelina ja nykyisenä dekkarikirjailijana seuraan alati muuttuvaa rikollisuuden tilannekuvaa tarkasti. Pyrin kirjoittamaan ajankohtaisista rikosaiheista kansantajuisesti, ottaen huomioon myös uhrien aseman. Jutuissani ääneen pääsevät asiantuntijat, rikosten uhrit ja joskus myös rikoksia tekevät henkilöt. Seuraan myös aktiivisesti keskustelua rangaistusten mittaamisesta, vankiloista ja hoitopaikkojen riittävyydestä.

Maailma muuttuu, ja elämä ei ole pelkkää mustaa tai valkoista. Siinä on myös harmaan eri sävyjä.”

Kommentoi »