Tuulilasi

Nämä autonvalmistajat ovat valmiit WLTP-mittauksiin, nämä eivät

Nämä autonvalmistajat ovat valmiit WLTP-mittauksiin, nämä eivät
Autonvalmistajat painivat parhaillaan hiki hatussa kyetäkseen täyttävänsä uudet WLTP-päästönormit, jotka astuvat Euroopassa voimaan 1. syyskuuta. Osa autonvalmistajista on jo ilmoittanut olevansa täysin valmis muutokseen, osa on kaukana siitä.

WLTP korvaa NEDC:n päästömittausprotokollana, se on paljon realistisempi ja keskittyy enemmän myös eri malleihin – eli WLTP on mittaustapana paljon tiukempi. Tämä asettaa haasteita valmistajille.

Jokaisen 1.9. jälkeen myydyn uuden auton on täytettävä uudet standardit. Tämä on saanut monen valmistajan keskeyttämään tuotannon ja myynnin eräiden mallien kohdalla. Se aiheuttaa isoja kustannuksia. Volkswagen on arvioinut, että sille syntyy WLTP:stä noin miljardin euron lisälasku. Myös Mercedes on varoittanut voittonsa laskevan vuoden loppupuolella.

Volkswagen Groupin brändeistä Audi, Seat, Skoda ja VW ovat kaikki joutuneet vaikeuksiin, ne ovat joutuneet viivästyttämään tuotantoaan ja jopa vetämään joitakin malleja pois myynnistä.

Autocar selvitti, mitkä autonvalmistajat ovat jo valmiina uusiin päästönormeihin, mitkä eivät:

Valmiit:

Alfa Romeo, BMW, Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mini, Mitsubishi, Nissan, Renault, Ssangyong, Suzuki, Toyota, Vauxhall, Volvo

Muutoksia vielä vaativat tai tuotanto kärsinyt jo nyt:

Audi, Peugeot, Porsche, Seat, Skoda, Volkswagen

Ei kommenttia:

Mercedes-Benz, Smart

Julkaistu: 29.8.2018
Kommentoi »