
Aamu
5.30 | Herätys
Herään näin aikaisin ainakin kolme kertaa viikossa. Olen aamukukkuja. Aamulla pääni toimii ja tapahtuu suuria asioita. Ennen kuin syön mitään, juon lämmintä keitettyä vettä. Puristan mukaan hiukan sitruunaa tai limeä. Joskus lisään myös hunajaa tai kanelia. Juon vettä ja yrttiteetä pitkin päivää.
6.45 | Aamukävely
Juon aamun ensimmäisen kupin kahvia. Aamutoimien jälkeen lähden mieheni kanssa ulkoiluttamaan kahta koiraamme. Asumme Lontoon Richmondissa aivan luonnonpuiston vieressä. Olemme tarkkana, sillä pienempi koiramme luulee olevansa metsästyskoira ja lähtee innolla kauriiden perään.
7.40 | Aamupala
Nautin aamiaisen kävelylenkin jälkeen. Siihen kuuluu marjoja, kaurapuuroa, pähkinöitä ja kananmuna. Juon toisen kupin kahvia.
8.00 | Työt alkavat
Koronan aikana minusta tuli yllätyksekseni digifani. Aiemmin lensin Suomeen opettamaan kuuden viikon välein. Lennän edelleen Suomeen noin joka toinen kuukausi, mutta digityö on vähentänyt sen merkitystä, missä maassa milloinkin olen. Tänään ohjelmassa on tulevan messuesiintymisen suunnittelua sekä nettitunteja yksityisasiakkaille ja ryhmille.
Päivä
12.00 | Keittolounas
Lounaaksi syön tuoreen vihanneskeiton, johon lisään yrttejä. Lisänä nautin palasen leipää. Meillä Lontoossa saa aivan mahtavia tuoreita valmisvihanneskeittoja. Ostan keiton kaupasta ja syön sen kotona tai studiolla. Valmiskeittojen kasvikset ja mausteet vaihtuvat päivittäin. Nautin keitoista todella paljon.
13.00 | Aikaa kirjoittaa
Juon kupin kahvia ja kirjoitan tulevaa kirjaani.
15.00 | Herkkuhetki
Herkkuhetkeeni kuuluu palanen näkkileipää ja juustoa. Kun brexit tuli, suurin huolenaiheeni oli, saanko vielä kaupasta näkkileipää. Nautin iltapäivisin myös yhden palan tummaa suklaata. Lontoossa tumma suklaa on aivan fantastista. Otan silti vain yhden palan, sillä pyrin välttämään sokeria. Tumman suklaan vaikutus on minusta mielenkiintoinen: tuntuu, että se oikeasti piristää. Kun makuun tottuu, vaaleaa suklaata ei tee enää mieli.
15.30 | Päiväunet
Olen mestarillinen ottamaan kauneusunia. En tarvitse edes kelloa, vaan nukun puolisen tuntia luonnostaan. Lepohetken aikana käyn läpi päivän tapahtumia ja suunnittelen iltavuoroni.
Ilta
17.00 | Kevyt illallinen
Olen onnekas, sillä mieheni nauttii kokkaamisesta. Se on hänelle mieluisa harrastus. Tänään ruokapöydässä on höyrytettyjä vihanneksia ja kalaa. Syömme illallisella usein myös kanaa ja toisinaan punaista lihaa.
17.45 | Iltatunteja
Ohjaan netissä kaksi tunnin ryhmätapaamista, ensimmäisen suomeksi ja toisen englanniksi. Kello kahdeksalta avaan studioni ovet asiakkaille. Tunneillani käy pääsääntöisesti vakituisia asiakkaita, jotka ovat olleet mukana jo 10–20 vuotta. Harjoituksissa käymme koko kehon läpi. Musiikki on iso osa tuntia.
21.00 | Koiralenkki
Päivä päättyy koiralenkkiin. Nyt kuljemme vain korttelin ympäri. Seurana on mieheni ja usein myös vielä hetken kotona asuva 20-vuotias tyttäreni. Kertaamme kävelyn lomassa päivän tapahtumat.
22.00 | Englantilainen tee
Osaan vasta nyt valmistaa miehelleni oikeaoppisesti teetä. Aina kun tulen Suomeen, opetan ohjaajilleni, että ensin mukiin pannaan teepussi ja vasta sitten kaadetaan kuumaa vettä päälle. Brittien on vaikeaa ymmärtää, miksi suomalainen kaataa kuppiin haaleaa vettä ja laittaa sinne lillumaan teepussin. Kaikenlaista me opimme toisiltamme.
23.00–05.30 | yöunet
Lue myös:
- Pirkko Lahden kolumni: Valvotko ja vatvotko öisin? – Kun päivittäisten tapahtumien virta hidastuu, jää enemmän aikaa pohtia
- Luontainen unirytmi on yksilöllinen, eikä juuri muutu aikuisiällä – Näillä keinoilla löydät oman unirytmisi ja nukut entistä paremmin
- Unirytmi uusiksi eläkkeellä – Kirstin rauhoittumisniksi on syödä iltapalaksi lautasellinen kaurapuuroa