Lontoossa asuva liikuntaguru Marja Putkisto ei tingi päiväunista: "En tarvitse edes kelloa, vaan nukun puolisen tuntia luonnostaan"
Terveys ja hyvinvointi
Lontoossa asuva liikuntaguru Marja Putkisto ei tingi päiväunista: "En tarvitse edes kelloa, vaan nukun puolisen tuntia luonnostaan"
Liikuntaguru Marja Putkisto tekee kahta työvuoroa ja ottaa niiden välissä palauttavat kauneusunet. Method Putkiston kehittäjä on asunut Lontoossa yli 30 vuotta, mutta osaa vasta nyt valmistaa teetä brittiläiseen tapaan.
Julkaistu 21.11.2022
Apu Terveys

Aamu

5.30 | Herätys

Herään näin aikaisin ainakin kolme kertaa viikossa. Olen aamukukkuja. Aamulla pääni toimii ja tapahtuu suuria asioita. Ennen kuin syön mitään, juon lämmintä keitettyä vettä. Puristan mukaan hiukan sitruunaa tai limeä. Joskus lisään myös hunajaa tai kanelia. Juon vettä ja yrttiteetä pitkin päivää.

6.45 | Aamukävely

Juon aamun ensimmäisen kupin kahvia. Aamutoimien jälkeen lähden mieheni kanssa ulkoiluttamaan kahta koiraamme. Asumme Lontoon Richmondissa aivan luonnonpuiston vieressä. Olemme tarkkana, sillä pienempi koiramme luulee olevansa metsästyskoira ja lähtee innolla kauriiden perään.

7.40 | Aamupala

Nautin aamiaisen kävelylenkin jälkeen. Siihen kuuluu marjoja, kaurapuuroa, pähkinöitä ja kananmuna. Juon toisen kupin kahvia.

8.00 | Työt alkavat

Koronan aikana minusta tuli yllätyksekseni digifani. Aiemmin lensin Suomeen opettamaan kuuden viikon välein. Lennän edelleen Suomeen noin joka toinen kuukausi, mutta digityö on vähentänyt sen merkitystä, missä maassa milloinkin olen. Tänään ohjelmassa on tulevan messuesiintymisen suunnittelua sekä nettitunteja yksityisasiakkaille ja ryhmille.

Päivä

12.00 | Keittolounas

Lounaaksi syön tuoreen vihanneskeiton, johon lisään yrttejä. Lisänä nautin palasen leipää. Meillä Lontoossa saa aivan mahtavia tuoreita valmisvihanneskeittoja. Ostan keiton kaupasta ja syön sen kotona tai studiolla. Valmiskeittojen kasvikset ja mausteet vaihtuvat päivittäin. Nautin keitoista todella paljon.

13.00 | Aikaa kirjoittaa

Juon kupin kahvia ja kirjoitan tulevaa kirjaani.

15.00 | Herkkuhetki

Herkkuhetkeeni kuuluu palanen näkkileipää ja juustoa. Kun brexit tuli, suurin huolenaiheeni oli, saanko vielä kaupasta näkkileipää. Nautin iltapäivisin myös yhden palan tummaa suklaata. Lontoossa tumma suklaa on aivan fantastista. Otan silti vain yhden palan, sillä pyrin välttämään sokeria. Tumman suklaan vaikutus on minusta mielenkiintoinen: tuntuu, että se oikeasti piristää. Kun makuun tottuu, vaaleaa suklaata ei tee enää mieli.

15.30 | Päiväunet

Olen mestarillinen ottamaan kauneusunia. En tarvitse edes kelloa, vaan nukun puolisen tuntia luonnostaan. Lepohetken aikana käyn läpi päivän tapahtumia ja suunnittelen iltavuoroni.

Ilta

17.00 | Kevyt illallinen

Olen onnekas, sillä mieheni nauttii kokkaamisesta. Se on hänelle mieluisa harrastus. Tänään ruokapöydässä on höyrytettyjä vihanneksia ja kalaa. Syömme illallisella usein myös kanaa ja toisinaan punaista lihaa.

17.45 | Iltatunteja

Ohjaan netissä kaksi tunnin ryhmätapaamista, ensimmäisen suomeksi ja toisen englanniksi. Kello kahdeksalta avaan studioni ovet asiakkaille. Tunneillani käy pääsääntöisesti vakituisia asiakkaita, jotka ovat olleet mukana jo 10–20 vuotta. Harjoituksissa käymme koko kehon läpi. Musiikki on iso osa tuntia.

21.00 | Koiralenkki

Päivä päättyy koiralenkkiin. Nyt kuljemme vain korttelin ympäri. Seurana on mieheni ja usein myös vielä hetken kotona asuva 20-vuotias tyttäreni. Kertaamme kävelyn lomassa päivän tapahtumat.

22.00 | Englantilainen tee

Osaan vasta nyt valmistaa miehelleni oikeaoppisesti teetä. Aina kun tulen Suomeen, opetan ohjaajilleni, että ensin mukiin pannaan teepussi ja vasta sitten kaadetaan kuumaa vettä päälle. Brittien on vaikeaa ymmärtää, miksi suomalainen kaataa kuppiin haaleaa vettä ja laittaa sinne lillumaan teepussin. Kaikenlaista me opimme toisiltamme.

23.00–05.30 | yöunet

Kommentoi »