Ihotautilääkäri Ville Kiiski kasvattaa lihaksiaan soijalla: ”Arkisin ruoka on minulle vain poltto­ainetta”
Kuntoilu ja ruokavalio
Ihotautilääkäri Ville Kiiski kasvattaa lihaksiaan soijalla: ”Arkisin ruoka on minulle vain poltto­ainetta”
Ihotautien erikoislääkäri Ville Kiiski treenaa kuntosalilla viidesti viikossa, syö pääosin kasvisruokaa ja mittaa untaan älykellolla. Joskus hän kuitenkin tilaa pizzan ja herkuttelee television ääressä jäätelöllä.
3Kommenttia
Julkaistu 4.5.2023
Apu Terveys

Aamu

6.50 | Herätys

Aloitan päivän aina tummapaahtoisella kahvilla, samalla tarkistan kännykällä uutisotsikot. Pyrin nukkumaan kahdeksan tuntia yössä. Joskus herään stressin vuoksi ennen aikojani, mutta illalla nukahdan nopeasti. Seuraan unen määrää ja laatua urheilukellolla. Katson arvion edellisestä yöstä vasta työpäivän jälkeen, koska siten lukemat eivät vaikuta päivääni kielteisesti, jos ne ovat huonot.

7.00 | Aamupala

Arkisin aamupalani koostuu pirtelöstä, jonka valmistan sauvasekoittimella. Laitan siihen kypsennettyjä kaurahiutaleita, soijaproteiinijauhetta, banaanin tai omenan, kotimaisia puolukoita tai mustikoita ja lusikallisen sataprosenttista maa­pähkinävoita.

8.00–9.30 | Treeni

Voin itse päättää työaikani, joten treenaan aamulla. Treeni tuo energiaa päivääni ja on kuin hampaiden pesua. Se auttaa pysymään hyvässä kunnossa fyysisesti ja henkisesti. Treenaan viisi kertaa viikossa. Treeniini kuuluu lyhyt lämmittely ja voimaharjoittelua kuntosalilla. Sen jälkeen juon soijaproteiinipirtelön, johon on lisätty kreatiinia ja mittalusikallinen hydrolysoitua kollageenia. Kreatiini auttaa palautumisessa ja kollageeni tekee hyvää iholle. Lisäksi syön banaanin.

Päivä

10.00–12.00 Potilastyötä

Teen potilastyötä neljänä päivänä viikossa. Viides päivä kuluu muun muassa tutkimustyön, kouluttautumisen, haastatteluiden, yhteistyöprojektien ja somen parissa. Työ on intohimoni ja tavallaan lapseni, koska olen lapseton. Se saa minulta kaiken, minkä pystyn antamaan.

12.00–12.40 | Lounas

Etenkin arkena haluan syödä pääosin kasvisruokaa. En ole syönyt sianlihaa vuosiin, sillä sika on älykäs eläin. Tuntuu, että sen syöminen olisi sama kuin koiran syöminen. Välttelen lihaa eettisten syiden lisäksi ympäristösyiden takia. Kun syön lihaa, valitsen yleensä riistaa. Teemme puolisoni kanssa sunnuntaisin ison satsin arkilounaita valmiiksi. Näin saan ravitsemuksellisesti riittävän lounaan. Arkisin ruoka on minulle vain poltto­ainetta eikä minua haittaa syödä samaa ruokaa monena päivänä. Lounaani voi olla esimerkiksi pastaa soijarouhe-tomaattikastikkeessa. Lihas kasvaa hyvin soijalla. Ruoan jälkeen juon kahvin. Olen hankkinut lääkärikeskuksen kahvihuoneeseen kapselikeittimen.

12.40–18.00 | Työt jatkuvat

Osallistun Teams-palaveriin, käyn läpi tutkimustuloksia ja teen paperityöt. Tauolla syön banaanin tai soijavanukkaan, joskus pähkinöitä, ja juon kahvia.

Ilta

18.15–19.00 | Somessa

Pidän Instagramissa @drvillekiiski-tiliä, jolla julkaisen ihoon liittyvää asiaa. Tilin ylläpito vie yllättävän paljon aikaa. Siihen saattaa mennä yli tunti useana päivänä viikossa.

19.00 | Illallinen

Illalliseni ei välttämättä ole ravitsemuksellisesti yhtä hyvä kuin lounas, sillä aika ei tahdo riittää kokkaamiseen. Tilaamme ravintolaruokaa kotiin vähintään pari kertaa viikossa. Usein se on thaimaalaista tai vietnamilaista, mutta ajoittain herkuttelemme pizzalla. Kun kokkaamme itse, illallinen on esimerkiksi kasvistortilloja.

20.30–20.45 | Meditaatio

Käytän Calm-sovellusta ja meditoin sen avulla säännöllisesti. Kaikki stressi tuntuu syketasoissani nopeasti. Olen huomannut, että lyhytkin rauhoittuminen näkyy syketason laskuna urheilukellossa.

21.00–22.50 | Tv ja kirja

Parhaillaan seuraan Paratiisi-sarjan toista tuotantokautta. Iltapalan syön usein sohvalla. Yleensä se on soijajugurttia ja hedelmiä, mutta pari kertaa kuukaudessa herkuttelen arkenakin jäätelöllä. Sen jälkeen luen kirjaa, parhaillaan Mikko Kamulan teosta Kalevan poikia.

22.50–06.50 | Yöunet

3 kommenttia