
Aamu
6.50 | Herätys
Aloitan päivän aina tummapaahtoisella kahvilla, samalla tarkistan kännykällä uutisotsikot. Pyrin nukkumaan kahdeksan tuntia yössä. Joskus herään stressin vuoksi ennen aikojani, mutta illalla nukahdan nopeasti. Seuraan unen määrää ja laatua urheilukellolla. Katson arvion edellisestä yöstä vasta työpäivän jälkeen, koska siten lukemat eivät vaikuta päivääni kielteisesti, jos ne ovat huonot.
7.00 | Aamupala
Arkisin aamupalani koostuu pirtelöstä, jonka valmistan sauvasekoittimella. Laitan siihen kypsennettyjä kaurahiutaleita, soijaproteiinijauhetta, banaanin tai omenan, kotimaisia puolukoita tai mustikoita ja lusikallisen sataprosenttista maapähkinävoita.
8.00–9.30 | Treeni
Voin itse päättää työaikani, joten treenaan aamulla. Treeni tuo energiaa päivääni ja on kuin hampaiden pesua. Se auttaa pysymään hyvässä kunnossa fyysisesti ja henkisesti. Treenaan viisi kertaa viikossa. Treeniini kuuluu lyhyt lämmittely ja voimaharjoittelua kuntosalilla. Sen jälkeen juon soijaproteiinipirtelön, johon on lisätty kreatiinia ja mittalusikallinen hydrolysoitua kollageenia. Kreatiini auttaa palautumisessa ja kollageeni tekee hyvää iholle. Lisäksi syön banaanin.
Päivä
10.00–12.00 Potilastyötä
Teen potilastyötä neljänä päivänä viikossa. Viides päivä kuluu muun muassa tutkimustyön, kouluttautumisen, haastatteluiden, yhteistyöprojektien ja somen parissa. Työ on intohimoni ja tavallaan lapseni, koska olen lapseton. Se saa minulta kaiken, minkä pystyn antamaan.
12.00–12.40 | Lounas
Etenkin arkena haluan syödä pääosin kasvisruokaa. En ole syönyt sianlihaa vuosiin, sillä sika on älykäs eläin. Tuntuu, että sen syöminen olisi sama kuin koiran syöminen. Välttelen lihaa eettisten syiden lisäksi ympäristösyiden takia. Kun syön lihaa, valitsen yleensä riistaa. Teemme puolisoni kanssa sunnuntaisin ison satsin arkilounaita valmiiksi. Näin saan ravitsemuksellisesti riittävän lounaan. Arkisin ruoka on minulle vain polttoainetta eikä minua haittaa syödä samaa ruokaa monena päivänä. Lounaani voi olla esimerkiksi pastaa soijarouhe-tomaattikastikkeessa. Lihas kasvaa hyvin soijalla. Ruoan jälkeen juon kahvin. Olen hankkinut lääkärikeskuksen kahvihuoneeseen kapselikeittimen.
12.40–18.00 | Työt jatkuvat
Osallistun Teams-palaveriin, käyn läpi tutkimustuloksia ja teen paperityöt. Tauolla syön banaanin tai soijavanukkaan, joskus pähkinöitä, ja juon kahvia.
Ilta
18.15–19.00 | Somessa
Pidän Instagramissa @drvillekiiski-tiliä, jolla julkaisen ihoon liittyvää asiaa. Tilin ylläpito vie yllättävän paljon aikaa. Siihen saattaa mennä yli tunti useana päivänä viikossa.
19.00 | Illallinen
Illalliseni ei välttämättä ole ravitsemuksellisesti yhtä hyvä kuin lounas, sillä aika ei tahdo riittää kokkaamiseen. Tilaamme ravintolaruokaa kotiin vähintään pari kertaa viikossa. Usein se on thaimaalaista tai vietnamilaista, mutta ajoittain herkuttelemme pizzalla. Kun kokkaamme itse, illallinen on esimerkiksi kasvistortilloja.
20.30–20.45 | Meditaatio
Käytän Calm-sovellusta ja meditoin sen avulla säännöllisesti. Kaikki stressi tuntuu syketasoissani nopeasti. Olen huomannut, että lyhytkin rauhoittuminen näkyy syketason laskuna urheilukellossa.
21.00–22.50 | Tv ja kirja
Parhaillaan seuraan Paratiisi-sarjan toista tuotantokautta. Iltapalan syön usein sohvalla. Yleensä se on soijajugurttia ja hedelmiä, mutta pari kertaa kuukaudessa herkuttelen arkenakin jäätelöllä. Sen jälkeen luen kirjaa, parhaillaan Mikko Kamulan teosta Kalevan poikia.
22.50–06.50 | Yöunet