Tabata on treeni, joka nostaa kuntoasi nopeasti – Näillä liikkeillä saat tuloksia jo kuukaudessa
Jumppa
Tabata on treeni, joka nostaa kuntoasi nopeasti – Näillä liikkeillä saat tuloksia jo kuukaudessa
Tabata on korkeatehoista intervalliharjoittelua, joka kohottaa kuntoa nopeasti. Kun teet lyhyen treenin 2–3 kertaa viikossa, tuloksia tulee jo kuukaudessa. Päätä tabataharjoitus aina rauhalliseen venyttelyyn.
Julkaistu 16.11.2022
Apu Terveys

1. Ristiveto

Seiso haara-asennossa kädet ylhäällä. Vedä siitä ristikkäinen polvi ja käsi yhteen. Palaa takaisin alkuasentoon ja tee sama toisinpäin. Voit tehostaa liikettä lisäämällä siihen hypähdyksen. Liike nostaa sykettä ja lämmittää kehoa. Samalla se vahvistaa käsiä ja keskivartaloa.

2. Dead bug

Asetu selinmakuulle, nosta polvet 90 asteen kulmaan ja kädet kohtisuoraan ylös. Laske ristikkäinen jalka ja käsi suoraksi maata kohden. Tuo takaisin ja tee sama toisella puolella. Kun teet liikettä, paina ristiselkä tiukasti alustaan ja muista hengittää. Liike vahvistaa keskivartaloa ja vatsalihaksia.

3. Polvipunnerrus

Asetu polvipunnerrusasentoon. Laske ylävartalo kohti maata ja punnerra ylös. Pidä niska pitkänä ja keskivartalo tiukkana. Liike vahvistaa käden ojentajalihaksia ja rintalihaksia. Voit helpottaa liikettä tekemällä punnerrukset seinää vasten.

4. Superman

Asetu päinmakuulle. Laita kädet selän takana yhteen ja nosta ylävartalo ylös alustasta. Pidä katse alustassa ja niska pitkänä. Säilytä asento hetken ajan ja laskeudu alas. Liike vahvista selän ja pakaroiden lihaksia.

Treenaa näin

Tee jokaista liikettä 20 sekuntia ja pidä 10 sekunnin tauko. Kun olet tehnyt kaikki liikkeet, pidä minuutin tauko. Tee 2–3 kierrosta.

Kommentoi »