Stressi saa vatsan temppuilemaan – Rauhallinen liikunta hellii suolistoa ja helpottaa oireita – Kokeile näitä liikkeitä
Terveys ja hyvinvointi
Stressi saa vatsan temppuilemaan – Rauhallinen liikunta hellii suolistoa ja helpottaa oireita – Kokeile näitä liikkeitä
Kun stressi saa suoliston toiminnan takkuamaan, rauhallinen liikunta auttaa. Suolistoon kevyesti painetta kohdistava jumppa aktivoi suolen peristaltiikkaa eli aaltomaista liikettä ja rentouttaa koko kehoa.

1. Taivutus eteen

Seiso pienessä haara-­asennossa ja tuo kädet yhteen rinnan korkeudelle. Hengitä rauhallisesti muutama kerta nenän kautta sisään ja suun kautta ulos. Taivuta sitten eteenpäin ja kiedo kädet polvien ympärille. Rentoudu muutaman hengityksen ajaksi. Palaa sitten alkuasentoon. Liike rauhoittaa koko elimistöä ja venyttää takaketjun lihaksia. Tee 5 kertaa.

2. Selkärangan kierto

Istu hyvässä ryhdissä. Laita toinen jalka koukkuun ja nosta toinen jalka sen yli. Hengitä rauhallisesti sisään ja ulos. Vedä polvea kohti rintarankaa muutaman hengityksen ajan. Päästä sitten polvi rennoksi. Voit helpottaa liikettä pitämällä maata vasten olevan jalan suorana. Liike rentouttaa lantionseudun lihaksia ja parantaa ryhtiä. Tee 5 kertaa molemmille puolille.

3. Kehon notkistus

Asetu konttausasentoon. Vedä napa selkä­rankaa kohden ja pidä katse maassa. Rutista vastakkainen kyynärpää ja polvi mahdolli­simman lähelle toisiaan ja palauta lähtöasentoon. Tee sama toiselle puolelle. Vie sitten kädet kauas eteen ja paina rintakehää alustaa kohden. Pysy asennossa muutaman rauhallisen hengityksen ajan. Liike avaa ylävartalon lihaksia ja auttaa ilmaa poistumaan suolistosta. Tee 5 kertaa.

4 Happy baby -rentoutus

Asetu selinmakuulle ja koukista polvet vartalon molemmin puolin. Tartu käsillä kiinni jalkateristä, ­nilkoista tai pohkeista. ­Rentoudu ja hengitä rau­hallisesti sisään ja ulos muutama kerta. Liike avaa lantionseutua ja auttaa ilmaa poistumaan suolistosta. Tee 5 kertaa.

Vinkki:

Suoliston toimintaa helpottaa myös tärähdyksiä sisältävä liikunta, kuten juoksu tai hyppely pikkutrampoliinilla.

Kommentoi »