Luusto kaipaa tärähdyksiä ja vääntöä – Kokeile helppoa käsipainojumppaa, joka tuottaa tuloksia muutamassa viikossa
Jumppa
Luusto kaipaa tärähdyksiä ja vääntöä – Kokeile helppoa käsipainojumppaa, joka tuottaa tuloksia muutamassa viikossa
Tärinä ja vääntö vahvistavat luita. Harjoituksessa käytetään käsipainoja, jotka voi korvata 1–3 kilon purkeilla tai pulloilla. Tee liikkeet pari kolme kertaa viikossa. Jos nivelet kipeytyvät, haudo niitä jääpussilla ja pidä muutaman päivän treenitauko. Lihaskunto paranee jo 3–4 viikossa.
Julkaistu 31.1.2023
Apu Terveys

1. Marssi

Ota 1–3 kilon käsipainot ja vie ne olkapäille. Marssi hyvässä ryhdissä, nostele painoja vuorotellen ylös. Tee liikettä minuutin ajan ja pidä pieni tauko. Toista liike pari kertaa. Liike vahvistaa jalkoja ja ylävartalon lihaksia sekä nostaa yleiskuntoa.

2. Yleisliike

Ota 1–3 kilon paino ja asetu kyykkyasentoon. Pidä keskivartalo tiukkana, katso suoraan eteenpäin. Tarkista, että polvet ja varpaat ovat samassa linjassa. Nouse ylös ja vie paino suorille käsille. Toista liike 3 x 10 kertaa. Liike vahvistaa jalkojen, pakaroiden ja käsien lihaksia.

3. Naruhyppely

Ota hyppynaru ja hyppele puolesta minuutista minuuttiin. Pidä pieni tauko, toista hyppely kahdesti. Jos naruhyppely ei onnistu, voit korvata sen reippaalla marssilla. Liike vahvistaa sydän- ja verenkiertoelimistöä.

4. Vatsalihasliike

Istu polvet koukussa paino käsissä rintakehän päällä. Pidä keskivartalo tiukkana, kallistu taaksepäin ja vie painoa puolelta toiselle. Toista liike 3 x 10 kertaa. Liike vahvistaa vatsan ja keskivartalon lihaksia. Voit vaikeuttaa liikettä laskeutumalla alemmas ja kiertämällä vartaloa enemmän sivulta toiselle.

Vinkki

Jos liike tuntuu alaselässä, kohottaudu ylemmäs istuma-asennossa. Tällöin liike kohdistuu vatsalihaksiin.

Kommentoi »