Mondo

Päivän Apu 24.2.2019: Reissuun ravintolan perässä? Listasimme matkakohteita herkkusuille


Makuelämykset ovat osa monen matkailijan reissua. Mitä jos valitsisit seuraavan matkakohteen ruoan mukaan? Päivän Apu on juttupaketti, joka pureutuu yhteen aiheeseen päivittäin. Sunnuntaisin vuorossa on matkailu.
Kuvat Kari Kaipainen

Makuelämykset ovat osa monen matkailijan reissua. Mitä jos valitsisit seuraavan matkakohteen ruoan mukaan? Keräsimme yhteen kiinnostavia ruokailukohteita sekä vinkit pöydän varaamiseen huippuravintolasta. Bonuksena suomalaisen huippukokin kuulumiset Lontoosta!

Onko mielessä joku suosittu huippuravintola? Parhaat ravintolat ovat kalliita ja niihin on pitkät jonot, mutta nämä konstit auttavat.

  • Selvitä huippuravintolan varausten aloituspäivä
  • Ota ravintolan varaamisessa sovellukset avuksi
  • Huippuravintolaan pääsee usein helpommin lounaalle kuin illalliselle
  • Seuraa ruokakriitikoiden viestejä löytääksesi uusia ravintoloita
  • Somessakin voi usein jonottaa hyvään ravintolaan

Lue tarkemmat vinkit: Näin nappaat pöydän huippuravintolasta: Mondo kertoo vinkit, joilla pääsee suosituimpiinkin ravintoloihin

New Yorkissa herkutellaan nyt tiettyjen alueiden ruokiin erikoistuneissa ravintoloissa. Kyseessä on nouseva ruokatrendi, jota kutsutaan Yhdysvalloissa termillä hyper regional cuisine, hyperalueellinen keittiö. Se tarkoittaa keskittymistä jonkin maan tietyn maakunnan ruokiin, toisinaan vielä pienempiinkin makualueisiin.

Lue koko artikkeli: New Yorkin ruokatrendi: jännittävät maakuntien keittiöt

Lissabon on puolestaan yksi Euroopan edullisimmista ruokakaupungeista. Tapaksia, kasvisruokaa ja huippukokin ravintolamaailma. Nämä neljä paikkaa kannattaa Lissabonin vierailulla kokeilla!

Katso kaikki vinkit: Lissabonin parhaat uudet ravintolat

Pariisin nähtävyydet hurmaavat, mutta ravintolat niiden lähellä ovat usein kalliita turistirysiä. Ei hätää – etsimme laatupaikat suosikkialueilta. Tarjolla on muun muassa bistroruokaa aasialaisittain, friteerattua kanaa ja tuoreravioleja Lähi-idän tapaan.

Katso koko lista: Pariisin parhaat ravintolat suosittujen nähtävyyksien lähellä

Ranskan Nizzassa herkutellaan meren antimilla. Valitsimme kolme ihanaa ravintolaa, joissa pääset nauttimaan Nizzan parhaista mauista: tuoreista merenelävistä, yrteistä ja viineistä.

Lue vinkit: Nizza - herkuttele näissä ravintoloissa

Suomalaisen Helena Puolakan ensimmäinen työnantaja Lontoossa oli Gordon Ramsay. Nyt suomalainen tähtikokki vetää kaupungissa ravintolaa, joka perustuu hänen omiin pohjoisiin juuriinsa. Mondo tapasi hänet Lontoossa.

Lue koko artikkeli: Suomalainen huippukokki Lontoossa: Helena Puolakka

Päivän Apu on juttupaketti, joka pureutuu yhteen aiheeseen päivittäin. Sunnuntaisin vuorossa on matkailu.

Julkaistu: 24.2.2019