Mondo

Nizza - herkuttele näissä ravintoloissa

Nizza - herkuttele näissä ravintoloissa
Valitsimme kolme ihanaa ravintolaa, joissa pääset nauttimaan Nizzan parhaista mauista: tuoreista merenelävistä, yrteistä ja viineistä.
Julkaistu: 27.7.2018

Le Canon

Pikku ravintola sijaitsee parin korttelin päässä Nizzan rantabulevardista. Le Canon ei ylpeile ulkonäöllään vaan tuotteiden laadulla ja tuoreudella. Kokki Elmahdi Mobrik laatii kahdesti päivässä vaihtuvan ruokalistan paikallisista raaka-aineista. Salissa tarjoileva Sébastien Perinetti kertoo tilauksia ottaessaan, että tänään olisi esimerkiksi tarjolla paikallisen kalastajan aamulla ­pyytämää hevosmakrillia mustan riisin ja krassikastikkeen kera.

Laadukkaat raaka-aineet, Mobrikin luovuus ja Perinettin viinituntemus tekevät Le Canonista nautiskelijan taivaan. Silti ravintolassa voi lounastaa alle 20 eurolla, ja kolmen ruokalajin ateria viineineen maksaa iltaisinkin noin 35 euroa. Huomaa, että ravintola ei ole auki ­viikonloppuisin eikä keskiviikkoiltaisin. Paikka on usein täynnä, puhelinvaraus suositeltava!

23 Rue Meyerbeer, lecanon.fr

Brice Fortunado pitää La Pêche à la Vigne -bistroa Nizzan sataman kupeessa.

La Pêche à la Vigne

Kotoisa yhden miehen bistro La Pêche à la Vigne aivan Nizzan sataman kupeessa tarjoaa pientä purtavaa aamukymmenestä puoleenyöhön. Ravintolan pitäjä Brice Fortu­nato yhdistelee terriineissään yllättäviä makuja: lammasta korianterilla ja mintulla, kanaa kurkumalla, verimakkaraa rusinoilla… Lisukkeena voi maistaa vaikkapa hapatettua naurista.

Tarjolla on myös päivän kalansaaliista loihdittuja lämpimiä annoksia, kuten makrillia juurisellerimuusilla. Ruokajuomaksi tilataan lasillinen alkuviiniä, eli viiniä, jota ei ole kirkastettu eikä rypäleiden valmistuksessa ole käytetty esimerkiksi torjunta-aineita. Fortunato tuntee jokaisen viinin tarinan ja auttaa sopivan maun valinnassa. Pulloja voi myös ostaa bistrosta mukaan. Lasi viiniä alkaen 4,50 euroa, päivän annos 14–15 euroa, juusto- tai terriinilautanen vajaan kympin.

13 Rue Cassini. Auki keskiviikosta sunnuntaihin klo 10–24, tiistaisin klo 10–19.

Le Galet

Nizzan viehätykseen kuuluvat lukuisat ­rantaravintolat, joiden terasseilla voi nauttia samaan aikaan meren antimista ja näköalasta. Italialaispainotteinen Le Galet sijaitsee vanhankaupungin kupeessa. Kokeile esimerkiksi ravintolan simpukkaspagettia tai grillattua kalmaria. Listalta löytyy myös pitsaa, risottoa ja salaatteja.

Jos lounastat Le Galetissa ja haluat jatkaa päivää rannalla lekotellen, ravintola vuokraa aurinkotuoleja ja pyyhkeitä. Huomaa säävaraus: Le Galetin kaikki pöydät ovat ulkona, ja ravintola alkaa tarjoilla illallista yleensä huhtikuun lopulla, kun ilmat lämpenevät.

Promenade des Anglais, galet-plage.fr

Kommentoi »