Päivän Apu 16.4.2019: Naisleijonille historiallinen MM-hopea – joukkueella vahva tulevaisuus
Puheenaiheet
Päivän Apu 16.4.2019: Naisleijonille historiallinen MM-hopea – joukkueella vahva tulevaisuus
Suomen kiekkonaiset pelasivat historiallisen hienot kisat. Lisää on luvassa, sillä naisleijonien runko koostuu parhaassa iässään olevista tai vasta uransa alussa olevista huippupelaajista.
Julkaistu 16.4.2019
Apu

Suomi otti historiallista MM-hopeaa upean nousujohteisella ja vahvalla esityksellä, ja naisleijonat nousivat suuren yleisön suosikiksi ja puheenaiheeksi työpaikkojen kahvipöytiä myöten. Se, että kulta hävittiin erittäin kyseenalaiseen tuomariratkaisuun, puhuttaa myös vielä pitkään.

Kun Petra Niemisen jatkoerässä iskemä MM-kultamaali hylättiin maalivahdin häirintänä sunnuntai-illan finaaliottelussa., ei kukaan – alkaen pohjoisamerikkalaisista lajisuuruuksista Hayley Wickenheiserista ja Julie Chusta päätyen presidentti Sauli Niinistöön ja lukemattomiin muihin sosiaalisen median käyttäjiin – käsittänyt, mitä tapahtui.

Jääkiekon naisten MM-kisat vetivät Espooseen yleisöä ja näkyivät mediassa aivan eri tavoin kuin takavuosina. Suomen otteluissa oli tuhansia katsojia, Yle näytti kaikki naisleijonien ottelut suorina ja kisat muutenkin näkyivät niin perinteisessä kuin sosiaalisessa mediassa huomattavasti suuremmalla volyymillä kuin ennen.

Tärkein syy profiilin nousuun on pelin kehittyminen, mutta takaa löytyy myös yleisempiä yhteiskunnallisia kehityskulkuja – ja paljon näkymätöntä ja pitkäjänteistä työtä.

Meksikolaisena jääkiekkoilijana joutuu murtamaan monia muureja – etenkin, jos on nainen. KJT:n liigajoukkueen hyökkääjät Bertha Gonzales ja Maria Fernanda Chavez muuttivat lajin perässä toiselle puolen maapalloa.

Meksikolaiskiekkoilijoiden ura ei Suomessa kuitenkaan kauaa jatkunut. Toinen heistä sai varsin pian maahanmuuttovirastolta hylkäävän päätöksen työperäisestä oleskeluluvasta ja käännytyspäätöksen.

"Olen täysin varma, että jalkapallon salliminen kaikille on lisännyt sen suosiota entisestään. Sen luulisi ilahduttavan myös miehiä.", kirjoitti Katja Ståhl viimekesäisessä kolumnissaan.

Jääkiekkoilijoilla on helposti maine koviksina. Rauman Lukon pelaajat rikkovat tätä myyttiä. He ovat käyneet Raumanmeren peruskoulussa lukemassa ääneen yhdessä poikien kanssa, ja jääkiekkoilijoiden lukemista voi kuunnella myös Youtube-videoilta.

Lue koko artikkeli: Kovat jätkät lukevat

Päivän Apu on juttupaketti, joka pureutuu ajankohtaiseen aiheeseen ja sen taustoihin päivittäin.

Kommentoi »