Kuntosalitreeni onnistuu kotonakin, kun liikkeet tehdään kehonpainolla – Tuloksia tulee jo kuukaudessa
Jumppa
Kuntosalitreeni onnistuu kotonakin, kun liikkeet tehdään kehonpainolla – Tuloksia tulee jo kuukaudessa
Kotikuntosalijumppaa varten tarvitset tukevan tuolin ja pehmusteen polvien alle. Liikkeet tehdään kehonpainolla, ja ne vahvistavat lihasryhmiä monipuolisesti. Lihaskunto kohenee jo kuukaudessa, kun teet harjoituksen 2–3 kertaa viikossa.
1Kommenttia
Julkaistu 23.5.2023
Apu Terveys

1. Lämmittely

Nosta vasen jalka tuolille ja jousta eteenpäin niin, että maassa oleva jalka ojentuu. Kierrä samalla ylävartaloa vastakkaiseen suuntaan. Tee sama toisella jalalla. Liike avaa ja lämmittää ala- ja keskivartalon lihaksia sekä selän nikamia. Tee molemmille puolin 10 kertaa ja toista sitten sarja uudelleen.

2. Vatsarutistus

Asetu selinmakuulle jalat koukussa, ota käsillä kiinni esimerkiksi tuolin jaloista ja vedä napa selkärankaa kohden. Nosta jalat ylös, kohota lantio irti alustasta ylöspäin. Liike vahvistaa poikittaista vatsa­lihasta ja suoria vatsalihaksia. Tee 10 toistoa 2–3 kertaa.

3. Lähentäjät ja loitontajat

Asetu kylkimakuulle niin, että toinen jalka on tuolin alla. Nosta alimmaista jalkaa irti alustasta ja laske alas. Toista liike 10 kertaa. Nosta sitten ylempi jalka suorana ylös ja laske alas. Toista 10 kertaa. Tee liike­sarjat 2–3 kertaa. Liike vahvistaa reiden lähentäjä- ja loitontajalihaksia. Vinkki: Voit vaikeuttaa liikettä pitämällä nilkan koukussa.

4. Punnerrus

Aseta pehmuste polvien alle. Mene polviseisontaan, laita kädet tuolin reunalle. Jännitä vartalo suoraksi ja pidä katse eteenpäin. Laskeudu alas ja punnerra ylös. Voit helpottaa liikettä tekemällä punnerrukset seinää vasten. Liike vahvistaa käden ojentajia ja ylävartalon lihaksia. Tee 10 toistoa 2–3 kertaa.
1 kommentti