Käsivoimaa vesipulloilla – Näillä liikkeillä treenaat lisää yläraajojen lihasvoimaa jo kuukaudessa
Jumppa
Käsivoimaa vesipulloilla – Näillä liikkeillä treenaat lisää yläraajojen lihasvoimaa jo kuukaudessa
Vesipullojumppa vahvistaa käsien ja ylävartalon lihaksia. Pulloissa on sopivasti painoa, kun sarjan viimeiset toistot tuntuvat lihaksissa. Painoa kannattaa lisätä, kun sarjat alkavat vaikuttaa kevyiltä. Vastusta voi lisätä helposti laittamalla pulloihin hiekkaa.
Julkaistu 12.9.2023
Apu Terveys

1. Pystypunnerrus

Seiso tukevassa hartialevyisessä asennossa ja nosta pullot hartioiden korkeudelle. Työnnä pullot ylös suorille käsille ja laske alas. Toista liike 10 kertaa ja tee 2–3 sarjaa. Voit helpottaa liikettä tekemällä työnnöt ylös käsiä vuorotellen. Liike vaikuttaa olkapäiden etuosan ja käsivarsien lihaksiin.

2. Ojentaja­punnerrus

Seiso tukevassa hartialevyisessä asennossa. Laske pullot pään taakse ja ojenna ne sieltä suoraksi pään päälle ja laske alas. Toista liike 10 kertaa ja tee 2–3 sarjaa. Liike vaikuttaa käden ojentajiin ja kyynärvarren lihaksiin.

3. Pystysoutu

Seiso tukevassa hartialevyisessä asennossa. Vedä pullot edestä lähelle leukaa ja laske alas. Toista liike 10 kertaa ja tee 2–3 sarjaa. Voit vaikeuttaa liikettä aloittamalla liikkeen kyykystä. Liike vaikuttaa olkapäiden ja yläselän lihaksiin.

4. Vipunostot sivulle

Seiso tukevassa hartialevyisessä asennossa. Nosta pullot edestä sivulle vaakatasoon kädet hieman koukussa ja laske alas. Toista 10 kertaa ja tee 2–3 sarjaa. Liike vaikuttaa olkapään etu- ja sivuosan sekä käsivarsien lihaksiin.

Vinkki

Pidä kaikissa liikkeissä keskivartalo tiukkana ja polvet hieman koukussa. Näin Saat harjoitusta myös keskivartalon ja reisien lihaksiin. Lihasvoima kasvaa noin kuukaudessa, kun treenaat 2–3 kertaa viikossa.

Kommentoi »