Kuminauhajumppa on helppo tapa lisätä käsien ja hartioiden lihasvoimaa – Treenaa rautainen ote ja pidä kolotukset kaukana!
Jumppa
Kuminauhajumppa on helppo tapa lisätä käsien ja hartioiden lihasvoimaa – Treenaa rautainen ote ja pidä kolotukset kaukana!
Kuminauhan avulla käsien ja hartia­seudun lihaskunto ja puristusvoima kohenevat nopeasti. Monipuolinen treeni helpottaa kantamista ja purkkien avaamista sekä auttaa pitämään hartiakivut loitolla. Näillä liikkeillä haastat niin isoja kuin pieniäkin lihaksia.
Julkaistu 21.9.2022
Apu Terveys

1. Jousen viritys

Seiso tukevassa asennossa kuminauha nyrkkien sisällä ja nosta kädet rinnalle. Ojenna kädet suoriksi eteen ja vedä sitten toinen käsi koukkuun kyynärpää edellä ikään kuin virittäisit jousen. Tunnet liikkeen lavan lihaksissa. Liike vahvistaa olkavarsia ja lapoja sekä lisää puristusvoimaa. Tee 10 vetoa molemmilla käsillä. Toista sarja 2–3 kertaa.

2. Ojentajien rutistus

Seiso tukevassa haara-­asennossa. Ota kuminauha ja koukista kädet rinnalle. Säädä kuminauha sopivan tiukalle ja ojenna toinen käsi taakse niin, että tunnet liikkeet ojentajassa. Pidä keskivartalo tiukkana liikkeen ajan. Tee 10 kertaa molemmilla käsillä. Toista sarja 2–3 kertaa.

3. Hauiskääntö

Seiso haara-asennossa ja laita kuminauha oikean jalan alle. Ota kuminauhan toinen pää oikean nyrkin sisään ja kiristä se tiukaksi niin, että käsi on ojentuneena kohti maata. Paina kyynärpää kylkeä vasten ja koukista sitten käsi. Pidä keskivartalo tiukkana. Liike vahvistaa hauis­lihasta ja lisää puristusvoimaa. Tee 10 koukistusta molemmilla käsillä. Toista sarja 2–3 kertaa.

4. Kyynärvarsien teholiike

Istu tuolilla tai muulla korokkeella ja aseta kuminauha jalan alle. Tue käsi reiteen ja kiristä kuminauha tiukaksi käden sisälle. Pidä kämmen kohti maata. Koukista ranne ja päästä sitten löysäksi. Liike vahvistaa kyynärvarren ojentajia ja lisää puristusvoimaa. Tee 10 kertaa molemmilla käsillä. Toista sarja 2–3 kertaa.

Vinkki: Kun teet liikkeet 2–3 kertaa viikossa, huomaat tuloksia jo 3-4 viikon kuluttua.

Kommentoi »