Alakroppa vahvaksi kahvakuulalla – Näin teet helpon treenin, joka tuo nopeasti tuloksia
Jumppa
Alakroppa vahvaksi kahvakuulalla – Näin teet helpon treenin, joka tuo nopeasti tuloksia
Kahvakuulatreeni vahvistaa alavartaloa ja kehon syviä lihaksia. Aloittelijalle sopii 4–10 kilon kuula, mutta voit käyttää myös muita painoja. Kun teet harjoituksen pari kolme kertaa viikossa, pääset vaihtamaan suurempiin painoihin jo kuukauden kuluttua.
Julkaistu 24.4.2023
Apu Terveys

1. Maastaveto

Asetu hartialevyiseen asentoon, laskeudu keskivartalo tiukkana alas ja nouse takaisin ylös. Pidä varpaat ja polvet samassa linjassa, katse eteenpäin. Liike vahvistaa jalkojen lihaksia ja pakaroita. Tee 10 toistoa ja 2–3 sarjaa.

2. Kahdeksikko jalkojen ympäri

Laskeudu leveään haara-asentoon. Pidä keskivartalo tiukkana ja katse eteenpäin. Vie kuula etukautta jalkojen välistä taakse ja tuo se sieltä ulkokautta eteen. Jatka etukautta toisen jalan taakse ja taas eteen. Liikerata muistuttaa kahdeksikkoa. Liike vahvistaa reisiä, pakaroita ja keskivartaloa. Tee 10 toistoa ja 2–3 sarjaa. Vinkki: Voit vaikeuttaa liikettä joustamalla alas saakka.

3. Askeljousto

Ota askel eteen ja pidä kahvakuula rintakehän edessä lähellä vartaloa. Jousta takimmaista polvea alaspäin, pidä keskivartalo tiukkana. Nouse takaisin ylös ja toista liike 10 kertaa. Tee 2–3 sarjaa. Liike vahvistaa reisiä, pakaroita ja keskivartaloa. Myös tätä liikettä voi vaikeuttaa joustamalla alas asti.

4. Tasapainoliike

Ota vaaka-­asento ja pidä kahva­kuula ensin maassa. Pidä keskivartalo tiukkana, katse maata kohden. Nosta kahvakuula maasta ja pidä tasapaino. Jos tasapaino pysyy hyvin, voit nostaa kuulaa korkeammalle. Tee 5–10 nostoa 2–3 kierrosta, ja sama toisella jalalla. Liike vaikuttaa koko vartalon lihaksiin ja tasapainoon. Voit keventää liikettä ottamalla tukea esimerkiksi seinästä.
Kommentoi »