Villasukat jalkaan ja liukumaan! Luisteluliike vahvistaa alakroppaa jo kuukaudessa, kun teet villasukkatreenin pari kertaa viikossa
Jumppa
Villasukat jalkaan ja liukumaan! Luisteluliike vahvistaa alakroppaa jo kuukaudessa, kun teet villasukkatreenin pari kertaa viikossa
Villasukat ovat käteviä kuntoiluvälineitä. Liukuva luisteluliike vahvistaa pakaroiden, reisien ja alaselän lihaksia. Tee liikkeet rauhallisesti hengityksen tahdissa. Kun treenaat 2–3 kertaa viikossa, näet tuloksia jo kuukaudessa.

1. Luisteluliike eli jalan liu’utus sivulle

Asetu kyykkyasentoon, pidä polvet ja varpaat samassa linjassa. Liu’uta jalkaa luistelumaisesti sivulle ja vedä se sitten takaisin lähtö­asentoon. Tee kymmenen liukua samalla jalalla. Pidä keskivartalo tiukkana ja polvet koukussa. Tee myös toisella jalalla kymmenen liukua. Toista sarja kolme kertaa. Liike vahvistaa reisien, pakaroiden ja alaselän lihaksi

2. Askelkyykky eli liu’utus ja polven nosto

Ota katseelle kiintopiste. Liu’uta jalka taakse ja vie samalla kädet ylös. Tuo jalka takaisin vartalon etupuolelle polvi koukussa ja laske kädet alas. Pidä keskivartalo tiukkana liikettä tehdessäsi. Tee kymmenen kertaa molemmille puolille, toista sarja kolme kertaa. Liike vahvistaa tasapainoa sekä keskivartalon, pakaroiden ja jalkojen lihaksia. Voit helpottaa liikettä ottamalla tukea seinästä.

3. Jalan pyöräytys uintiliikkeellä

Asetu kyykkyasentoon jalkaterät ja polvet eteenpäin. Liu’uta jalalla lattiaa pitkin ympyrä ja tee samalla rintauinnin käsiliike. Pidä keskivartalo tiukkana ja katse kiintopisteessä. Tee kymmenen pyöräytystä molemmilla jaloilla, toista sarja kolme kertaa. Liike vahvistaa tasapainoa sekä ala­selän, pakaroiden ja jalkojen lihaksia.

4. Lantion nosto ja jalan liu’utus

Asetu selinmakuulle jalat koukussa. Nosta lantio ylös ja pidä se ylhäällä koko liikkeen ajan. Liu’uta jalkaa eteenpäin rauhallisesti ja tuo sitten takaisin lähtöasentoon. Tee sama toisella jalalla. Tee kymmenen liukua molemmilla jaloilla, toista sarja kolme kertaa. Liike vahvistaa pakaroita, alaselkää ja jalkojen lihaksia.

VINKKI

Voit vaikeuttaa liikettä tekemällä ensin kymmenen liukua toisella jalalla ja sitten saman toisella jalalla. Rentouta lihakset lopuksi viemällä jalat koukkuun vatsan päälle.

1 kommentti