Euroviisut 2021: Blind Channelin Alex Mattson on huippu-dj, joka rentoutuu pelaamalla PlayStationia
Kulttuuri
Euroviisut 2021: Blind Channelin Alex Mattson on huippu-dj, joka rentoutuu pelaamalla PlayStationia
Millainen kaveri on Suomen euroviisuedustaja Blind Channelin Aleksi Kaunisvesi, taiteilijanimeltään Alex Mattson?
2Kommenttia
Julkaistu 15.5.2021
Apu

Oululaislähtöinen metalliyhtye Blind Channel valittiin helmikuun lopulla Suomen euroviisuedustajaksi toukokuussa Rotterdamissa käytäviin Euroviisuihin.

Blind Channelin jäsen Aleksi Kaunisvesi, taiteilijanimeltään Alex Mattson, on monelle tuttu konemusiikkipiireistä. Bändin kuudes jäsen hänestä tuli viime vuoden syksyllä.

– Kipinä bändiin liittymiseen lähti, kun tutustuin Blind Channelin laulaja Joel Hokkaan nelisen vuotta sitten. Joel tutustutti minut myös muihin bändin jäseniin. Teimme pitkään yhteistyötä, ennen kuin liityin bändiin, Kaunisvesi kertoo.

Kaunisvesi hallinnoi bändissä perkussioita ja sampleja. Lisäksi hän osallistuu kappaleiden säveltämiseen. Kipinä musiikkiin syntyi ala-asteella synnyinseudulla Nummelassa ja tie vei myöhemmin opiskelemaan elektronista musiikkia Amsterdamiin.

– Soitin ala-asteella rumpuja ja tutustuin kavereihin, jotka olivat myös kiinnostuneita musiikista. Kävin rumputunneilla ja sain kehityttyä muusikkona, kunnes 16-vuotiaana muutin Hollantiin opiskelemaan musiikkituotantoa.

Blind Channel keräsi ennätyksellisen äänisaaliin

Blind Channel sain UMK-finaalissa lähes 95 000 ääntä, joka on yksi kilpailun historian suurimmista äänisaaliista.

– Kun kuulimme pistemäärän, olimme ihmeissämme, että miten saimme näin ison määrän ääniä. Mielestäni tämä kertoo sen, että nyt on juuri oikea aika tällaiselle metallimusiikille. UMK-kappale Dark Side kuulostaa tuoreelta.

Aleksi Kaunisvesi tekee myös musiikkia Alex Mattson -nimellä. Hänen tekemiään elektronisia tanssikappaleita on kuunneltu mm. Spotifyssa ja Youtubessa miljoonia kertoja. Lisäksi Kaunisvesi on tuottanut muun muassa Antti Ketosen, Mikael Gabrielin, Kasmirin ja Ellinooran musiikkia.

– Koronan aikana olen ollut paljon studiolla muiden artistien kanssa. Keikat on tietysti peruttu. Alex Mattson-projekti jatkuu kuitenkin Blind Channelin ohella ja nämä projektit tukevat toisiaan, Kaunisvesi sanoo.

Aikataulujen antaessa tilaa tänä vuonna 24 vuotta täyttävä Kaunisvesi rentoutuu pelatessaan Playstation-pelejä ja viettäessään aikaa koiransa kanssa.

– Kavereita pyrin näkemään silloin kun ehdin.

Euroviisuihin bändi lähtee tekemään isoa showta. Livesiintymisessä ja räjähteissä ei säästellä.

– Haluamme herättää mielenkiinnon. Seuraamme koronan keskellä tilannetta ja sitä, miten Euroviisut voidaan toukokuussa järjestää, eli menemmekö paikan päälle Rotterdamiin vai esiinnymmekö esimerkiksi Suomesta suorassa lähetyksessä.

Päivitetty 15.5. – Ilmestynyt 26.2.2021

2 kommenttia