Blind Channelin Joel Hokka: ”Oulussa on sellaista hienoa mentaliteettia, se on opettanut nöyryyttä elämää kohtaan, pohjalaista luonnetta”
Kulttuuri
Blind Channelin Joel Hokka: ”Oulussa on sellaista hienoa mentaliteettia, se on opettanut nöyryyttä elämää kohtaan, pohjalaista luonnetta”
Blind Channel esiintyy torstaina 20. toukokuuta Rotterdamissa euroviisulavalla. Laulaja Joel Hokka ja bändi ovat tehneet vuosia töitä unelmansa eteen.
Julkaistu 18.5.2021
Apu

Blind Channel -yhtyeen laulaja Joel Hokka esiintyy torstaina 20. toukokuuta Euroviisujen toisessa semifinaalissa sadoille miljoonille ihmisille. Euroviisut järjestetään tänä vuonna Rotterdamissa.

Olette harjoitelleet paljon esiintymistä Euroviisuihin. Minkälainen show on luvassa?

Ohjattuja treenejä on ollut joka viikko 3–4 kertaa. Lisäksi koko bändi on harjoitellut soittamista yhdessä ja erityisesti minä ja toinen laulaja Niko olemme treenanneet laulamista. Olen kuvaillut Rotterdamin lavan show’ ta, että se on sama show kuin Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa, mutta ­steroideilla höystettynä. Rotterdamin esiintymislava on neljä kertaa suurempi, valoja on 14 kertaa enemmän, samoin pommeja.

– Tämä on meille ensisijaisesti bändin promoamista, Euroviisuissa menestyminen ja sijoitus ovat toisarvoisen tärkeitä asioita, Joel Hokka sanoo. Vasemmalla Blind Channelin toinen laulaja Niko Vilhelm. Kuva: Juha Metso / AOP.

Euroviisut on bändille näytön paikka

Esiinnytte toisessa semifinaalissa 20. toukokuuta sadoille miljoonille ihmisille. Miten olet valmistautunut koitokseen? Jossain haastattelussa bändin jäsenistä joku sanoi, että treenaatte ennen Euroviisuja kuin huippu-urheilijat.

Meille ykkösintressi on, että haluamme olla maailman isoin rockbändi. Nyt meille on annettu tällainen mahdollisuus ­näyttää osaamistamme, ja totta kai haluamme, että etenkin show on tikissä. Otamme näkyvyydestä kaiken irti. Tämä on meille ensisijaisesti bändin promoamista, Euroviisuissa menestyminen ja sijoitus ovat toisarvoisen tärkeitä asioita.

Dark Side -kappaletta on striimattu lyhyessä ajassa lähes seitsemän ­miljoonaa kertaa. Olet biisin toinen tekijä. Mitä haluat kertoa biisillä maailmalle?

Minusta tuntuu, että varsinkin aiemmin negatiivisten tunteiden ulostuominen ei ole ollut yhteiskunnassa kovin suotavaa ja asiaa on katsottu vinoon etenkin Euroviisuissa. Nyt koronapandemia runtelee maailmaa ja ihmiset kokevat ärsytyksen tunteen yhteisöllisesti. Turhautuminen tähän kaikkeen on nyt yhteinen tunne. Dark Side -kappale ja sen teema on oikeassa paikassa oikeaan aikaan, haluamme yhdessä näyttää keskisormea maailmalle. Olemme myös heikompien turva, ja ­tarjoamme vaihtoehdon Euroviisujen ­glittermaailmalle.

– Yksikin positiivinen testi Suomen viisudelegaatiossa riittää perumaan live-esiintymisen. Olemme varmuuden vuoksi Ylellä tehneet esiintymisestä ­nauhoituksen, joka näytetään, jos emme pystyisikään esiintymään Rotterdamissa livenä. Kuva: Joel Hokan kotialbumi.

Suosikkeja Italia, Ukraina ja Norja

Euroviisuissa kilpailee tänä vuonna 39 maata. Mikä maa on pahin vastustaja?

En jaksa ajatella, että tämä olisi joku ­Formula 1 -kisa, jossa ajetaan kilpaa ja paras voittaa. Meille Euroviisut on bändin promoamispaikka. Näytön paikka siinä, mitä olemme tehneet vuosia. Olisi ahdistavaa mennä sinne mailaa puristaen. Menemme sinne rehellisinä omina itsenämme. Mutta jos mietin hyviä euroviisubiisejä, niin omia suosikkejani ovat Italia, Ukraina ja Norja. Näillä mailla on erityisen hienot kappaleet tänä vuonna.

Mitä kaikkea Rotterdamissa on luvassa ennen ­varsinaista kilpailua?

Euroviisut ovat tänä vuonna hyvin ­erilaiset kuin ennen pandemiaa. Hollannin koronatilanne on aika heikko. Rotterdamissa olemme paljon hotellissa, treenaamme useita kertoja lavalla, annamme haastatteluita kansainvälisille medioille ja varomme saamasta koronaa. Yksikin positiivinen testi Suomen viisudelegaatiossa riittää perumaan live-esiintymisen. Olemme varmuuden vuoksi Ylellä tehneet esiintymisestä ­nauhoituksen, joka näytetään, jos emme pystyisikään esiintymään Rotterdamissa livenä. Koronariskin takia Rotterdamin kaduille ei voi lähteä ­juhlimaan.

"Blind Channel on noussut lyhyessä ajassa ihmisten tietoon, niin nopeassa, etten vielä pysty käsittämään tätä enkä ajattele, että olisin rocktähti."
Joel Hokka

Millaisia suunnitelmia Blind Channelilla on Euroviisujen jälkeen?

Lähetimme aiemmin ­toukokuussa uuden ­sinkun Isoon-Britanniaan miksattavaksi. Elokuussa meillä on sovittuna kymmenen keikkaa ja toivon, että pääsemme silloin esiintymään. Isot kansainväliset tahot ovat olleet Blind Channelista myös hyvin kiinnostuneita. Lisäksi kirjoitamme uutta albumia, joka julkaistaan keväällä 2022.

Blind Channelin jäsenet ovat kotoisin Oulusta, mutta moni teistä asuu Helsingissä. Mitä Oulu sinulle merkitsee?

Oulussa on sellaista hienoa mentali­teettia, se on opettanut nöyryyttä elämää kohtaan, pohjalaista luonnetta. Kukaan ei ikinä ajatellut, että Oulusta voisi nousta maailmalle. Lähdimme jo Uuden Musiikin ­Kilpailuun alta­vastaajan asemasta. Jos olisimme Vantaalta, se ei olisi sama.

– Ehkä Euroviisujen punaisella matolla ymmärrän, että tämä onkin vähän spesiaalimpi juttu. Tällä hetkellä elämä on hyvin kiireistä puurtamista, Joel Hokka sanoo. Kuva: Juha Metso / AOP.

Vaikutat tällä hetkellä varsin kiireiseltä mieheltä. Millaista on rocktähden arki normaalisti?

Ei tässä vielä puhuta rocktähden arjesta. Blind Channel on noussut lyhyessä ajassa ihmisten tietoon, niin nopeassa, etten vielä pysty käsittämään tätä enkä ajattele, että olisin rocktähti. Ehkä Euroviisujen punaisella matolla ymmärrän, että tämä onkin vähän spesiaalimpi juttu. Tällä hetkellä elämä on hyvin kiireistä puurtamista.

Olette tehneet YouTubeen dokumenttia bändistä useita jaksoja. Mistä saitte idean dokumenttiin?

Koronapandemian myötä kaikki keikat peruttiin. Saimme hullun idean ja päätimme osallistua Uuden Musiikin Kilpailuun ja tarvitsimme kilpailun yhteydessä jonkun kampanjan, jolla voisimme promota osallistumistamme kisoihin. Kitaristimme Joonas Porko on todella hyvä editoimaan videoita ja hän keksi, että ­voisimme tehdä sarjaa YouTubeen. Sarja on tosi kotikutoinen ja sympaattinen.

Kerro itsestäsi joku salaisuus, mitä suuri yleisö ei vielä tiedä.

Pelasin junnuna Oulussa jääkiekkoa ­Kiekko-Ketuissa Mikael ja Markus ­Granlundin kanssa. Minä olin puolustaja, he pelasivat kiekkoa hyökkääjinä.

Joel Hokka

  • Blind Channel -yhtyeen laulaja, biisinkirjoittaja.

  • Syntynyt: 1993.

  • Perhe: vanhemmat ja kaksi veljeä.

  • Ajankohtaista: Blind Channel on Suomen ­Euroviisuedustaja. To 20.5. klo 22 Euroviisujen 2. semifinaali, mahdollinen finaali 22.5.

Kommentoi »