Susanna Laine löysi hiihdon elämäänsä: ”Se on kova laji – ostin karvapitosukset, mutta kaaduin heti alkuun – ladulla oli joku havu”
Puheenaiheet
Susanna Laine löysi hiihdon elämäänsä: ”Se on kova laji – ostin karvapitosukset, mutta kaaduin heti alkuun – ladulla oli joku havu”
Mitä lajeja seuraat talviolympialaisissa? Pilvi Hämäläinen, Alma Pöysti, Susanna Laine, Olga Temonen ja Pauliina Laitinen kertovat.
Julkaistu 10.2.2022
Apu

Susanna Laine: Olen hillitön jääkiekon ja hiihdon seuraaja. En ole ihan varma kumpi on lähempänä sydäntä – ehkä hiihto ja etenkin ampumahiihto. Seuraan niistä ­toisinaan myös maailmancup-kisoja. Innostus tulee kotoa, isäni on kova penkkiurheilija.

Suhteeni talvi­urheiluun on jatkuvasti kasvussa. Minulla on ollut kotikaupungissani Seinäjoella vanhat sukset, mutta tänä talvena ostin vimpan päälle karvapitosukset.

Olen löytänyt hiihdon elämääni! Se on kova laji. Vaikka olen aina ollut sporttinen, en olisi osannut kuvitella nuorempana, että ostan sukset ja menen vapaaehtoisesti ladulle. Minulla ei ole yläkropassa hirveästi voimaa, jaloissa on sentään ruutia. Siksi hiihto tuntuu haastavalta.

Kaaduin heti alkuun suksilla, ladulla oli joku havu ja vauhti pökkäsi. On myös ärsyttävää miettiä, onko voitelu oikein tai miksi suksi ei luista tai pidä. Urheilun pitäisi olla helppoa.

Pilvi Hämäläinen: "Talviurheilu on jäänyt lumitöiden parissa kiroiluun"

Pilvi Hämäläinen on harrastanut lapsena hiihtoa, mäkihyppyä ja jääkiekkoa.

Tänä talvena varmaan jää aika vähiin olympialaisten katsominen. Lapsena katsoin aina esimerkiksi mäkihyppykisoja telkusta ja söin samalla omenoita. Kun suomalainen hyppäsi, kuvittelin, että jos juuri oikealla tavalla puren sitä omenaa ­mahdollisimman nopeasti, suomalaiset hyppäävät pidemmälle. Lapsena myös harrastin hiihtoa, mäkihyppyä ja jää­kiekkoa, mutta nyt talviurheilu on jäänyt lähinnä lumitöiden parissa kiroiluun.

Alma Pöysti: "Rakastan hiihtämistä jäällä"

Alma Pöystin nuoruuden tv-suosikki oli mäkihyppy.

Olin viime viikolla Göteborgissa raadissa valitsemassa Pohjoismaiden parasta tv-draamasarjaa. Olen myös ollut kuvauksissa Toven ilmestymisen jälkeen melkein koko ajan joko Ruotsissa tai Suomessa. Nuorempana seurasin olympialaisissa etenkin mäkihyppykisoja, mutta nyt olen ollut niin kiireinen, että en ehdi katsoa televisiota. Rakastan hiihtämistä jäällä ja kävin tänä talvena vuosien tauon jälkeen laskettelemassa.

Olga Temonen: "Olen rakastunut lapsena kaikkiin suomalaisiin mäkihyppääjiin"

Olga Temonen on saanut lapsensa innostumaan perinteisen tyylin hiihdosta.

Tykkään katsoa eniten taito­luistelua ja mäkihyppyä. Olen rakastunut lapsena kaikkiin suomalaisiin mäkihyppääjiin. Löysin itse hiihdon uudestaan viime ­talvena ja kävin ostamassa kirpparilta hyvät sukset. Olen saanut jopa meidän lapset innostumaan pertsasta. Olimme juuri koko perheen voimin lomailemassa Himoksella. En olisi 15 vuotta sitten ikinä mennyt vapaaehtoisesti hiihtämään. Nyt se on totta, olen keski-ikäistynyt.

Pauliina Laitinen: "Harrastin paljon talviurheilua, kun lapseni olivat nuoria"

Pauliina Laitinen sanoo TikTokin nousevan koko ajan tärkeämmäksi uutislähteeksi.

En seuraa olympialaisia lainkaan. Se ei johdu pelkästään urheilusta, vaan siitä, että en katso juuri ollenkaan televisiota. Selaan mielummin uutis­alustoja tai luen kirjoja. Olen huomannut, että esimerkiksi TikTok on alkanut toimia nopeana uutisvälineenä. Se tarkoittaa, että TikTokin painoarvo kasvaa koko ajan. Kun aikuiset lapseni olivat nuoria, harrastin paljon talviurheilua. Nykyään sitä tulee valitettavasti harrastettua vähemmän.

Kommentoi »