Apu

Päivän Apu 8.2.2019: Tangomarkkinat puolustaa Jari Sillanpään valintaa tuomaristoon

Päivän Apu 8.2.2019: Tangomarkkinat puolustaa Jari Sillanpään valintaa tuomaristoon
Päivän Apu käsittelee tänään Jari Sillanpäätä, joka palasi rytinällä otsikoihin. Huumetuomion saaneen tangokuninkaan valinta tangotuomariksi sai osan sponsoreista jo takajaloilleen.
Julkaistu: 8.2.2019

Jari Sillanpää jakaa tunteita. Toiset rakastavat erinomaista laulajaa ja karismaattista esiintyjää estoitta. Toisille painavat enemmän huumetuomiot ja -rikokset. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi elokuussa 2018 Sillanpään kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeuteen kristalliksi kutsutun metamfetamiinin pitkäaikaisesta käytöstä ja levityksestä.

Hetken hiljaiseloa viettänyt Siltsu palasi eilen 6.2.2019 otsikoihin, kun hänen nimityksensä Tangomarkkinoiden tuomaristoon julkistettiin. Tapahtuman suursponsorin, S-ryhmän Osuuskauppa Eepeen toimialajohtaja korosti, että yritys ei hyväksy mitään huumeisiin liittyvää toimintaa.

Tangomarkkinoiden hallituksen puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki puolustaa kohuttua tuomarivalintaa.

– Jari Sillanpää täyttää Tangomarkkinoiden eettiset kriteerit, hän vakuuttaa.

Perhe ei ole hylännyt Sillanpäätä kohujen keskellä. Sisko on ollut tärkeä tukipilari Sillanpäälle paitsi kohujen keskellä ja menestyksen vuosina, myös jo ihan lapsuudessa. Sillanpää kertoi Avulle olleensa Smoolannissa se pulska finnepojke Ludvikasta, vahvasti likinäköinen rukka, jota isosisko kiivaasti puolusti – ”Sari pieksi ne kundit”.

Jari Sillanpää on halki menestyksen vuosikymmenten suojellut perheensä yksityisyyttä, mutta hänen sisarensa Sari Leonwall antoi haastattelun Avun Jari Sillanpää Special -lehdelle.

Menestyneen miehen takana on aina viisas nainen – tai kaksi. Anne Nieminen ja Peppe Puttaa kertoivat vuonna 2015 Avulle työstään tähden taustalla, miten he pyörittävät Jari Sillanpään arkea, auton rattia, keikkoja tai oikeastaan kaikkea.

Jari Sillanpää ehti olla 45 vuotta Ruotsin kansalainen, ennen kuin hän anoi itselleen Suomen passin. Kotona puhuttiin kahta kieltä sikin sokin, mutta Suomelle Sillanpää on hurrannut aina.

Vuonna 2016 Jari Sillanpää raotti elämäkerrassaan yksityisyyttään uudella tavalla. Hän kertoi muun muassa siitä, miten hän on viisikymppisenä löytänyt uudelleen lapsuuden kiinnostuksen naisten vaatteisiin ja naiseksi pukeutumiseen.

Päivän Apu on juttupaketti, joka pureutuu ajankohtaiseen aiheeseen ja sen taustoihin päivittäin.

1 kommentti