Jari Sillanpää elämäkerrassa: "Aina kun laitan naisen asun päälleni, tunnen itseni todella kauniiksi"
Puheenaiheet
Jari Sillanpää elämäkerrassa: "Aina kun laitan naisen asun päälleni, tunnen itseni todella kauniiksi"
Jari Sillanpään elämäkerta avaa kansan rakastamasta laulajasta uuden puolen. Viimeisen vuoden aikana hän on seissyt naiseksi pukeutuneena porttikongissa ja pyrähtänyt kaupungilla. Naamion hän uskalsi laskea vasta Etelä-Amerikan lomalla.
11.8.2016
 |
Apu

Jari Sillanpää avaa tänään julkaistussa Jari Sillanpää -  Paljaana -elämäkerrassa, kuinka hän on viisikymppisenä löytänyt uudelleen lapsuuden kiinnostuksen naisten vaatteisiin ja naiseksi pukeutumiseen.

Kiinnostus tähän puoleen heräsi uudestaan, kun Jari tutustui nykyiseen elämänkumppaniinsa virolaissyntyiseen Siimiin. Kirjan mukaan pari hullaantuu heti ja alkaa tapailla. Molemmat ovat luonteeltaan villejä. Siim on pukeutunut kerran Espanjassa naiseksi, josta Jarikin innostui: hänkin haluaa kokeilla.

Tapaamisen jälkeen Jari jää miettimään asiaa, hän suuntaa seksikauppaan ostamaan Siimille lahjaksi lentoemännänasua. Jari sekoaa kaupassa täysin:

” Nostin katseeni. Siellä oli miesten korsetti. Ja erilaisia sukkahousuja ja alusvaatteita. Tämä, tämä, ja tämä. Minä haluan ne kaikki! Varmasti tunnin hypistelin ja ja pohdin mahtuvatko ne päälleni. Lopulta ostin hirveästi kaikkea.”

Kaksikon kokeilu edistyy ja Jari haluaa valokuvaajaystävän kuvaavan hänet naisena. Jari ja Siim hankkivat kotiin useita rooliasuja. He alkavat keksiä mitä mielikuvituksellisimpia roolihahmoja.

 Lopulta Jari tekee pikaisia pyrähdyksiä naiseksi pukeutuneena myös kodin ulkopuolella. Hän seisoo porttikongissa naiseksi pukeutuneena, naamio kasvojen suojana ja seuraa ihmisten reaktioita. Kerran hän lähtee myös ystävättären taluttamana kaupungille naisten vaatteissa. Kävely korkokengillä ei ole laulajalle helppoa.

- Minä vain hihitin. Jalat olivat kamalan kipeät korkokengistä. Mutta minusta oli tullut lapsi uudestaan. En tiedä, olenko menettänyt jotain lapsuudessa. Mutta tässä oli jännitystä. Kyllä!

Etelä-Amerikan matka vuoden 2016 alussa tarjoaa mahdollisuuden naiseksi esiintymiseen julkisesti. Jari ja Siim suunnittelevat hahmon, Rosa Peligrosan, joka on androgyyni hahmo, mutta tottelee nimeä Jari Sillanpää. Hahmoa saapuu meikkaamaan kolumbialainen meikkitaiteilija ja valokuvaaja.

Kuvat Jarista Rosan hahmossa limusiinissä on nähtävissä teoksen lopussa.

Naiseksi pukeutuminen on aiheuttanut Jarissa myös ristiriitaisia tuntemuksia.

”Sillä aina kun laitan naisen asua päälle, tunnen itseni todella kauniiksi. Mutta kun menen peilin eteen, saatan usein pettyä. En näytäkään siltä, miltä minusta tuntuu."

Myös Jarin ensimmäinen esiintyminen julkisesti naisena ilman naamiota on kirjan mukaan pettymys. Tuntien kävely korkokengissä ja Bogotan kuumassa ilmassa peruukissa on tuskallista. Pyrähdys jää muutaman tunnin mittaiseksi.

Illan jälkeen Jari miettii, olisiko androgyynimpi hahmo enenmmän hänelle sopiva.

Naiseksi hän ei aio muuttua, eikä käyttää naisten vaatteita arjessa. Matka on kuitenkin vielä kesken.

"Ystävä siellä Kolumbiassa sanoin niin kauniisti, että kaikki tämä on osa minua. Minun pitää päästää tämä ulos."

Sitaatit Mari Koppisen kirjoittamasta Jari Sillanpää - Paljaana -elämäkerrasta (Tammi). Kirja julkaistaan tänään.

kuvat: Tammi

Kommentoi »