Apu

Sillanpää Tangotuomaristoon - sponsori kommentoi: "Irtisanoudumme tällaisesta"

Sillanpää Tangotuomaristoon - sponsori kommentoi: "Irtisanoudumme tällaisesta"
Jari Sillanpään nimitys Tangomarkkinoiden tuomaristoon hätkähdytti tapahtuman suursponsoria. S-ryhmän Osuuskauppa Eepeen toimialajohtaja korostaa, ettei yritys ei hyväksy mitään huumeisiin liittyvää toimintaa. Sillanpää tuomittiin viime elokuussa kahdesta huumausainerikoksesta.
Julkaistu: 6.2.2019

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi elokuussa 2018 Sillanpään kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeuteen kristalliksi kutsutun metamfetamiinin pitkäaikaisesta käytöstä ja levityksestä.

Tuomariston puheenjohtajana toimii Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki. Hänen mukaansa Sillanpään valinta tuomaristoon harkittiin tarkoin.

– Meillä on aina ollut tapana, että joku kuninkaallinen on mukana tuomaristossa. Tänä vuonna ajateltiin, että se on Jari, kun hän ei ole nyt juuri muuten esiintynyt paljon.

Miten ajattelitte huumetaustan sopivan tuomarille?

– Mielestämme hän voi olla mukana tuomaristossa vaikuttamassa. Totta kai hänen kanssaan keskusteltiin asiasta.

Haapamäki ei tarkemmin lähtenyt avaamaan, mitä Sillanpään kanssa aiheesta keskusteltiin.

"Tuli meikäläiselle täytenä yllätyksenä"

Apu kysyi myös neljältä Tangomarkkinoiden yhteistyökumppanilta, onko kahdesta huumerikoksesta tuomitun laulajan mukanaolo haitaksi yrityksen imagolle.

S-ryhmän alueosuuskauppa Eepeen toimialajohtaja Juha-Matti Aronen yllättyi negatiivisesti Sillanpään valinnasta tuomaristoon.

– Meillä ei ollut etukäteen mitään tietoa siitä, että Jari Sillanpää on tuomaristossa. Emme missään tapauksessa hyväksy mitään huumeisiin liittyvää, ja tässä on tuomiokin saatu. Irtisanoudumme kaikesta tällaisesta, Aronen korostaa.

Osuuskauppa Eepee on yksi Seinäjoen Tangomarkkinoiden omistajista. Sillä on festivaalialueella omia pisteitä ja ohjelmaa, jossa ei esiinny tuomariston jäseniä.

Aronen painottaa, että Eepee on vastuullinen yritys, jonka on tarkoin harkittava, missä on mukana.

–Tuli meikäläiselle täysin yllätyksenä. Tulevaisuudessa täytyy miettiä, mitkä ovat toiminnan pelisäännöt.

"Tangomarkkinat vastaa valinnoista"

Sony Music Entertainment Finlandin Brands & Partnerships –osastosta vastaava Senior Manager Piia Saranjuuri sanoo, että tuomaristovalinnat ovat Tangomarkkinoiden hallituksen asia eikä heillä ole niihin mitään kommentoitavaa.

Samoilla linjoilla on elintarvikejätti Atria.

– Meillä ei ole kantaa tähän asiaan. Atrialla on vain pieni osakkuus Seinäjoen Tangomarkkinat Oy:stä. Emme osallistu yhtiön operatiiviseen toimintaan ja päätöksentekoon, tiedottaja Marja Latvatalo toteaa.

OP-ryhmän Etelä-Pohjanmaan toimitusjohtaja Olli Tarkkanen kommentoi, että heillä ja Tangomarkkinoilla on taustallaan pitkäaikainen onnistunut yhteistyö paikallisen elinvoimaisuuden tukemiseksi.

– Tangomarkkinat on valinnut tuomaristoon asiantuntevia alan edustajia, joihin yhteistyökumppaneilla ei ole ollut mahdollisuutta vaikuttaa, Tarkkanen muotoilee.

Muut Tangomarkkinoiden tuomariston jäsenet ovat CatCat-duosta tuttu laulupedagogi ja laulaja Katja Kätkä, kansanedustaja (ps) ja laulaja Kike Elomaa sekä musiikkitoimittaja Tarja Närhi.

Tangomarkkinoiden esikarsintakiertue starttaa lauantaina 16. helmikuuta Pieksämäeltä ja kiertää yhdellätoista paikkakunnalla eri puolilla maata. Seinäjoelle tangokansa kokoontuu 10.-14. heinäkuuta.

5 kommenttia