Apu

Päivän Apu 4.4.2019: Koiraan käytetään nykyään rahaa – vierailimme päiväkodissa

Apu vieraili koirapäiväkoti Kuonolassa, jossa koiran päivähoito maksaa 39 euroa päivässä. Nykyään koiran harrastuksiin ja koulutukseen ollaan valmiita käyttämään ehkä aiempaa enemmän rahaa.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Koiraa hankkiessa kannattaa tarkkaan miettiä, miten pitkään lemmikki joutuu päivisin olemaan yksin. Ruotsissa koira ei saa olla yksin yli kuusi tuntia. Helsingissä on jo muutamia koirien päiväkoteja, joihin koiran voi päiväksi viedä hoitoon. Kuonola on yksi niistä.

Yksi merkki siitä, että koira ei pärjää yksin, on se, että se tuhoaa paikkoja, haukkuu tai tekee tarpeensa sisälle. Käyttäytymisterapeutti David Appleby kertoi Avulle, miten yleisiä ongelmia voi hoitaa.

Päivähoito ei ole ilmaista, mutta koiraan ollaan nykyään muutenkin valmiita käyttämään rahaa. Esimerkiksi erilaiset maksulliset koiraharrastukset ovat yleistyneet.

Myös ihmisten halu ymmärtää lemmikkiensä elekieltä on lisääntynyt. Esimerkiksi aiemmin saatettiin ajatella, että koiran on hyväksyttävä ihmisen huomio. Nykyään moni pyrkii lukemaan koiraansa ja arvioimaan, haluaako se juuri silloin huomiota.

Koirista on paljon hyötyä. Tutkimukset osoittavat, että koira perheessä auttaa jopa paranemaan sairauksista nopeammin.

Täältä löydät Avun jättimäisen koirapaketin.

Päivän Apu on juttupaketti, joka pureutuu ajankohtaiseen aiheeseen ja sen taustoihin päivittäin.

Julkaistu: 4.4.2019
Kommentoi »