Päivän Apu 3.3.2019: Kutsuuko Kiina? – Tässä vinkit reissuun
Matkailu
Päivän Apu 3.3.2019: Kutsuuko Kiina? – Tässä vinkit reissuun
Kokosimme yhteen tuoreimmat Kiinan matkavinkit. On suuntana sitten Peking tai Nanjing, nämä vinkit kannattaa ottaa talteen!
Julkaistu 3.3.2019
Mondo

Slurp! Slurrrpp! Kulhonsa ylle kumartunut mies ryystää nuudeliannostaan antaumuksella. Häntä säestävät pienillä tuoleilla istuvat syöjät eri puolilla pientä ravintolasalia. Äänet todistavat, että ruoka on maistuvaa.

Nanjing on Kiinan entinen pääkaupunki ja maan sivistyksen sydän. Kiinalaisten suosiman matkakohteen nähtävyydet houkuttavat nyt suomalaisiakin, varsinkin kun kaupunkiin pääsee helposti.

Nanjing on viime vuosikymmeninä kasvanut monien Kiinan kaupunkien tapaan ryminällä. Sen keskustassa mainosvaloin koristellut pilvenpiirtäjät kurkottavat kohti taivasta, ja kuten muuallakin Kiinassa, osa historiallisista rakennuksista on saanut väistyä uusien tieltä. Mutta täällä myös arvostetaan historiaa ja huolehditaan monista vanhoista rakennuksista hyvin.

Pekingin-matkaan kannattaa varata aikaa noin viikko – siinä ajassa ei taatusti ehdi kyllästyä! Listasimme 8x3 syytä matkustaa Pekingiin.

Mondo valitsi Vuoden matkakirjan viime vuonna jo 16. kerran. Tällä kertaa voittajakirja kertoo Kiinasta.

”Parhaimmillaan matkakirjallisuus lisää ymmärrystämme toisesta kulttuurista ja maailmasta. Mari Mannisen Kiinalainen juttu on juuri tällainen teos”, raati perusteli valintaansa.

Lue koko artikkeli: Vuoden matkakirja vie Kiinaan

Kiinan Xiningistä Tiibetin Lhasaan vievä rautatie on modernin rakennustaidon ihme: näin korkealle pääsee harvoin ilman siipiä. 22 tunnin matka kulkee suuren osan ajasta 4 000 metrin korkeudessa ja korkeimmillaan käydään 5 000 metriä merenpinnan yläpuolella.

Jos haluat kokea aitoja ruokaelämyksiä Shanghain-matkalla, tässä kaksi erinomaista ravintolatärppiä.

Päivän Apu on juttupaketti, joka pureutuu yhteen aiheeseen päivittäin. Sunnuntaisin vuorossa on matkailu.

Kommentoi »