Vuoden matkakirja 2018 vie Kiinaan
Matkailu
Vuoden matkakirja 2018 vie Kiinaan
Mondo on valinnut Vuoden matkakirjan, nyt jo 16. kerran. Tänä vuonna 2018 voittajakirja kertoo Kiinasta.
Julkaistu 26.10.2018
Mondo

”Parhaimmillaan matkakirjallisuus lisää ymmärrystämme toisesta kulttuurista ja maailmasta. Mari Mannisen Kiinalainen juttu on juuri tällainen teos”, raati perustelee valintaansa. ”Huolellisesti ja kiinnostavasti toimitettua, Kiina-myyttejä purkavaa kirjaa voi suositella, vaikkei Kiinan-matkaa olisi tiedossakaan – onhan kyseessä merkittävä suurvalta.”

Vuoden matkakirjan lisäksi Mondo jakaa kaksi kunniamainintaa. Ne saavat Mikko Takalan, Sami Rekolan ja Tommi Anttosen ruokakirja Street Food Korea sekä Minna Eväsojan Soshin – aloittelijan mieli.

Raadin perustelut ovat seuraavat:

”Tämän teoksen avatessaan lukija tempautuu Soulin katujen vilskeeseen ja tuoksuihin! Upeasti kuvitettu Street Food Korea on jo itsessään kuin pieni matka Koreaan. Korealaisten ruokareseptien lisäksi matkailija saa tietoa maan keittiöstä, esimerkiksi siitä, mitä tarkoittaa banchan, sekä Soulin tähtiravintoloista.”

”Jos olet menossa Japaniin, Shoshin – aloittelijan mieli syventää kokemaasi ja näkemääsi varmasti. Jos taas et ole, voit nauttia japanilaisten mestareiden ajatuksia oppimisesta ja kauneudesta myös kotona. Japani-tuntija Eväsoja on jälleen tehnyt maasta kirjan, joka auttaa näkemään asioita uudella tavalla. Myös teoksen kauniit puupiirrokset kiehtovat.”

Mondo valitsi Vuoden matkakirjan nyt 16. kerran.

Kommentoi »