Mimi Cajander juoksee pyjamatiimin kanssa ja tankkaa proteiinia pitkin päivää – Näin sujuu voimannostoa harrastavan hyvinvointivalmentajan arki
Minun päiväni
Mimi Cajander juoksee pyjamatiimin kanssa ja tankkaa proteiinia pitkin päivää – Näin sujuu voimannostoa harrastavan hyvinvointivalmentajan arki
Hyvinvointivalmentaja ja personal trainer Mimi Cajander on aamuvirkku, joka lähtee lenkille suoraan sängystä. Lautaselleen hän kasaa joka päivä kilon kasviksia ja reilusti proteiinia.
Julkaistu 14.5.2023
Apu Terveys

Aamu

6.10 | Herätys

Herään kellonsoittoon kahdeksan ja puolen tunnin yöunien jälkeen. Olen nykyisin hyvä nukkuja. Kun lapset olivat pieniä, saatoin nukkua vain kuusi tuntia yössä, mutten tuntenut itseäni väsyneeksi. Nykyisin tarvitsen enemmän unta.

6.30 | Aamutreeni

Vedän juoksuvaatteet päälle, nastalenkkarit jalkaan ja lähden ulos. Minulla on pyjamatiimiksi kutsuttu aamutreeniryhmä, joka kokoontuu kello 6.30 maanantaisin ja perjantaisin. Maanantaina juostaan, perjantaina treenataan lihaskuntoa. Otan juoksutreeneihin mukaan yhdeksän kuukauden ikäisen koirani, mutta vanhempi koiramme ei enää jaksa juosta. Näiden treenien lisäksi teen oman aamulenkin 3–4 kertaa viikossa. Olen hyvin aamuvirkku, ja kevät saa minut havahtumaan välillä jo kello viisi. On ihanaa katsella ulkona, kun luonto herää.

7.30 | Kahvi ja aamiainen

Juon kahvit mieheni kanssa ja lähetän 10- ja 13-vuotiaat lapseni kouluun. Sen jälkeen syön puuroa, marjoja ja raejuustoa. Olen syönyt samaa aamiaista jo 20 vuotta. Se on minulle päivän tärkein ateria.

8.45 | Aamuohjaukset

Ohjaan aamulla kahden asiakkaan lihaskuntotreenin viereisellä kuntosalilla.

Päivä

11.00 | Lounas ja töitä

Syön lounaaksi viikonlopulta jäänyttä pastaa ja jauhelihakastiketta. Yleensä kuitenkin välttelen pastaa ja leipää. Olen iän myötä oppinut, mikä minulle sopii. Syön mieluummin ravitsevaa ruokaa kuin tyhjiä kaloreita. En ole ehdoton: syön pastaa, jos sitä on, mutta pidän määrän kohtuudessa. Lounaan jälkeen vien koirat pikaisesti ulos ja istahdan koneelle. Luen viestejä, lähetän valmennusryhmilleni viikkotehtävät ja päivityksiä asiakkaiden treeniohjelmiin. Työpäiväni vaihtelevat paljon. Välillä ohjaan kahdet treenit ja teen muutoin työtä koneella. Joskus ohjaan seitsemät treenit enkä ehdi paljon muuta. Tykkään siitä, että päiväni ja asiakkaani ovat erilaisia.

12.30 | Lähtö uimahallille

Olen myös uimaopettaja, mutta teen sitä aika vähän. Tänään uin asiakkaani kanssa erilaisia vetoja. Rakastan vettä! Uidessa on hiljaista eikä ole ulkoisia ärsykkeitä.

14.00 | Välipala

Syön välipalaksi mysliä ja proteiini­vanukkaan. Pyrin tällä hetkellä syömään proteiinia kaksi grammaa painokiloa kohden päivässä, sillä harrastan voimanostoa ja haluan myös pudottaa painoani. Proteiini kehittää lihasvoimaa ja pitää pitkään kylläisenä.

Ilta

15.40 | Koirakoulu ja kauppa

Iltapäivällä käyn tyttäreni ja nuoren koiramme kanssa koirakoulussa opettelemassa teinikoirien käytöstapoja. Sen jälkeen suuntaamme ruokakauppaan.

18.00 | Päivällinen

Päivälliseksi teen kanatortilloja. Tortillat ja kulhoruoat ovat käteviä, koska lapset saavat koota itse annoksensa ja ottavat reippaasti kasviksia. Itse syön kasviksia, marjoja ja hedelmiä noin kilon päivässä. Mieheni ei ruokaile tänään kanssamme, sillä hän on kuntosalilla. Syömme kaikki yhdessä vain maanantaisin ja torstaisin, koska illat kuluvat urheiluharrastuksissa. Poikamme pelaa koripalloa, tytär tanssii balettia. Mieheni treenaa voimanostoa. Itse harrastan sen lisäksi lenkkeilyä, uintia ja satunnaisesti joogaa. Kahtena iltana viikossa teen töitä.

20.00 | Kevyt iltapala

Päivän viimeisen aterian jälkeen paastoan noin 12 tuntia. Uskon, että ruoansulatuselimistön on hyvä huilata osa vuorokaudesta. Iltapalaksi paistan munakkaan. Otan myös annoksen magnesiumia, joka palauttaa hermostoa ja rauhoittaa unta. Lisäksi keitän kofeiinittoman iltateen.

21.30 | Nukkumaan

Hyvät yöunet ovat tärkeät, jotta jaksan treenata ja tehdä taas pitkän työpäivän.

Kommentoi »