Herra Ylppö: "Muusikkona oleminen on itseinhon ja narsismin sekamelskaa – Ehkä tummanpuhuvissa lauluissani on toivonkipinä"
Puheenaiheet
Herra Ylppö: "Muusikkona oleminen on itseinhon ja narsismin sekamelskaa – Ehkä tummanpuhuvissa lauluissani on toivonkipinä"
Avoimesti mielenterveysongelmistaan puhunut Herra Ylppö kertoo, että pienet vastoinkäymiset saattavat laukaista masennuksen uudestaan, joten sen kanssa pitää olla hereillä.
Julkaistu 25.11.2020
Apu

Vain elämää -ohjelmassa nähtävällä Herra Ylpöllä eli Frank Mäntymäellä on takanaan vaihderikkaat vuodet, joihin on sisältynyt avioero ja masennus.

– Muusikkona oleminen on itseinhon ja narsismin sekamelskaa. Joskus tuntuu järjettömältä olla lavalla ihmisten tuijotettavana, mutta ehkä tummanpuhuvissa lauluissani on toivonkipinä.

Hän kertoikin saavansa paljon kiittäviä viestejä ihmisiltä, koska hän on puhunut avoimesti mielenterveysongelmistaan.

– Siitä tulee sellainen olo, että tämäkin ammatti voi olla jollain tavalla tärkeä. Kulttuuri ja taide antavat ihmisille paljon lohtua ja sisältöä elämään.

"Masennus on vakava tauti, jolloin ei nauti mistään. Se on kuin musta varjo taustalla, jonka kanssa pitää olla varuillaan."

Ylppö sairastui pari vuotta sitten syvään masennukseen, joista toipuminen otti pitkään.

– Välillä aamuisin vieläkin ahdistaa, jos se uusii. Masennus on vakava tauti, jolloin ei nauti mistään. Se on kuin musta varjo taustalla, jonka kanssa pitää olla varuillaan. Se on olemassa, vaikka ei olekaan tällä hetkellä aktiivinen. Pienet vastoinkäymiset saattavat laukaista masennuksen uudestaan, joten hereillä pitää olla.

Avioeron jälkeen iloa elämään on tuonut uusi puoliso.

– Se juttu menee hienosti. Ajelen edestakaisin Porvoon ja Karkkilan väliä. Aika parantaa, vaikka se on klisee.

Perjantaina 27.11.2020 Vain elämää -ohjelmassa vietetään Herra Ylpön päivää.

Päivitetty 25.11. – 10.9.2020

Kommentoi »