Apu

Vain elämää -tähti Herra Ylppö: "Masennus on vakava tauti, jolloin ei nauti mistään – kuin musta varjo taustalla, jonka kanssa pitää olla varuillaan"

Vain elämää -tähti Herra Ylppö: "Masennus on vakava tauti, jolloin ei nauti mistään – kuin musta varjo taustalla, jonka kanssa pitää olla varuillaan"
Avoimesti mielenterveysongelmistaan puhunut Herra Ylppö kertoo, että pienet vastoinkäymiset saattavat laukaista masennuksen uudestaan, joten sen kanssa pitää olla hereillä.

Tällä kaudella Vain elämää -ohjelmassa nähdään mukana rockpiireistä tuttu Herra Ylppö eli Frank Mäntymäki. Artistilla on takanaan vaihderikkaat vuodet, joihin on sisältynyt avioero ja masennus.

– Muusikkona oleminen on itseinhon ja narsismin sekamelskaa. Joskus tuntuu järjettömältä olla lavalla ihmisten tuijotettavana, mutta ehkä tummanpuhuvissa lauluissani on toivonkipinä.

Hän kertoikin saavansa paljon kiittäviä viestejä ihmisiltä, koska hän on puhunut avoimesti mielenterveysongelmistaan.

– Siitä tulee sellainen olo, että tämäkin ammatti voi olla jollain tavalla tärkeä. Kulttuuri ja taide antavat ihmisille paljon lohtua ja sisältöä elämään.

Ylppö sairastui pari vuotta sitten syvään masennukseen, joista toipuminen otti pitkään.

– Välillä aamuisin vieläkin ahdistaa, jos se uusii. Masennus on vakava tauti, jolloin ei nauti mistään. Se on kuin musta varjo taustalla, jonka kanssa pitää olla varuillaan. Se on olemassa, vaikka ei olekaan tällä hetkellä aktiivinen. Pienet vastoinkäymiset saattavat laukaista masennuksen uudestaan, joten hereillä pitää olla.

Avioeron jälkeen iloa elämään on tuonut uusi puoliso.

– Se juttu menee hienosti. Ajelen edestakaisin Porvoon ja Karkkilan väliä. Aika parantaa, vaikka se on klisee.

Julkaistu: 10.9.2020
Kommentoi »