Apu

Päivän Apu 26.3.2019: Nyt käydään #somevaalit – katso puolueiden kannat

Päivän Apu 26.3.2019: Nyt käydään #somevaalit – katso puolueiden kannat
Nämä eduskuntavaalit ovat myös #somevaalit. Kysyimme puolueiden kannan isoihin kysymyksiin eläkkeistä maahanmuuttoon.
Kuvat Timo Pyykkö

Kun kansa on vaaleissa puhunut, alkaa neljän vuoden eduskuntakausi, jonka aikana päätöksiin ei enää lupaa kysytä. Ennen vaaleja puolueiden on kuitenkin kerrottava, millä perustein ne aikovat Suomea kehittää. Mitkä ovat puolueiden linjat keskeisiin kysymyksiin? Millä arvoilla ja lupauksilla puolueet menevät vaaleihin?

Apu keräsi yhteen tulevien eduskuntavaalien tärkeimpiä kysymyksiä ja pyysi 13 puolueen johtoa kertomaan, minkä puolesta ne aikovat taistella vaaleissa.

Oskari Onninen analysoi #somevaalit-aiheita. Mistä muusta internetissä ja politiikassa on kyse kuin kovasta huutamisesta? Tietenkin eläimistä.

Toisin kuin aiemmin, nyt eduskuntavaaliehdokkaissa on hahmoja, jotka ovat luoneet itselleen suuren Facebook-suosion kärjekkäillä mielipiteillä.

Apu ja suomalainen Underhood toteuttavat #somevaalit-seurannan yhdessä. Algoritmi listaa ehdokkaat kerran vuorokaudessa paremmuusjärjestykseen sen mukaan, kuka on somessa taitavin.

Löydät listauksen täältä:

Tästä artikkelista taas saat selvennyksen sille, missä määrin #somevaalit-arvosana ennakoi vaalimenestystä.

Eduskuntavaalit ovat edessä, mutta etsit yhä puoluettasi? APU on lähellä! Avun puoluekoneessa esitämme väittämiä muun muassa koulutuksesta, maahanmuutosta, talous- ja ympäristöpolitiikasta. Katso, mikä puolue on lähimpänä omia arvojasi!

Julkaistu: 26.3.2019
Kommentoi »