Image

Kumpi on ihanampi: Dana (kesk) vai Pessi (kok)

Mikä olisikaan kosiskelevampaa, kuin kuva eduskuntavaaliehdokkaan koirasta.

Mistä muusta internetissä ja politiikassa on kyse kuin kovasta huutamisesta? Tietenkin eläimistä.

Kohtuullista on myös olla välillä kiinnostunut muistakin poliittisista koirista kuin Lennusta. Siksi tämä blogikirjoitus omistetaan pääosiltaan kahden kevään kuumimman eläimen vertailuun.

Saanko esitellä: italianvesikoira Pessi isäntineen...

...sekä perhoskoira Dana isäntineen.

Koiranomistajat, keskustan Juha Sipilä ja kokoomuksen Petteri Orpo ovat tällä hetkellä Underhoodin vaalitaulukossa sijoilla 19. ja 33. Jos mitataan vain istuvia kansanedustajia, molemmat mahtuvat kymnenen kärkeen. (Parhaiten menestynyt tällä hetkellä on muuten demareiden salolainen Katja Taimela.)

Ero Sipilän ja Orpon välillä on siinä, että Juha Sipilän pehmeän diplomatian muoto on paljon julkeampi koirapolitiikka.

Hänen suosituimmissa Facebook-päivityksissään on puhuttu lapsenlapsen syntymästä, potilaskoirasta ja toipilaskoirasta. Väliin mahtuu Ylen puheenjohtajatenttipuhe.

Petteri Orpo sen sijaan päivittää ilmastolakosta, suomirockista ja isänpäivän muuttamisesta viralliseksi liputuspäiväksi. Koirajutut mahtuvat vasta kuukauden kymmenen suosituimman joukkoon, mutta Pessi on kuvien määrässä mitaten enemmän internetissä kuin Dana.

Erityisesti koirakuvat kuuluvat Instagramiin. jonne Pessille on myös myös luotu tili.

Underhoodin palvelu ei lue Instagramia, mutta suosituimmuuden voi laskea käsipelillä Spiliän ja Orpon tileistä.

Kaava olkoon: kolmen edellisen koirakuvan tykkäysmäärien keskiarvo jaettuna seuraajien määrällä. Mittaustavasta ei voi valittaa.

Instagramissa Sipilän ja Orpon seuraajamäärät ovat hyvin samantasoiset ja yllättävän niukat: Sipilällä on tällä hetkellä 3 995, Orpolla 3 799. (Facebookissa ero on n. Sipilän yli 15 000 vs. Orpon vajaa 13 000.)

Juha Sipilän kolme edellistä Dana-kuvaa ovat saaneet keskimäärin 630,7 likeä. Koirakuvia suositumpi on ollut vain se lapsenlapsi.

Petteri Orpo on postannut Pessi-koirasta kuvia rutkasti Sipilän koirakuvia enemmän. Joulun jälkeen niitä on julkaistu kuusi. Sydänkeskiarvo on 542,7. Yhdessä kuvista koira on tosin kuvaparista toinen, pääkuva on omistettu isännän pärställe. Niitä paremmin ovat menestyneet juoksu- ja hiihtokuvat, Hesarin kansimainoksesta puhumattakaan.

Viimein raati on laskenut pisteet. Juha Sipilän koirakuviin on reagoinut keskimäärin 15,7% hänen seuraajistaan. Petteri Orpon luku on 14,2.

Koirien ihanuuskilpailun voiton vie siis Dana (kesk)!

Lohdutuspalkinnon saa Pessi (kok), joka olisi toisenlaisella mittausjärjestelyllä menestynyt kenties paljonkin paremmin. Petteri Orpon kuuden viimeisen koirakuvan joukossa on sekä kahdentuhannen ja viidentuhannen peukun huippumenestykset. Tiukalla ja laskelmoidulla koirakuvaspämmillä tilanne – ja koko #koiravaalit-mittaus – voi vielä mullistua.

SDP:n Antti Rinnekin haistoi jo syksyllä, mistä vaaleissa on kyse. Iltalehden lokakuisessa haastattelussa hän puhui koirakuumeestaan. Kotona ei vain ole innostuttu.

”Heta on mukavalla tavalla reaalimaailman eläjä. Kun jankkaan koirasta, Heta aina kysyy, mihin laitan koiran, kun olemme molemmat työmatkalla”, Rinne sanoi.

Gallup-johtajan on helppo tyytyä selfieihin.

Juttua muokattu 23.3. klo 21.30: lisätty maininta Petteri Orpon Pessi-koiran Instagram-tilistä.

Julkaistu: 22.3.2019
1 kommentti