Eurovaalien #somevaalit – Katso, kuka ehdokkaista pärjää somessa parhaiten!
Puheenaiheet
Eurovaalien #somevaalit – Katso, kuka ehdokkaista pärjää somessa parhaiten!
Apu.fi seuraa ehdokkaiden sosiaalisen median aktiivisuutta tiiviisti eurovaalien alla. Kisa tulee olemaan jännä!
1Kommenttia
Julkaistu 11.3.2019
Apu

Suomen europarlamenttivaalit 2019 pidetään 26.5. Ennakkoon voi äänestää kotimaassa 15.–21.5. ja ulkomailla 15.–18.5. Suomesta valitaan 13 edustajaa – joskin määrä voi nousta näiden vaalien tuloksen mukaisesti vielä yhdellä 14:ään, mikäli Iso-Britannia eroaa EU:sta.

#somevaalit:

#somevaalit-seuranta tehdään yhteistyössä suomalaisen Underhood-yrityksen kanssa. Algoritmi listaa ehdokkaat kerran vuorokaudessa paremmuusjärjestykseen sen mukaan, kuka on somessa taitavin. Vihreät ja punaiset nuolet näyttävät mahdolliset sijamuutokset edelliseen päivään verrattuna. Facebookin henkilöprofiileja eivät algoritmit tietosuojasyistä analysoi. Ehdokkaalla pitää siis olla Facebook-sivu, jotta hän voi päästä mukaan kisaan. Listalla olevan nimeä klikkaamalla näet tarkemman analyysin ehdokkaan some-tekemisestä.

Underhood analysoi ehdokkaan käyttämän kielen vastaavuutta yleisön kanssa, vuorovaikutuslukuja, ahkeruutta ja vastausherkkyyttä sekä näkyvyyttä. Tietojen perusteella muodostetaan pääarvosana, jonka lisäksi annetaan kolmen eri osa-alueen arvosanat.

Listalle on otettu kaikki ehdokkaat, jotka ovat 2.5.2019 olleet Avun tiedossa ja joilta on löytynyt Facebook-sivu.

Avaamme some-menestyksen – ja menestymättömyyden – taustat Apu.fissä uutisnostoin. Lisäksi julkaisemme analyysin politiikan some-tantereesta kolmesti viikossa. Löydät kaikki some-seurantaan liittyvät sisällöt myös omista some-kanavistamme tunnisteella #somevaalit. Vuoden 2019 eurovaalien vaalipäivä on sunnuntai 26.5.2019.

1 kommentti