Apu

#somevaalit – Katso, kuka ehdokkaista pärjää somessa parhaiten!

35

Apu.fi seuraa ehdokkaiden sosiaalisen median aktiivisuutta tiiviisti eduskuntavaalien alla. Kisa tulee olemaan jännä!
Teksti Apu-toimitus
Kuvat Timo Pyykkö

Listan rakenne: Pyysimme puolueilta tiedot nykyisistä kansanedustajista, jotka pyrkivät uudestaan eduskuntaan ja ehdotuksen muista ehdokkaista, jotka he haluaisivat mukaan seurantaan. Kaikilta puolueilta emme ole vastauksia vielä saaneet ja #somevaalit-listaa päivitetään vaalien lähestyessä. Laitamme päivityksistä tiedon jutun loppuun.

#somevaalit-seuranta tehdään yhteistyössä suomalaisen Underhood-yrityksen kanssa. Algoritmi listaa ehdokkaat kerran vuorokaudessa paremmuusjärjestykseen sen mukaan, kuka on somessa taitavin. Vihreät ja punaiset nuolet näyttävät mahdolliset sijamuutokset edelliseen päivään verrattuna. Facebookin henkilöprofiileja eivät algoritmit tietosuojasyistä analysoi. Ehdokkaalla pitää siis olla Facebook-sivu, jotta hän voi päästä mukaan kisaan. Listalla olevan nimeä klikkaamalla näet tarkemman analyysin ehdokkaan some-tekemisestä. Underhood analysoi ehdokkaan käyttämän kielen vastaavuutta yleisön kanssa, vuorovaikutuslukuja, ahkeruutta ja vastausherkkyyttä sekä näkyvyyttä. Tietojen perusteella muodostetaan pääarvosana, jonka lisäksi annetaan kolmen eri osa-alueen arvosanat.

Avaamme some-menestyksen – ja menestymättömyyden – taustat Apu.fissä uutisnostoin. Lisäksi julkaisemme analyysin politiikan some-tantereesta kahdesti viikossa. Löydät kaikki some-seurantaan liittyvät sisällöt myös omista some-kanavistamme tunnisteella #somevaalit. Vuoden 2019 eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 14.4.2019.

#somevaalit:

Seurattavien lista päivitetty 13.3.2019 klo 14:48

Julkaistu: 11.3.2019