Päivän Apu 10.4.2019: Pyyteettömiä auttajia riittää
Puheenaiheet
Päivän Apu 10.4.2019: Pyyteettömiä auttajia riittää
Tänään nostamme esiin muiden auttamisen. Suomi on pullollaan hyviä ihmisiä, jotka auttavat muita.
Julkaistu 10.4.2019
Apu

Helsingin Kallion seurakunnan pastori Visa Viljamaa keksi parin seurakuntalaisen kanssa hyvän idean - baareissa järjestetyt avautumisklubit, joissa ihmiset voivat purkaa monenlaisia tuntojaan. Viljamaan ajatus on, ettei seurakunta voi jäädä kirkon seinien sisäpuolelle. Hän haluaa antaa puheenvuoron myös niille, jotka eivät käytä ääntään kirkossa.

Hanna Sumari tutustui Specsaversin kamppanjaan, jossa vanhoja silmä- ja aurinkolaseja lahjoitetaan Tansaniaan.

Myös eläimien auttajia löytyy. Romanialainen Anda Murgu on luopunut urastaan pelastaakseen mahdollisimman monta kulkukoiraa. Niitä auttaa myös suomalainen Riikka Hietala. Hän tietää, että joukkotappamiset saattavat vain pahentaa kulkukoiraongelmaa - paras ratkaisu on koirien joukkosterilointi.

Kyydin tai varavirran tarjoaminen sekä avun soittaminen paikalle ovat pelastaneet monta tilannetta liikenteessä. Jokainen autoilija voi varautua vakavampiin tilanteisiin pelastuskortilla, joka helpottaa pelastushenkilöstön toimintaa.

Heidän työpaikkansa uhataan räjäyttää taivaalle. Kun perustoimeentulotuen tehtävät siirtyivät vuonna 2017 kunnilta Kelalle, he raatoivat valtavasti ylityötunteja, jotta köyhyysrajan alapuolella elävät saisivat maksettua vuokransa. Kiitokseksi riittää ahdistuneen asiakkaan helpotus. He ovat Kelan etuuskäsittelijöitä.

Tiedätkö sinä auttajia? Voit ehdottaa heitä Apu-tonnin saajaksi täällä. Tänä vuonna etsimme lasten ja nuorten hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Päivän Apu on juttupaketti, joka pureutuu ajankohtaiseen aiheeseen ja sen taustoihin päivittäin.

Kommentoi »