Päivä käyntiin! – Herätä kroppasi lempeällä liikunnalla
Jumppa
Päivä käyntiin! – Herätä kroppasi lempeällä liikunnalla
Kroppa voi olla yön jäljiltä jäykkä ja jumissa. Aloita aamusi lempeällä liikunnalla, joka herättää lihakset sekä venyttää ja vetristää. Samalla saat virtaa päivääsi.
13.10.2022
 |
Apu Terveys

1. Huojuva puu

Hengitä ensin rauhallisesti nenän kautta sisään ja suun kautta ulos 3–5 kertaa. Asetu leveään haara-­asentoon. Laskeudu selkä suorana kyykkyyn, poimi käsiisi iso näkymätön pallo ja nouse ylös. Vie pallo pään päälle ja kurota rauhallisesti puolelta toiselle. Liike vahvistaa jalkoja ja venyttää kylkiä. Tee liike virtaavana ilman pysähdyksiä 10–20 kertaa.

2. Kohti aurinkoa

Seiso haara-asennossa, toinen jalka takana päkiän varassa. Sisäänhengityksellä vie kädet sivulle vaakatasoon ja siirrä paino etummaiselle jalalle lantiosta ojentaen. Uloshengityksellä vie paino takimmaiselle jalalle ja pyöristä rintarankaa etujalkaa kohden. Liike avaa rintarangan ja lantion alueen lihaksia sekä jalan takaosan lihaksia. Tee 10–20 kertaa molemmille puolille.

3. Hetki itselle

Asetu selinmakuulle jalat koukussa ja kädet ojentuneena vartalon jatkeeksi. Paina ristiselkä alustaan ja kierrä polvet sivulle. Pidä polvet koukussa ja laita käsi polvien päälle. Rentouta vatsa­lihakset, käännä katse ojennettua kättä kohden ja hengitä rauhallisesti muutama kerta. Liike venyttää olka­päitä ja alaselkää ja vah­vis­taa vatsalihaksia. Tee 10–20 kertaa molemmille puolille.

4. Soturi

Asetu leveään haara-­asentoon. Käännä toinen jalkaterä ja katse sivulle. Pidä paino molemmilla jaloilla ja keskivartalo tiukkana. Kädet ovat voimakkaat ja ojentuneet sivuille. Hengitä rauhallisesti muutama kerta. Jatka sitten liikettä viemällä etummaisen jalan puoleinen käsi ylös ja liu’uttamalla takimmaista kättä pitkin reittä alaspäin. Pidä katse ylös ojennetussa kädessä. Liike vahvistaa koko kehoa. Tee 10–20 kertaa molemmille puolille.

VINKKI

Helpota liikettä pitämällä jalkaterät maassa ja kädet ojennettuina sivuille.

Kommentoi »