Image

Suomalaisten syömästä proteiinista yhä iso osa eläinperäistä – siipikarjan ja juuston kulutus kasvussa – kalan syönti vähentynyt

Suomalaisten syömästä proteiinista yhä iso osa eläinperäistä – siipikarjan ja juuston kulutus kasvussa – kalan syönti vähentynyt
PTT:n tilastot osoittavat, että 1970-luvulta lähtien voi on antanut tilaa kasvisrasvoille ja maitoa kulutetaan vähemmän kuin koskaan – toisin on juuston ja muiden jalostettujen maitotuotteiden kohdalla.
Julkaistu: 28.5.2021
Suomalaiset syövät yhä vähemmän sian- ja naudanlihaa. Pellervon taloustutkimus (PTT) tiedotti syksyllä 2020, että jatkossa sianlihan tuotanto ylittää sianlihan kulutuksen Suomessa. Se johtuu siitä, että täältä viedään sianlihaa Kiinaan muiden EU-maiden tavoin. PTT:n sanoin kysyntä on ”reipasta”.
Sen sijaan siipikarjan lihaa suomalaiset näyttävät kuluttavan reilusti. Eikä siinä vielä kaikki: Vaikka maitoa tuottavien lehmien määrä on Suomessa laskussa, suomalaiset nauttivat edelleen paljon jalostettuja maitotuotteita, kuten juustoa. Niiden kulutus on jopa kasvussa.
Ruoankulutuksen trendeistä on syytä olla kiinnostunut, sillä tunnemme ruoan ilmastovaikutukset melko tarkasti. Ruoantuotanto ja -kulutus aiheuttavat noin viidenneksen kulutuksen hiilijalanjäljestä.
2 kommenttia