Näin koronavirus muuttaa Suomea – kuvareportaasi
Puheenaiheet
Näin koronavirus muuttaa Suomea – kuvareportaasi
Apu kuvaa koronavirusepidemian hiljentämää Suomea ja uudenlaista arkea, johon kuuluu muun muassa etäkoulu ja monilla myös etätyöt.
1Kommenttia
Julkaistu 16.3.2020
Apu

Juttua päivitetty 18.5.2020 klo 11:05.

Vappupäivää vietettiin tänä vuonna poikkeusoloissa. Kaduilla ja puistoissa oli selvästi väljempää kuin tavallisesti. Myös Helsingin Tokoinrannassa pidettiin turvavälejä. Kuva: 1.5. Timo Pyykkö
Helsinkiläisessä ratsastuskoulussa tunnit jatkuivat vappuaattona. Ratsastustunteja on saanut pitää myös poikkeusoloissa. Kuva: Timo Pyykkö 30.4.
Kalevalan koululla Kuopiossa jaetaan kouluruokaa etäopetuksessa olevien oppilaiden perheille. Koulunkäyntiavustajat Mirja Kiimalainen ja Amira Muhammed jakavat ruokaa. Kuva: Matias Honkamaa 27.4.
Kuopiolainen muusikko Värjö pitää maanantai-iltaisin livestream-keikkaa olohuoneestaan. Kuva: Matias Honkamaa 27.4.
Kehitysvammainen Marjatta Lyytinen kävelyllä avustajansa Jaana Niskasen kanssa. Kuva: Matias Honkamaa 26.4.
Kylmäkontteja Malmin sairaalan pihalla. Ruumiskonteilla varaudutaan koronaepidemian huippuun, jonka odotetaan koittavan toukokuussa. Silloin kuolleiden määrä noussee tavanomaisesta. Kuva: Timo Pyykkö 20.4.
Pysäköintijärjestelyjä Malmin sairaalan ympäristössä. Kuva: Timo Pyykkö 20.4.
Ihmisiä ulkoilemassa Kuopion Itkonniemellä sunnuntaina 19.4.2020. Kuva: Matias Honkamaa
Laulaja Meri-Maaria Kivekäs ja kitaristi Jack Barnard esiintyvät Riistavuoren palvelukeskuksen asukkaille. Kun kevään levyn julkaisuun liittyvät keikat peruuntuivat, duo päätti tarjota musiikkiaan karanteenissa oleville, turvallisesti pihoilla ja parvekkeiden alla. Keikkoja on ollut, ja on sovittuna, jo kymmeniä. Kuva: Timo Pyykkö 18.4.
Kuva: Timo Pyykkö 18.4.
Munkkiniemen seurakunnan suntio Marko Lahtinen valmistee ruokakassien jakelua Munkkivuoren kirkon edustalla. Lahtinen jakaa tänään yhdessä seurakunnan työntekijöiden ja vapaa-ehtoisten kanssa 160 kassia. Ruoka-avun tarvitsijoissa on hänen mukaansa yhä enemmän heitä, joiden toimeentuloon koronakriisi vaikuttaa. Kuva: Timo Pyykkö 15.4.
Musankka sai hengityssuojaimen Turussa. Kuva: Suvi Elo 14.4.
Monet jättävät koronan takia menemättä kampaajalle tai parturiin. Nähdäänkö pandemian loppuvaiheessa kokonaan uusi amatöörien luoma tukkamuoti? Kuva: Antti Vettenranta 14.4.
Bisnesmies Yusuf, 4-vuotias Dilan ja 7-vuotias Yigit viettämässä aurinkoista päivää ulkona perheen kesken. Kuva: Jirina Alanko 8.4.
Lämmin päivä houkutteli ihmisiä nauttimaan auringosta, turvaväli huomioiden. Kuva: Jirina Alanko 8.4.
Lämmin päivä houkutteli ihmisiä nauttimaan auringosta, turvaväli huomioiden. Kuva: Jirina Alanko 8.4.Jalkapalloharjoitukset sujuvat etänäkin. 5.-luokkalainen Vanessa treenaa yhdessä FCK-joukkueensa kanssa Zoomin välityksellä. Kuva: Jirina Alanko 8.4.
Järvenpään Iso-Antin päiväkodin ikkunoissa on nalleja, viestejä ja tehtäviä. Päiväkodin sulkeuduttua kotihoidossa olevat lapset voivat käydä tutkimassa uusia puuhia. Kuva: Johanna Myllymäki 8.4.
Kuva: Johanna Myllymäki 8.4.
Lääkäri Ari Vehmas toivoo, että koronavirus otetaan paremmin hallintaan Suomessa jäljittämällä tartuntaketjuja. Pula suojavarusteista huolestuttaa myös. Kuva: Jirina Alanko 8.4.
11-vuotiaat Rasmus ja Aapo siirtyivät harrastamaan parkouria urbaaneihin ympäristöihin, kun parkourkeskus on suljettu. Kuva: Jirina Alanko 8.4.
Adolfo on iloinen, että Suomessa voi urheilla ulkona. Hänen kotimaassaan Espanjassa se ei ole tällä hetkellä mahdollista. Kuva: Jirina Alanko 8.4.
Lakimiehenä toimiva Adolfo työskentelee etänä. Hänestä on hienoa, että tauolla voi käydä ulkona pelaamassa koripalloa. Kuva: Jirina Alanko 8.4.
5-vuotias Emma harjoittelee ensimmäistä kertaa pyöräilyä ilman apupyöriä isänsä Tuomaksen kanssa. Kuva: Jirina Alanko 8.4.
Taiteilija, kuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä Aiju Salmisen kasvot turposivat ja iho meni vesikelloille, kun uutiset koronasta kävi henkisesti liian ahdistavaksi. Työhuoneen pihalla kasvavat yrtit ja vihannekset kuitenkin helpottavat stressiä ja kohentavat fiilistä. Kuva: Jirina Alanko 8.4.
13-vuotias Kerkko löysi skeittilautailun kavereidensa innoittamana vuosi sitten. Hänen lempitemppunsa on crooked grind. Kuva: Jirina Alanko 8.4.
Aino ja Risto lähettävät pääsiäistervehdyksen lapsenlapselleen. Kuva: Jirina Alanko 8.4.
Lämmin päivä sai ihmiset liikkeelle kaupunkiin. Kuva: Jirina Alanko 8.4.
Perhe Korhonen nauttii piknikistä Haukilahden rannalla. Kuva: Johanna Myllymäki 8.4.
Andrei osoittaa mieltään Eduskuntatalon portailla. Mielenilmaus ei saa hiljentyneessä Helsingissä paljoa yleisöä. Kuva: Timo Pyykkö 8.4.
Kaduilla voi nähdä jälkiä jostain, jonka jäljet olisi normaalioloissa korjattu pois. Kuva: Timo Pyykkö 8.4.
Sibeliusakatemian ilmoitustaulun ainoa tiedote kertoo, että taideyliopiston kiinteistöt ovat suljettuja toistaiseksi. Kuva: Timo Pyykkö 8.4.
Disco Covid 2020! Vaikka yli kymmenen ihmisen livekokoontuminen ei ole mahdollista, ystävien kanssa voi kuitenkin bilettää myös virtuaalisesti. Veera Vehmas oli valmistautunut illan juhliin näyttävällä asulla ja lavastuksella. Kuva: Jirina Alanko 4.4.
Kun kaverit eivät voi tulla kylään, ovat ulkopelit saaneet uuden merkityksen. 7.-luokkalaisten Patrikin, Ilmarin ja Evertin mielestä etäkoulupäivissä on parasta, kun voi nukkua pidempään ja kun koulun jälkeen voi nähdä kavereita ulkona. Kuva: Jirina Alanko 3.4.
Kun yksin sisällä oleminen käy pitkäksi nopeasti, voi ystäviä kuitenkin nähdä ulkona, kunhan huomioi turvavälit. Kuva: Jirina Alanko 3.4.
Imad yllätti Erikan järjestämällä romanttisen hetken meren äärellä. Kuva: Jirina Alanko 3.4.
Tuulisesta päivästä huolimatta ihmiset olivat saapuneet Uunisaareen rentoutumaan meren äärelle. Kuva: Jirina Alanko 3.4.
Vaikka vallitseva ilmapiiri on ahdistava, merenrannalla voi nollata mielen. Kuva: Jirina Alanko 3.4.
Marina ja Tero käyvät päivittäin merenrannalla ulkoilemassa 1-vuotiaan Wilda-koiransa kanssa. Kuva: Jirina Alanko 3.4.
Ympäristötaiteilija Päivi Maunu kerää jäiden mukana rantautuneita lasikappaleita, jotka hän muotoilee imitoimaan luonnonmuotoja kuten medusoja. Päivin mielestä tällä hetkellä on helpompi keskittyä taiteen luomiseen ja hän kokee olevansa tuotteliaampi. Kuva: Jirina Alanko 3.4.
Visa Blad on toimittanut Foodoran ruokatilauksia pyöräillen jo useamman vuoden. Tilauksia on nyt huomattavasti enemmän kuin aiemmin. Kuva: Jirina Alanko 3.4.
Muusikot Samuli Putro, Minttu Hellsten ja Liisa Anastasiadis valmistautuvat Ruutu Live -lähetykseen treenikämpällä Vallilassa. Perjantaina 3.4. suorana nähdyn keikan tekniikkaa pystyttävät Grassmark Oy:n Tuomo Vidberg, Teemu Havukainen, Riina Vainiopää ja Antti Rintamäki. Kuva: Timo Pyykkö 3.4.
Samuli Putron treenikämppäliven alustava biisilista. Kuva: Timo Pyykkö 3.4.
Turkulaisen ravintola Mamin Ravintolapäällikkö Tiina Tuunainen on yllättynyt iloisesti take away -lounaiden suosiosta. Tavallisesti ravintola ei myy ruokaa ulos ravintolasta. Kuva: Suvi Elo 3.4.
Kuvaamataidon tehtävänä tänään oli kuunnella Sibeliuksen Finlandiaa ja kuvittaa se samalla vapaalla tyylillä. Peetu lähti työstämään aihetta nykytaiteen keinoin. Kuva: Antti Vettenranta 3.4.
Suomalaiseen designiin erikoistuneen TRE:n kivijalkamyymälät on toistaiseksi suljettu ja 95% työntekijöistä on lomautettu. Toimitusjohtaja Tanja Sipilä on siirtänyt liiketoiminnan nopealla aikataululla kokonaan verkkoon, jotta yrityksellä on mahdollisuudet selviytyä koronakriisistä. Jos yhden postiivisen asian voi tilanteessa nähdä, niin kotimaisen tuotannon kysyntä on kasvanut ja ihmiset havahtuneet paikallisen pienyrittämisen tärkeyteen. Kuva: Timo Pyykkö 2.4.
Hallitus sulkee 4.4 alkaen ravintolat toukokuun loppuun asti. McDonald's ja monet muut myyvät kuitenkin ruokaa mukaan. Moni ravintola on miettinyt konseptinsa uusiksi sopeutuakseen tilanteeseen. Kuva: Antti Vettenranta 2.4.
Helsingin rautatieasema oli hiljainen aprillipäivänä. Kuva: Timo Pyykkö 1.4.
Vuoden paras aprillipila? Koulujen Wilma-järjestelmän ilmoitus aiheutti aamulla todellisen yllätyksen, joka paljastui aprillipilaksi koskettamalla Sulje sovellus -painiketta. Kuva: Timo Pyykkö 1.4.
3.-luokkalainen Peetu suorittaa äidinkielen tehtävää: joka päivä luetaan yksi luku kirjasta Ronja ryövärintytär. Kuva: Antti Vettenranta 1.4.
Turun Aninkaistensilta oli hiljainen perjantaina 27.3. iltakuudelta. Kuva: Suvi Elo
Turun suljettu pääkirjasto osallistui nalle ikkunassa -tempaukseen perjantaina 27.3. Kuva: Suvi Elo
Säkyläläisen Hurmås-neulomon itsepalvelumyymälään saa mennä vain yksi asiakas kerrallaan. Myyjääkään ei ole. Kuva: Suvi Elo 27.3.
Helsingin Kisa-Veikkojen, Vantaan Salamoiden ja Keski-Uudenmaan Yleisurheilun keihäänheittäjät harjoittelevat pienennetyllä ryhmällä ja turva-etäisyydet huomioon ottaen Eläintarhan kentällä Helsingissä. Tommi Huotilaisen valmennettavana ovat Minka Nurro, Amanda Räty, Viivi Kuismanen ja Linda Kaukonen. Kuva: Timo Pyykkö 31.3.
Kahden lapsen isä, lakimies Mikko Heinonkoski tekee puolet työpäivästään asuntoautossa kotipihallaan Espoossa. Toisen puolikkaan päivästä työskentelee vaimo Marianne. "Ainoa haittapuoli asiassa on asuntoauton huono työergonomia. Hyvää on se, että voi tehdä töitä verkkareissa" Mikko kertoo. Kuva: Antti Vettenranta 31.3.
Pehmoeläimet ilahduttavat ohikulkijoita ikkunoissa ja parvekkeilla. Sosiaalisessa mediassa on pyydetty ikkunoihin pehmonalleja lasten bongattavaksi, mutta muitakin leluja näkyy. Kuva: Timo Pyykkö 30.3.
Kuopiolaisessa kauppakeskus Matkuksessa on hiljaista. Osat liikkeistä on sulkenut ovensa ja osa on lyhentänyt aukioloaikojaan. Kuva: Matias Honkamaa 28.3.
Anna kerää pajunoksia, vaikka virpominen naapurustossa jää tänä pääsiäisenä pois ohjelmasta. Kuva: Timo Pyykkö 30.3.
Tampereen keskustassa on iltapäivällä liikennettä huomattavasti vähemmän kuin normaalisti. Tampereen Kauppahallissa käy normaalisti paljon ihmisiä lounaalla. Nyt kun suurin osa lounaspaikoista ja kahviloista on kokonaan kiinni, asiakkaita on vielä vähemmän kuin viime viikolla. Kuva: Marjaana Malkamäki 30.3.
Tampereen pääkatua Hämeenkatua on moukaroitu raitiotietyömaalla viime vuosina, ja aika on ollut haastavaa monille kivijalkayrityksille. Hildenin vaatekaupan yrittäjä Erika Hilden sanoo tilanteen muuttuneen vaikeaksi koronan takia. Yrittäjänä täytyy uskoa, että tästä selvitään, ja pienen yrityksen on pakko yrittää. "Jos tämä kolme kuukautta vielä jatkuu, ei kaikkea voi laittaa kiinni. Tietenkin on tärkeää toimia vastuullisesti". Kevättakkien myynnin pitäisi tällä hetkellä olla parhaimmillaan. Nyt asiakkaita on vain muutamia. Hildenin perheyritys on toiminut 50-luvulta lähtien. Vuokranantajalta on onneksi tullut ymmärrystä tilanteeseen. Kuva: Marjaana Malkamäki 30.3.
Koskipuistossa Tammerkosken rannalla oli maanantaina iltapäivällä satunnaisia ulkoilijoita. Kuva: Marjaana Malkamäki 30.3.
92-vuotias, nimettömänä pysyttelevä mies kävelyllä Väinölänniemellä, Kuopiossa 25.3. Kuva: Matias Honkamaa
Bioanalyytikko Pia Kässi työskentelee Mehiläisen drive-in testausasemalla Puhoksen ostoskeskuksen parkkipaikalla. Usealla paikkakunnalla toimivilla asemilla tehdään koronavirustestausta ensivaiheessa sosiaali- ja terveyshuollon ammattilaisille. Kuva: Timo Pyykkö, 30.3.
Crossfittiä harrastavat Henri Nyman ja Elina Lämsä kuntoilevat Kuopion Väinölänniemen urheilustadionilla kuntosalien ollessa kiinni. Kuva: Matias Honkamaa
Liikenteenvalvontaa suljetun Uudenmaan rajalla 28.3.2020. Kuva: Timo Pyykkö
Poliisin tarkastuspiste Kolmostiellä Hyvinkäällä lauantaina. Timo Pyykkö 28.3.2020.
Poliisi selvittää Hyvinkäällä Kolmostien tarkastuspisteellä, miksi autoilija haluaa poistua Uudeltamaalta. Timo Pyykkö 28.3.2020.
Poliisit pysäyttävät Orimattilan suunnasta tulevia ajoneuvoja maakuntarajalla Orimattilantiellä. Timo Pyykkö 28.3.2020.
Tislaamo on valjastettu nyt myös käsidesin valmistukseen. Ensimmäisen tuotantoviikon parin tuhannen pullon toimitusvauhti on kasvamaan päin. Helsinki Distilling Companyn perustajat Kai Kilpinen ja Mikko Mykkänen etiketöivät ja pakkaavat. Kuva: Timo Pyykkö 27.3.
Rajamäen Apteekki on ottanut asiakkaita ja henkilökuntaa suojatakseen pisarasuojan lisäksi käyttöön myös toimituskaapin. Apteekkari Anne Ansolahti kertoo, kuinka lääketilauksia voidaan nyt toimittaa myös suoraan asiakkaan auton peräkonttiin apteekin parkkipaikalla, ilman fyysistä kontaktia. Kuva: Johanna Myllymäki, 27.3.
Uudenmaan rajalla oli 26.3. vielä rauhallista. Kuva: Johanna Myllymäki
Tuomas Rantalainen auttelee lähipiiriään päivittäin ja kuljettaa esimerkiksi ruokaostoksia työnantajansa pakettiautolla. 26.3. lähti kyytiin pienpanimo-oluita hänelle itselleen ja kavereilleen. Kuva: Antti Vettenranta
Jenna Rintala ja Sami Hakkarainen lounastauolla Hietalahden kauppahallin terassilla. Useammat ravintolat myivät tänäänkin (26.3.) ainoastaan noutoruokaa Hietalahden kauppahallissa Helsingissä. Kuva: Antti Vettenranta
Seija Taipale lähettää lentosuukkoja. Tytär on käynyt kaupassa, äiti voi olla rauhassa kotonaan. Kuva: Johanna Myllymäki, 26.3.
Hietalahden kauppahallin ravintola Fat Ramen myy tästä päivästä (26.3.) lähtien ainoastaan noutoruokaa. "Korona ei huoleta taloudellisesti. Melkeinpä päinvastoin: olemme päättäneet lisätä myyntiä panostamalla take awayhin ja lanseeraamme myös kokonaan uuden tuotteen: kotona itse valmistettavia annoksia, joihin pakkaamme raaka-aineiden lisäksi myös ohjeet mukaan" Otto Sarpaniemi, toinen Fat Ramenin perustajista, kertoo. Kuva: Antti Vettenranta
Kjell Ekebom työstää polykarbonaattilevyä Helsingin Roihupellossa Itä-Helsingin Lasin tehtaassa. Mittatilaustyönä viimeistelty läpinäkyvä pleksilevy päätyy pärskesuojaksi asiakaspalvelupisteeseen, esimerkiksi kauppaan, pankkiin tai lääkärikeskukseen. Yhtiö on varautunut valmistamaan jopa 10 000 pärskesuojaa meneillään olevan pandemian aikana. Kuva: Timo Pyykkö 26.3.
Pärskesuojia valmistetaan tavallisimmin polykarbonaatti-, akryyli- tai lasilevyistä. Kuva: Timo Pyykkö 26.3.
Pasi Raukko Itä-Helsingin Lasista tarkistaa pärskesuojan asennuksen Itis Pizza Kebab -ravintolassa. Ravintoloitsia Nihat Özturk noudattaa hallituksen kehotusta ja myy nyt annoksia vain mukaan vietäviksi. Kuva: Timo Pyykkö 26.3.
Itis Pizza Kebab -ravintola noudattaa hallituksen kehotusta, ja myy nyt annoksia vain mukaan vietäviksi. Kuva: Timo Pyykkö 26.3.
Pääministeri Sanna Marin kertoo liikkumisen rajoituksista 25.3. Vain välttämätön liikkuminen Uudellemaalle ja Uudeltamaalta sallitaan seuraavien viikkojen aikana. Hallituksen tiedotustilaisuuksista on tullut tarkkaan seurattu tapahtuma monissa kodeissa. Kuva: Johanna Myllymäki.
Nuoriso Cledosin insta-live-keikalla kotisohvalla 25.3. Kuva: Johanna Myllymäki.
Nuoria askarruttaa, kuinka kauan poikkeustilanne kestää. 25.3., kuva: Johanna Myllymäki.
Järvenpään Rantapuiston leikkipuisto oli hiljainen 25.3. Osassa leikkipuistoja on myös laput, joissa käsketään odottaa omaa vuoroa, jos joku on jo leikkimässä. Kuva: Johanna Myllymäki.
Järvenpään Iso-Antin päiväkodissa vielä hoidossa olevat lapset ja heidän ohjaajansa ovat tehneet kotona oleville metsätehtäviä lähimetsään. Eevi Myllymäki kävi etsimässä tehtävärastin ja kirjoittamassa terveiset kavereille. 25.3., kuva: Johanna Myllymäki.
25.3., kuva: Johanna Myllymäki.
Järvenpääläiset ryhmäliikkujat ovat siirtyneet ulkotreeneihin. 25.3., kuva: Johanna Myllymäki.
Peetu Vettenranta sai opettajalta taukotehtävän: ns. karanteenihaaste, jonka aloittivat tunnetut jalkapallotähdet internetissä. Kuva: Antti Vettenranta 25.3.
Suomessa on tänään uutisoitu ulkomailta palanneista matkustajista, jotka saattavat kantaa koronavirusta ja jotka pitää näin ollen huomioida pandemiaennusteissa. Finnairin lento Pariisista laskeutui Helsinki-Vantaalle klo 14:50 25.3.2020. Kuva: Timo Pyykkö
Myös soittotreenit onnistuvat korona-aikaan videopuhelun välityksellä. Kuva Timo Pyykkö, 24.3.2020.
Raitiovaunu ajoi ohi, kun pääministeri Sanna Marin poistui mm. Uudenmaan eristämistä käsittelevästä kokouksesta Säätytalolla. Hallitus tiedottaa illalla Uudenmaan eristämisestä ja ravintoloiden sulkemisesta. 24.3., kuva: Timo Pyykkö.
Tiukka ohjeistus kivijalkamyymälän ovella Helsingin Töölössä. Kuva Antti Vettenranta, 24.3.2020.
Kallion kirjasto laittoi poistokirjoja jakoon muovipusseissa pääsisäänkäynnin portaille. "Aivan ihana idea! Juuri tällaiset pienet teot piristävät tällä hetkellä!" tokaisivat sisarukset Taina Prål ja Kati Silander lähes yhteen ääneen. Kuva Antti Vettenranta, 24.3.2020.
Jumalanpalvelukset toimitetaan tällä hetkellä ilman läsnä olevaa seurakuntaa. Tilaisuudet streamataan ja niitä voi seurata sosiaalisen median kautta. Ristinkirkko 22.3.2020, kuva: Hannes Paananen.
Kuva: Hannes Paananen 22.3.
Kuva: Hannes Paananen 22.3.
Kukka ja Lahja Saga Helsingin Puistolassa on suljettu toistaiseksi. Kuva: Antti Vettenranta 23.3.
Hallitus valmistelee tänään 23.3. ravintoloiden sulkemista. Jakomäen ostoskeskuksen pizzeria oli vielä auki, mutta asiakkaita ei ollut lounasajasta huolimatta yhtäkään. Kuva: Antti Vettenranta
Jakomäen ostoskeskuksen kioski on joutunut lopettamaan. Kuva: Antti Vettenranta, 23.3.
Lapsia Kallvikin rantakallioilla lauantaina 21.3. Kuva: Antti Vettenranta
Vaihtelevasta säästä huolimatta ihmiset lähtivät viikonloppuna sankoin joukoin luontoon. Itä-Helsingin Kallvikissa lauantaina 20.3.2020 Kuva: Antti Vettenranta
Etätöistä ja videopalavereista on tullut arkea monille. Kuva: Johanna Myllymäki 22.3.
Viikin kaislikossa suhisi ajoittain ruuhkaksi asti sunnuntaina 22.3.2020. Kansaa on kannustettu ulkoilemaan, mutta etäisyyden pitäminen ei ulkonakaan aina onnistu. Kuva: Timo Pyykkö.
Vuosaaressa sai iltahämärässä liikkua hyvinkin rauhassa. Kuva: Timo Pyykkö, 22.3.
Melkein kaikki kotona. Vuosaari 22.3.2020, kuva: Timo Pyykkö.
Normaalisti Helsingin Puistolan esikoislestadiolaisten ruokoushuoneen parkkipaikka ja lähellä olevien teiden varret ovat täynnä autoja sunnuntaisin. 22.3. oli toisin. Kuva: Antti Vettenranta
Sympaattiset tsemppiviestit talon ikkunalla kannustamassa ohikulkevia ihmisiä pysymään terveenä. Kuva: Jirina Alanko, 20.3.
Siskokset Suvi ja Orvokki Hyytinen jakamassa Daruden ilosanomaa. Orvokki Hyytinen järjesti "Darudea Suomen parvekkeilla!" -tempauksen, jossa kaikkia suomalaisia kannustettiin soittamaan Daruden jättihittiä perjantaina 20.3. kello 17 parvekkeellaan. Kuva: Jirina Alanko.
Säveltaiteilija "Loki Wildin" soittaa Daruden Sandstormia parvekkeellaan Kruunuvuorenrannassa Helsingissä. Kuva: Antti Vettenranta, 20.3.
Punainen Risti avustaa Hyvinkään sairaalaa koronavirustilanteeseen varautumisessa ja toimittaa sairaalan käyttöön telttoja ja kalusteita logistiikkakeskuksestaan. Kuva: Johanna Myllymäki 20.3.
Nimettömänä pysyttelevät Wolt -kuskit valmistautuvat kiireiseen iltaan Vantaan Tikkurilassa 20.3. Kuva: Antti Vettenranta
Subway Tikkurilan asemalla Vantaalla 20.3. Kuva: Antti Vettenranta
Hallien ollessa suljettuina, uimaseura Orcan kilpauimarit harjoittelevat kuivalla maalla pienennetyissä ryhmissä, suositusten mukaan. Esimerkiksi eri uintilajien käsivetoja voi harjoitella aitaan kiinnitettyjen kuminauhojen avulla. Heteniityn kenttä, Vuosaari 20.3.2020. Kuva: Timo Pyykkö
Kouvolalainen nainen täydentää vanhempiensa ruokavarastoja. Hänen vanhemmat ovat palaamassa myöhemmin tänään Etelä-Euroopasta. He ovat täten hallituksen ohjeiden mukaisesti seuraavat kaksi viikkoa karanteenissa. 20.3.2020 Kouvola, kuva: Hannes Paananen
Kevätpäiväntasaus ja kaunis sää sai ihmiset ulkoilemaan Helsingissä. Hakim ja Ava palloilivat Pengerpuiston kentällä. Kuva: Timo Pyykkö 20.3.
Helsingissä torstaina avattuun Hertsi-kauppakeskukseen tuli poikkeustilasta huolimatta tuhansia ihmisiä ja tungostakin syntyi. Kuva: Johanna Myllymäki 19.3.
Tokmanni on joutunut luopumaan ämpärikampanjoinnistaan ainakin toistaiseksi. Kuva: Johanna Myllymäki 19.3.
Hertsin käytävillä riitti väkeä. Kuva: Johanna Myllymäki 19.3.
Noppa-koira opettelee sisäsiistiksi etätyössä olevan omistajansa kanssa. Kuva: Jirina Alanko 19.3.
Polttoaineen hinta koki merkittävän laskupaineen. Kuva: Jirina Alanko 19.3.
Helsingin Vaasankadun ravintolaelämän syke ei ole pysähtynyt, vaikkakin tavallista rauhallisempi. Kuva: Jirina Alanko 19.3.
Hilpeässä Hauessa iltaansa istuvaa elokuvatuottaja Joni Koukkua korona-tilanne jännittää, mutta samalla myös inspiroi. Kuva: Jirina Alanko 19.3.
Joni Koukku huolehtii käsihygieniastaan pesemällä käsiä ja tekemällä koronatervehdyksiä. Kuva: Jirina Alanko 19.3.
Jotkut kahvilat myyvät kahvia ainoastaan mukaan. Kuva: Jirina Alanko 19.3.
Kimin Siima Baarissa on tavallista hiljaisempaa, mutta vakkarit nauttivat torstai-illasta totuttuun tapaan. Kuva: Jirina Alanko 19.3.
Ravintolatyöntekijä Eeva huomaa eron Helsingin keskustan ja Kallion ravintoloiden välillä; keskusta on lähes autioitunut, mutta Kalliossa halutaan elää. Kuva: Jirina Alanko 19.3.
Ohjelmistoasiantuntija Sofia Biströmin työpäivän kohokohta on virtuaaliset kahvitauot. Työkavereiden kanssa kahvittelu helpottaa yksinoloa. Kuva: Jirina Alanko 19.3.
Sofia Biström tekee hyppytreeniä ulkona kuntosalin ollessa kiinni. Kuva: Jirina Alanko 19.3.
Ikkunoihin askarrellut tsemppiviestit saivat osakseen kiinnostusta myös somessa.Kuva: Jirina Alanko 19.3.
Tsemppiviestit saivat sarkastisen vastauksen vastakkaiselta talolta. Kuva: Jirina Alanko 19.3.
Aleksi Myllymäki pelaa pleikkarilla kavereiden kanssa illalla. Kuva: Johanna Myllymäki 19.3.
Ajankuva: pulaa käsidesistä ja kipulääkkeistä. Kuva: Johanna Myllymäki 19.3.
Järvenpään Kehäkarhujen kilpanyrkkeilijät pitämässä ulkotreenejä Rantapuistossa 19.3. Kaupungin salit on suljettu, mutta treenit jatkuvat ulkona ja pienellä porukalla. Punatakkinen on Aleksi Saurama ja mustatakkinen Samuli Kärkkäinen. Kuva: Johanna Myllymäki
Scoottaajia Järvenpään Rantapuiston skeittirampilla 19.3.2020 Kuva: Johanna Myllymäki 19.3.
Järvenpään rantapuisto illalla 19.3.2020. Kuva: Johanna Myllymäki

Marjo Leinonen ja puoliso Sami "Sande" Vettenranta säveltävät uutta musiikkia tulevaisuuteen – vaikka koko kevään keikat on peruttu koronaviruksen vuoksi.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
Stand up -koomikko Tomi Walamies veti yllätyskeikan kameralle Sturenkadulla Helsingissä. Kuva: Antti Vettenranta 19.3.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
Viiden lapsen isä, koodari Riku Eronen tekee etätöitä autotallissa. Kuva: Antti Vettenranta 19.3.
Valokuvaaja Linda Lipponen sai keikan ensi viikon maanantaille. Helpotusta muuten tyhjentyneeseen kalenteriin. Kuva: Antti Vettenranta 19.3.
Beirut Parturin Memoa ei naurata. Kuva: Antti Vettenranta 19.3.
Munkkiniemen ala-asteen koulun hiljainen piha 19.3.2020. Kuva: Timo Pyykkö
Hevosalan toimija ja apuvalmentaja Niki Finnström työskentelee Jokimaan tallilla. Päivittäiset työt jatkuvat tilanteesta huolimatta. Kuva: Hannes Paananen 19.3.
Kuva: Hannes Paananen
Kaikki ravitapahtumat on peruttu, mutta hevoset tarvitset huolenpitoa. Kuva: Hannes Paananen 19.3.
Myös muun muassa Apua ja Apu.fitä julkaisevan A-lehdet-mediatalon pääkonttori on hiljentynyt. Kaikki joiden työnkuvaan se soveltuu, ovat etätöissä. Kuva: Johanna Myllymäki 19.3.
Kuva: Johanna Myllymäki 19.3.
Perheen koronavapaa ilta 18.3. Tv:stä tulee Huippujengi Himalajalla -elokuva. Kuva: Antti Vettenranta
Korona tyhjentää ravintolat. Tyhjää täynnä oli myös ravintola Huili Järvenpäässä, keskiviikkona 17.3. Kuva: Johanna Myllymäki
Kuva: Johanna Myllymäki
Eduskunta hyväksyi 18.3. yksimielisesti valmiuslain käyttöönoton. Pääministeri Sanna Marin joutui kovaan paikkaan heti pääministeriytensä alussa. Kansa odottaa nyt johtajuutta. Kuva: Timo Pyykkö 18.3.
Kuva: Timo Pyykkö
Opetusministeri Li Andersson. Kuva: Timo Pyykkö
Marjo Leinonen & Viranomaiset julkaisi joku aika sitten uuden albumin "Vanha Schäferi", joka käväisi fyysisten myytyjen levyjen listalla sijalla 8. Koronavirus iskee kipeästi esiintyvien taiteilijoiden kukkaroon. Kuva: Antti Vettenranta 18.3.
Marjo Leinonen. Kuva: Antti Vettenranta
Heidi Tang ja lapset pakollisella kauppareissulla kauppakeskus Itiksessä Helsingissä 18.3. Kuva: Antti Vettenranta
Lahdessa S-market Mascotin edustalla oli hiljaista keskellä päivää 17.3.2020. Kuva: Hannes Paananen
Finnkinon työntekijä sammutti Lahdessa valot ja laittoi paikan kiinni. Kuva: Hannes Paananen
Finnkinon karkkihyllyt olivat Lahdessa tyhjät. Finnkino sulki elokuvateatterinsa 18.3. ja pitää ne kiinni 13.4. asti. Kuva: Hannes Paananen
Osa yrityksistä sulki ovensa kauppakeskus Karismassa, Lahdessa. Kuva: Hannes Paananen
Lahden torilla oli 17.3.2020 hiljaista. Torimyyjiä ei näy. Kuva: Hannes Paananen
Lahden Lyseo. Kuva: Hannes Paananen
Kauppakeskus Karisma, Lahti 17.3.2020. Kuva: Hannes Paananen
Mäkelänrinteen uintikeskus suljettiin koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi 13.4. asti. Kuva Timo Pyykkö.
Helsingin Mäkelänrinteen uintikeskus on suljettu. Kuva: Timo Pyykkö
Korona on innostanut monet auttamaan. Lahtelaisen kerrostalon ilmoitustaululla tarjotaan apua naapureille. Kuva: Hannes Paananen
Helsingin keskustakirjasto Oodin edustan Kansalaistorilla oli hiljaista tiistaina 17.3. Kuva Antti Vettenranta / A-lehdet
Lahden Kauppakeskus Triossa oli tiistaina 17.3. tilaa. Kuva: Hannes Paananen
Helsingin keskustakirjasto Oodin WC. Kuva: Antti Vettenranta / A-lehdet

Helsingin päärautatieasemalla oli hiljaista. VR peruu junavuorojaan. Kuva Antti Vettenranta / A-lehdet
Matkustajia VR:n kaukojunassa. Kuva Antti Vettenranta / A-lehdet
Välineiden desinfiointia kahvilassa Helsingin päärautatieasemalla. Kuva: Antti Vettenranta / A-lehdet
Helsinki otti kaupunkipyörät käyttöön 17.3 pari viikkoa etujassa. Kuva Antti Vettenranta / A-lehdet
Finnkino perui kaikki elokuvanäytökset 13.4 asti. Kuva Antti Vettenranta / A-lehdet
Kauppakeskus Itiksen autio parkkihalli. Kuva Antti Vettenranta / A-lehdet
Huilisti Hanna Haapamäki tappaa aikaa tuijottamalla akvaariotaan kotona Espoossa. Kuva Antti Vettenranta / A-lehdet
Hanna Haapamäki opettaa muutaman tunnin viikossa etänä pianonsoittoa musiikkiopisto Avoniassa. Kuva Antti Vettenranta / A-lehdet
Keski-Uudenmaan teatterin pienoisnäytelmää Akseli ja Mary harjoitellaan toistaiseksi viimeisen kerran esityspaikassaan, kuvauspäivänä ovensa sulkeneessa Halosenniemessä. Kevään esitykset on peruttu. Näytelmän käsikirjoittaja ja ohjaaja Heikki Lund, sekä näyttelijät Elina Varjomäki ja Jari Vainionkukka. Kuvat Timo Pyykkö / A-lehdet
Päivähoito on peruttu. Lapsi jää kotiin nukkumaan. Kuva Johanna Myllymäki.
Pasi Myllymäki kotona etätöissä. Kuva: Johanna Myllymäki / A-lehdet
Beat Basketin koripallovuoro Järvenpään seurakuntaopistolla. Juniori-apuvalmentaja Olli Myllymäeltä loppuivat sekä sarjapelit, omat treenit, että pikku koriskoululaisten valmennukset. Kuvat Johanna Myllymäki / A-lehdet
Autioitunut Helsinki Outlet 16.3.2020. Kuva: Antti Vettenranta / A-lehdet
Tyhjä kahvila Helsinki Outletissa. Kuva: Antti Vettenranta / A-lehdet
Helsinki Outletin HopLopissa kävi lauantaina 15.3.2020. vain viisi kävijää. Kuvat Antti Vettenranta / A-lehdet.
Hop Lopin työntekijä Juuli Jehkonen puhdistaa pintoja ja uskoo, että työnantaja aloittaa YT-neuvottelut. Kuva Antti Vettenranta / A-lehdet
Anssi teki etätöitä Helsinki Outletin HopLopissa samalla, kun lapset leikkivät. Kuva Antti Vettenranta / A-lehdet
Hiljentynyt kirjasto Helsingin Puistolassa. Asiakkaita neuvottiin käyttämään lainausautomaatteja. Kuva Antti Vettenranta / A-lehdet
Koronavirus kurittaa suomalaisia taiteilijoita ja kulttuurialan työntekijöitä kovalla kädellä. Helsingin Jätkänsaaressa sijaitsevan Muusikkotalo Jallukan asukkaat halusivat muistuttaa olemassaolostaan keikkojen peruunnuttua järjestämällä parvekelaulutempauksen. Mikä sopisi tilanteeseen paremmin kuin Pave Maijasen biisi Pidä huolta. Aloituskuvassa ja videolla harjoittelemassa Tapani Varis, Anna Hanski, Kaisa Leskinen, Senni Eskelinen, Heikki Keskinen, Anssi Salminen, Aku Nyyssönen ja Jan Noponen. Kuva: Timo Pyykkö / A-lehdet
Muusikkotalo Jallukan asukkaiden parvekelaulutempaus Helsingin Jätkänsaaressa. Kuvat: Timo Pyykkö / A-lehdet.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder

Jallukan parvekelaulutempaus 15.3.2020. Video: Timo Pyykkö / A-lehdet.

Holman Prismassa Lahdessa hyllyt olivat tyhjillään. 15.3.2020. Kuvat: Hannes Paananen / A-lehdet

Hollolan Nesteen huoltoaseman pelikoneet oli suljettu koronaviruksen vuoksi 14.3.2020 / Hannes Paananen / A-lehdet
Lahtelaisen kerrostalon leikkipihalla oli hiljaista. 14.3.2020 Kuva Hannes Paananen / A-lehdet
Launeen perhepuiston polkupyörätelineet huusi tyhjyyttään Lahdessa 14.3.2020. Kuva Hannes Paananen / A-lehdet
Lahden messukeskuksen parkkipaikka oli hiljainen. Monet messut on jouduttu perumaan. 14.3.2020. Kuva Hannes Paananen / A-lehdet

Lahden torin kupeessa sijaitseva Subway 14.3.2020. Kuva Hannes Paananen / A-lehdet
Lahden torilla kahvilassa oli niukasti asiakkaita 14.3.2020. Kuva Hannes Paananen / A-lehdet
Helsinkiläiset jalkapallon harrastajat Emilia ja Aada Mulari tylsistyvät kotona. Tulevat harjoitukset on peruttu. Kuva: Antti Vettenranta / A-lehdet.
Pekka Rautio karanteenissa kotonaan Helsingissä. Kuva: Antti Vettenranta / A-lehdet.

Jääpallon bandyliigan loppuottelu pelattiin tyhjille katsomoille lauantaina 14.3. Ottelua seurasi kolmisenkymmentä Akilleen kannattajaa ravintolan terassilla Porvoon keskustassa. Video: Antti Vettenranta / A-lehdet.

Tyhjä juna matkalla Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Kuva: Antti Vettenranta / A-lehdet.
Autio Helsinki-Vantaan lentoasema. Kuvat: Antti Vettenranta / A-lehdet.
Huolestuneet lentomatkustajat desinfioimassa käsiään Helsinki-Vantaan lentokentällä. Kuva: Antti Vettenranta / A-lehdet.
Kuntokeskus Elixia Vantaan Tikkurilassa sulki kaikki toimipisteensä ja tarjoaa asiakkailleen kunto-ohjausta verkossa. Kuva: Antti Vettenranta / A-lehdet.
Vantaalainen kauppakeskus Jumbo ruuhka-aikaa. Kuva: Antti Vettenranta / A-lehdet.
Tyhjiä hyllyjä Vantaan Jumbon Prismassa. Kuvat: Antti Vettenranta / A-lehdet.
WC -paperin hamstrausta kauppakeskus Jumbossa Vantaalla. Kuva Antti Vettenranta / A-lehdet

_

1 kommentti