Apu

Helsingin tuleva pormestari Juhana Vartiainen: "Tukiopetus, lastensuojelu ja mielenterveyspalvelut saavat lisää resursseja"

Helsingin tuleva pormestari Juhana Vartiainen: "Tukiopetus, lastensuojelu ja mielenterveyspalvelut saavat lisää resursseja"
Elokuussa Helsingin pormestariksi valittava Juhana Vartiainen tyrmää sote-uudistuksen: – Rahaa tulee vähemmän kuin mitä Helsinki menettää verotuloja. Helsinkiläiset ovat nettomaksajia.
Julkaistu: 21.6.2021

Helsingin todennäköinen uusi pormestari Juhana Vartiainen kuvailee oloaan jännittyneeksi ja innostuneeksi. Tositoimiin hän ryhtyy heti valinnan jälkeen. Puolueiden väliset neuvottelut kaupungin luottamuspaikoista alkavat, ja lopulliset valinnat tehdään elokuun alussa.

Vartiaisen mielestä kaupunki tarvitsee palautumisohjelman koronaepidemiasta. Se tarkoittaa menojen kasvua.

– Tukiopetus, lastensuojelu ja mielenterveyspalvelut saavat lisää resursseja, jos sitä tarvitaan tilapäiseen palautumiseen pandemiasta, sanoo Vartiainen.

Helsinki tarvitsee talouspolitiikan arviointineuvoston

Vartiaisen mielestä Helsinkiin pitäisi perustaa kaupungin talouspolitiikan arviointineuvosto, jotta tiedettäisiin, mitkä menonlisäykset ovat perusteltuja. Hän ehdottaa, että pääkaupungin yliopistot asettavat muutaman etevän taloustieteilijän raatiin, joka analysoisi kaupungin taloudenpitoa.

Sote-uudistuksesta ei Vartiaisen mukaan ole Helsingille mitään hyötyä.

– Rahaa tulee vähemmän kuin mitä Helsinki menettää verotuloja. Helsinkiläiset ovat nettomaksajia, hän tiivistää.

Musiikin nälkä

Vartiainen on aktiivinen kulttuurin kuluttaja. Erityisen paljon hän käy konserteissa. Helsinki on hänen mielestään kokoaan suurempi musiikkikaupunki.

– Täällä on kaksi hienoa sinfoniaorkesteria. Rakastan konserttimusiikkia, klassista musiikkia sekä uusia sävellyksiä. Minulla ja monilla muilla on koronan jälkeen patoutunut kauniiden kauniiden tapahtumien ja musiikin nälkä.

Vartiainen pitää myös tärkeänä, että taiteilijoiden työskentelyedellytykset saadaan normalisoitumaan.

– Aion toimia niin, että taiteilijoilla on entistä paremmat mahdollisuudet työskennellä Helsingissä.

Juhana Vartiainen

Helsingin vastavalittu pormestari, syntynyt vuonna 1958, valtiotieteiden tohtori. Työskennellyt mm. VATT:n ylijohtajana.

Kommentoi »